Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki nem akar gyereket mi a célja?

Aki nem akar gyereket mi a célja?

Figyelt kérdés
ez nem provokativ kérdés legjobb barátnőm soha nem akar gyereket,és ez engem nem zavar(nekem van egy 2 éves fiam),csaka gondolkodásmódra ennék kiváncsi.pl.én biztos utazgatásokra gyüjtenék,könyveket irnék,de nem tudom elképzelni hogy csak férjemmel legyek kettesben és igy öregedjünk meg,két év elég volt a nyugis beszlgetésekre,sokat buliztunk haverokkal is,és most be akarom mutatni a gyerekemnek a világot,nélküle már egy strand is unalmas lenne,és nincs elképzelésem hogy aki soha nem akar gyereket mik a tervei és célja az életben,mert erről barátnőm se beszél..csak ötletekre lennék kiváncsi.persze az teljesen más kategória akinek sajns nem lehet :(..de szereném ha ők is elmesélnék,hogyan élik az életüket és mivel kötik le magukat igy gyerek nélkül...köszönöm.
2016. aug. 27. 15:33
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
végig olvastam az összes hozzászólást és sokszor mosolyogtam. nem véletlenül. 33 L vagyok amúgy. pont az úristen, mikor lesz gyereked státuszban. mármint más emberek szerint már idegbeteg férjkereső állapotban kéne lennem, a hangsúly a KÉne szón volt :D szóval: 1. az eddigi kapcsolataimban akik komolyak voltak, ott a pasik Nem akartak babát, írtózatosan féltek, hogy teherbe esek és még én sem tartottam fontosnak. 2. 25éves koromig tanultam, már 19évesen tudtam,hogy 30felett fogok szülni, ha szülni fogok egyáltalán. 3. 13éven voltam nagynéni és az unokahugom anyának is hívott, szóval tudom milyen az amikor egésznap gyerekkel vagy otthon, mert én vigyáztam rá amíg a szülei dolgoztak, kb. semmi hála ezért azóta se. 4. anyagilag nem tudom megoldani, mert alig vettek fel munkahelyre, amikor betöltöttem a 30at, volt olyan állásinterjú ahol konkrétan megkérdezték, akarok -e gyereket.. erre mit mondhattam volna? nem akarom szegénységbe szülni a gyerekemet, ezért most nagy nehezen fél éve sikerült elhelyezkedni és megint egy két év mire helyreállok anyagilag, és végül de nem utolsó sorban még mindig nem érzem magam érettnek egy ilyen döntés meghozatalára, főleg, hogy félek, hogy a párom elhagy szülés előtt után mindegy, nagyon sok pasi lelép, emiatt is bennem van a para. és lassan eljutok arra a pontra, hogy már én sem akarok gyereket, egyedül felnevelni szívás, börtönnek érezném, könnyen beszél akinek még rokonsága is van meg a férje segít, én tök egyedül lennék kb. meg a gyerek és akkor már tudom, hogy inkább nem, köszi, de nem kérek belőle. ez NEM önzőség! ez pont az önzetlen szeretetem, hogy nem akarok rosszat egy gyereknek! csak azért mert a társadalom elvárja, hogy szaporodjak még ÉN döntök! senki de senki más nem dönthet rólam, azért még nem kell burkinit viselnem remélem jó darabig. és mi a célja az életemnek így? jó kérdés, magamat megismerni, nyelveket tanulni, segíteni másokon-33szoros véradó vagyok amúgy. élni és élni hagyni, és unom már, hogy azokba rugnak bele akik nem tettek kárt azzal, hogy felelős döntést hoztak és nem vállalnak gyereket. Persze, ha lesz olyan férfi aki ezt a családalapítás ösztönt előhozza belőlem, még változhat a véleményem. addig meg nyugit akarok, fejlődni, simán csak élvezni az életemet és nem hagyni, hogy mások beleszóljanak. :)
2016. aug. 28. 09:59
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én soha nem unatkozom, mindig lefoglalom magam valamivel. Sőt... úgy érzem, semmire nincs időm, és szinte csak robotolok. Hogy mivel foglalkozok/foglalkoztam? Olvasás, fényképezés, videók készítése, barkácsolás, kertészkedés (vég nélküli munka...), kutyakiképzés (több irányzat is), tenyésztés, kiállítás (belföld-külföld), állatmentés, mindenféle állatfaj tartása-megfigyelése, ideiglenes befogadás, gitározás, gyöngyfűzés, hímzés, hajóvezetés, biciklizés, autós túrák, az engem érdeklő témákban publikációk írása, hogy csak a hirtelen bevillanó dolgokat mondjam.
2016. aug. 29. 18:37
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

