Miért nézik le, és tartják butának, és primitívnek a diplomások fele, a szakmunkásokat? Miért kötekednek, a nyugdíjas értelmiségiek, a dolgozó fiatalokkal?
Sajnálatos módon amiről te írsz, az nem diploma/nem diploma kérdése - hanem intelligencia megléte/nem léte.
Ezt ugyanis nem a diploma mellé osztják. :(
Az értelmes ember nem néz le senkit, aki tisztességesen dolgozik.
A nyugdíjas boszorkák lenéznek mindenkit, teljesen mindegy milyen indokkal.
Amiről beszélsz, azok a bunkó emberek, diploma ide vagy oda.
Te is látod, hogy nem attól függ. Viszont most te is úgy általánosítasz, ahogy gondolod, hogy a "diplomások" általánosítanának :))
Szerintem viszonylag kevesen vannak nagyra a diplomájukkal, vagyis kevesen hangoztatják, ha már valaki, akkor azok a frissen végzettek, vagy éppen a negyvenes álláskeresők, akiknek hiába van 3 diplomája, ha nem talál munkát.
Első esetben a fiatalok ezt tudják erényként felmutatni, mert munkatapasztalatuk még nincs, míg az álláskeresőknél ez valami kétségbesett fejrázás.
Nagyon sok különbség van diploma és diploma között is. Pl. egy szociális munkás és diplomás, és mégis harmadannyit keres mint egy valamilyen kis kezdő menedzser egy multicégnél, és lehet, hogy feleannyit, mint egy jó szakmával rendelkező, megbízható szakmunkás-
Azt állítani, hogy az országot a szakmunkások tartják el kicsit túlzás, hiszen erről nincs ismert adatunk.
Kedves kérdező, ha én álltam volna ott lassan végző orvostanhallgatóként, akkor nekem meg a kölyökképembe, vagy a koromba kötött volna bele. Teljesen mindegy, hogy ki lett volna a helyedben mindenkiben talált volna hibát, nálad a munkaruha miatt úgy gondolta, hogy ott van rajtad fogás. Idős vén banya. Nem kell vele foglalkozni.
Egyébként volt idő, amikor én is lenéztem a szakmunkásokat, mert az olyan ismerőseim, akik rengetegszer megaláztak, belém kötöttek, csak azért, mert vékony alkatom van, mind szakmunkásnak mentek. Azt hittem, hogy a szakmunkások többsége primitív, ostoba, bunkó. Aztán rájöttem, hogy rosszul gondolkodom, rá kellett döbbennem, hogy bizony intelligens és művelt szakmunkások is vannak, sőt, arra is rájöttem, hogy lenne olyan szakma, amit én is szívesen végeznék.
Azon viszont nem érdemes vitatkozni, hogy ki tart el kit. Mérnökök, orvosok nélkül nagy sz.rban lennétek, és én is cseszhetném a munkámat ha nem lennének szakmunkások.
Sok pangó energia, nehezen fogadják el a változásokat, frusztráltak, mert nem értik az életet, vagy csak szimplán korábban is bunkók voltak, és öregkorukban is ilyenek...
az időskori agy is változik, satnyul, még ez is benne lehet a pakliban.
Nekem idősek nem annyira szoktak beszólni, én ezt eddig nem láttam korfüggőnek.
Kérdést feltevő szerintem nincs már itt. ( legalábbis ezen a regin )
Kisvárosba lakok. Konkrétan ilyenbe nem volt részem, se érintett se mint hallgatóság.
De azért itt meg inkább olyanok vannak, hogy hiába üres, szólunk, és semmi. se vissza nem szól, se arébb, vagy úgy helyezkedik, hogy más is felférjen.
Pedig van hely...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!