Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az gaz, hogy nem olvasok...

Az gaz, hogy nem olvasok konyveket? Emiatt muveletlennek lehet titulalni? Esetleg primitivnek?

Figyelt kérdés
2017. márc. 28. 18:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Nem gáz, de sokat veszítesz.
2017. márc. 28. 18:21
 2/16 anonim válasza:
31%

Nem hiszem, manapság rengeteg módon lehet információt szerezni/tanulni.

Szerintem aki valakit amiatt titulál műveletlennek, mert nem olvas könyvet, az a primitív. Hiába olvas könyvet.

2017. márc. 28. 18:21
 3/16 anonim válasza:
84%
Osztom a véleményét az 1#-esnek!
2017. márc. 28. 18:22
 4/16 anonim ***** válasza:
31%
Nem gáz, én sem igazán szoktam, ugyanis nehezen tudok egy helyre koncentrálni, meg alapból nagyon kevés könyv is van, ami annyira leköt, hogy végig tudjam olvasni. Ettől függetlenül nem tartom magam hülyének, sőt..
2017. márc. 28. 18:26
 5/16 A kérdező kommentje:
Leszoltak emiatt sajna, de ha nem is vagyok mindennel kepben, meg extra muvelt, bevallom sok mindent nem tudok, nem vagyok tudos...akkor se kene emiatt ledegradalni szerintem. Nem vagyok egy olvasgatos, nem tudok figyelni, es nem kot le sajnalom.
2017. márc. 28. 18:41
 6/16 anonim ***** válasza:
13%
Egyébként csak mondom, a könyvolvasók kb 80%-a biztosan hogy szinte kizárólag regényeket olvas, ők mennyire lesznek műveltek Trónok Harcával? Én is kiolvastam mind az 5000 oldalt, még sem tudtam tőle lediplomázni :) (Tudom "A tűz és jég dala" de így többen ismerik)
2017. márc. 28. 18:50
 7/16 anonim ***** válasza:
43%

Ettől önmagában még nem leszel sem műveletlen, sem primitív.

Hozzáteszem: én még soha nem találkoztam igazán intelligens és tájékozott emberrel, aki ne olvasott volna könyveket...

2017. márc. 28. 18:54
 8/16 anonim ***** válasza:
68%

Nekem gáz, mert én sokat olvasok.

De ne érezd magad ezért rosszul, manapság nagyon kevés ember olvas.

2017. márc. 28. 18:58
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem gáz, a könyvek már elavultak, a 22. században nem lesz helyük, csak megőrzik őket mint régiségeket.
2017. márc. 28. 19:12
 10/16 anonim ***** válasza:
79%

Nem gáz, mert manapság éppen az a gáz, ha valaki művelt.

Sajnos!

Divat a primitívség.

# 6/8 Időpont ma 18:50

"Egyébként csak mondom, a könyvolvasók kb 80%-a biztosan hogy szinte kizárólag regényeket olvas, ők mennyire lesznek műveltek Trónok Harcával?"

Sokkal műveltebbek lesznek mint azok, akik még azt sem olvassák el.

Minden egyes könyv csak pluszt ad az ember személyiségéhez.

Ha csak a szókincsed bővül pár új szóval, ha csak egy picivel fejlődik a fogalmazási készséged, ha csak egy picivel fejlődik a kombinációs/ helyzet átlátási "skilled", már megérte elolvasni. Fejlődik az emberismereted, jobban megértheted a való világ embereinek motivációit, nő az empátiád.

És a könyvre igaz az, amivel a könnyű drogoknál riogatnak: Egyre "keményebb" kell. Aki elolvas néhány fantasyt, az egy idő után igényesebb fantasyt fog keresni, mert megunja a már ismert sablonokat. Aztán jönnek a nem fantasy művek - és észre sem veszi, máris szépirodalom-függő lesz.

Ja, és nem mellesleg: nem csak a Trónok harca "a" regény.

2017. márc. 28. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!