Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki nem akar gyereket mi a célja?

Aki nem akar gyereket mi a célja?

Figyelt kérdés
ez nem provokativ kérdés legjobb barátnőm soha nem akar gyereket,és ez engem nem zavar(nekem van egy 2 éves fiam),csaka gondolkodásmódra ennék kiváncsi.pl.én biztos utazgatásokra gyüjtenék,könyveket irnék,de nem tudom elképzelni hogy csak férjemmel legyek kettesben és igy öregedjünk meg,két év elég volt a nyugis beszlgetésekre,sokat buliztunk haverokkal is,és most be akarom mutatni a gyerekemnek a világot,nélküle már egy strand is unalmas lenne,és nincs elképzelésem hogy aki soha nem akar gyereket mik a tervei és célja az életben,mert erről barátnőm se beszél..csak ötletekre lennék kiváncsi.persze az teljesen más kategória akinek sajns nem lehet :(..de szereném ha ők is elmesélnék,hogyan élik az életüket és mivel kötik le magukat igy gyerek nélkül...köszönöm.
2016. aug. 27. 15:33
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
67%

Az élet egy illúzió...

Mindenkié az...

2016. aug. 27. 16:14
 22/35 anonim ***** válasza:
71%

Nem akarok gyereket.

Most "szívtelen" "gonoszat" fogok írni:

Mert nem akarom hogy szerencsétlen gyermekem azért dolgozzon hogy ő adójában:Ingyenélő megélhetési gyerekgyártó "szülök" boldogan éljenek.

2016. aug. 27. 16:14
 23/35 anonim ***** válasza:
77%

"de szereném ha ők is elmesélnék,hogyan élik az életüket és mivel kötik le magukat igy gyerek nélkül.."

Miért, amíg neked nem volt gyereked, addig se életed nem volt, se terveid, se céljaid? Te mivel kötötted le magad? Mert ők pont azzal kötik le magukat most is. Miért olyan nehéz ezt elképzelni? Ne csinálj már úgy mintha te már úgy születtél volna meg, hogy saját gyereked is volt, és soha életedben nem tapasztaltad volna meg, hogy milyen a felnőtt élet gyerek nélkül!

"de nem tudom elképzelni hogy csak férjemmel legyek kettesben és igy öregedjünk meg,két év elég volt a nyugis beszlgetésekre, [...] már egy strand is unalmas lenne"

Hát elég szomorú, hogy mindössze 2 év alatt ráuntál a férjedre és muszáj volt gyereket csinálni, különben már strandra sem tudnátok elmenni anélkül, hogy ne unjátok egymást! Ilyen esetben inkább férjet kellett volna váltani, nem gyereket szülni! Normális párkapcsolatban az emberek nem unnak rá a másikra pár év után!

Kíváncsi vagyok a gyerekre mennyi idő után fogsz ráunni? És arra mi lesz a reakció? Csináltok egy másikat, mert az első már unalmas? Aztán ha a másodikat is meguntad, akkor egy harmadikat? És így tovább? Elég szomorú... :(

2016. aug. 27. 16:24
 24/35 anonim ***** válasza:
43%
Utolsó! BIG LIKE!
2016. aug. 27. 16:30
 25/35 anonim ***** válasza:
70%

23!

így szokták...ilyenkor jönnek a tesók.......

2016. aug. 27. 17:48
 26/35 A kérdező kommentje:
mindenkinek csak gratulálni tudok ... :) látom sziven döftem pár embert :P
2016. aug. 27. 18:18
 27/35 anonim ***** válasza:
37%

meglepődtem mennyi ember milyen agresszívan kezdte el védeni a saját nézőpontját.

Én ezt nem értem a kérdező és én se voltunk se vádaskodó se offenzív jellegűek.Mégis majdhogynem karóra hánynak minket

2016. aug. 27. 19:08
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Durván hangzanak ezek a sorok az én lelkemnek,így a második sikertelen lombik után... Azért nemet és kort írhattatok volna.

Mi nagyon régóta ismerjük,és nagyon szeretjük egymást. Nagyon szeretnénk kettőnkből legalább egy gyereket,néhány év múlva talán egy másodikat.

Nem pótcselekvés,nem untam rá a páromra. Ugyanúgy szeretnénk egymást a gyerekkel is,meg ha esetleg nem jönne össze,akkor is. Szeretnénk ha az életünk része lenne ő is,már a közös programokat is tervezzük. Ezelőtt is volt értelme az életünknek,ezután is lesz. Aki nem akar,az ne akarjon. Felőlem aztán tökmindegy. Csak engem ne szóljon le azért,hogy én meg szeretnék.

2016. aug. 27. 19:40
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Én egy erősen befelé élő alkotó vagyok, célom az alkotói flow-élmények gazdagítása, az ebben való kiteljesedés és az élmény megosztása a művészet nyelvén. Számomra ennek alapja a nyugodt, magányos légkör: egy olyan otthon, ahol senki nem vár rám csak a csend. Ezért nem csak gyerekem, de társam sincs, soha nem is kerestem. Barátaim vannak, egy részük az alkotóközeget jelentik, a tevékenységemnek egy nyitottabb, felszínesebb formáját (meg az övéket is), mások a kikapcsolódást, persze a két csoport nem különül el élesen, vannak, akikre minden körülmények között számíthatok - igaz, a többi ember irányában nem nagyok az igényeim.

Ugyanakkor azt sem mondhatom, hogy nincs gyerekem, minden alkotásom az.

2016. aug. 27. 21:19
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
#28 Nálad nem pótcselekvés lenne a gyerekcsinálás, ahogy írod, de a kérdezőnél az volt. Ő állította, hogy már unja a párját meg gyerek nélkül nincs célja. Ezzel van a baj, nem azzal hogy van gyereke. Felőlem mindenkinek annyi gyereke lehet, amennyit akar, én nem szólok bele. De ne csináljon már senki úgy, mintha az lenne az élet egyetlen értelme, hogy gyereket csináljunk. Ebből a logikából kiindulva akinek volt gyereke és a gyereke meghalt kiskorában, akkor annak a gyerek életének nem is volt soha semmi értelme, mert ő nem nőtt fel és nem született saját gyereke. Ezek szerint az ilyen emberek a saját gyereküket is csak egy céltalan sejthalmaznak tartják.
2016. aug. 28. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!