40 vagyok és szintén nem akarok gyereket.

-Az egyik szempont amit 2-vel előttem leírtak. Csak magamra számíthatók. Nem vagyok milliomos és ha lenne egy gyerekem, nem tudnám a munkám végezni, ami egyenes út lenne az éhhalálhoz. Több műszak, hétvégén is dolgozom, néha bele is feledkezek a munkába, szeretem csinálni.

-Nem érzem magam anya típusnak. Nem köt le ez a fajta "meló" és nem is hiányzik ez a szerep.

-Életem során sosem találkoztam olyannal kapcsolati szinten, aki szeretett volna velem közösen gyereket nevelni.

Közelebbi céljaim: Félre tenni annyit, hogy a lakást-ahol élek- valamennyire felújítsam, mert katasztrófális állapotok vannak. Ha ez összejön, akkor félre tenni valamennyit, hogy ne kelljen hitelért kuncsorognom, ha bármi történik. Nem milliókra gondolok! Ha ez is meglesz, szívesen tanulnék még nyelvet, járnék képzésre/tanfolyamra, sportolnék többet mint most. Túrázni is mennék (ennek is van anyagi és szabad idős vonzata is, amit jelenleg nem tehetek meg)Vállalnék önkéntes munkát állatokkal kapcsolatban.

Biztos lenne még más teendő is, majd az élet eldönti a folytatást.

2016. aug. 29. 19:13
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Az a célom, hogy otthon nyugodtan, békében és csendben tudja létezni végre.

Ennyi.

(egyébként van egy munkám, amit imádok, és társadalmileg is hasznos, privátban leírhatom, mi az. Ezen kívül vannak barátaim, családosok is, szeretem a gyerekeiket is, attól, hogy nekem nem kell, még nem vagyok gyerekgyűlölő. Szeretek írni, olvasni, zenét hallgatni, filmezni, szeretem, hogy senki nincs rajtam kívül a lakásban, nem hallja, hogy mit csinálok, nem idegesít senki és én se idegesítek senkit a furcsa szokásaimmal, és nagyon, de nagyon, de mindennél jobban szeretek hétvégenként délig aludni :P)

2018. márc. 4. 01:37
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy mindannyian, akár szültünk, akár nem, annyira porbafingó kis senkiháziak vagyunk, hogy lényegtelen, mit hagyunk hátra a világban. Ti emlékeztek a déd- vagy az üknagyitokra? Na, ennyi, száz év se kell, hogy elfelejtsenek titeket. De ha a családotok meg is őriz emlékezetében, az is ki a francot érdekel? A másik meg, hogy miért hiszi minden egyszeri földi halandó (akiből jelen pillanatban 7.5 milliárd van, just sayin'), hogy az ő génkészlete (amiből a kölyök 50%-ot örököl, az unoka 25-öt, a dédunoka már gyakorlatilag elenyésző részben tartalmazza a te génjeidet, amiket oly büszkén adtál tovább... mondom, 100 év se kell neki), szóval miért hiszik azt emberek, hogy az ő génkészletük annyira különleges és fontos, hogy muszáj továbbadni, és ők maguk is annyira különlegesek és fontosak, hogy itt kell valamit hagyni az utókornak, amit, 100 évbe se telik, és úgyis elfeljtenek.

Kovács Pisták meg Kis Jánosok vagyunk, emberek, egyikünk se egy Stephen Hawking :D

2018. márc. 4. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!