Miért van, hogy a magyarok nagy része (főleg idősebbek) nem tekinti betegségnek a lelki/mentális problémákat, a pszichológusokat meg semmirekellőnek tartják?
Nem az ilyen skizofréniára és hasonlókra gondolok, hanem pl depresszióra, étkezési zavarokra, szorongásra, stb
Olyanok is írhatnak, akik szintén "nem hisznek a pszichológiában". Miért? Meg tudnátok indokolni?
#18 "van ingyenes járóbeteg pszichiátriai ellátás "
Igen, anyám oda járt, a pszichiáter a gyógyszerezős, bemész, kb 5 perc alatt elmondod mi a bajod, kapsz egy bogyót és ha ront a helyzeten visszamész és kapsz egy másikat, köszönöm de láttam mit művel anyámmal a gyógyszer és inkább kihagynám.
"És a véleményemet senki nem tudja megváltoztatni, mert áltudománynak tartom sajnálom."
Ezek után is úgy gondolod, hogy nem illik rád, hogy zárkózott vagy?
"Én így gondolom, azért mert én nem így tartom a kezem, vagy úgy tartom kit érdekel, ez alapján nem lehet semmilyen következtetést levonni."
Én is ezt írtam. Önmagában nem lehet. Összességében igen.
"Van amikor kell a gyógyszer mert tragédiát előzhetünk meg vele viszont egy súlyos depressziós beteget a gyógyszer nem fog meggyógyítani csak élhetőbbé teszi a napjait."
A depressziós rossznak érzi a világot, ettől csak még rosszabb lesz a közérzete. A megfelelő gyógyszerrel pozitívabbnak érzi, ettől a közérzete is jobb lesz, elindul a gyógyulás útján.
Ugyanez a szocfóbiás szorongó embereknél is így van, az egészségtelen szorongás/félelemérzet miatt sokkolónak éli meg az eseményeket, ettől még szorongóbb lesz, ez egy ördögi kör. Szorongás csökkentővel már nem érzi olyan fenyegetőnek a külvilágot, pozitív visszajelzéseket kap, ettől a szorongása is csökken, egy idő után már átállítódik a szervezete a normál mértékű veszélyérzetre, és csökkentheti, végül elhagyhatja a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!