Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lehet ilyen körülmények közé...

Lehet ilyen körülmények közé gyereket vállalni (akár többet is)?

Figyelt kérdés

A CSOK miatt jött fel ez a téma... Egy tanyavilágban lakom, lakunk kb. 40-en. Egy mindentől távol és ellehetetlenített helyen van ezért az élet minőség nagyon rossz. Nincs megfelelő buszjárat (3x megy, menetrend és útvonal rossz), víz sem igazán megoldott, vezetékes gáz nincsen, internet hozzáférés drága, körülményes, bolt, orvos, patika, szórakozóhely, stb. nincsenek.

21 éves srác vagyok, középiskolába úgy tudtam bejárni, hogy elkerékpároztam a legközelebbi településre (10 km, oda-vissza 20) és ott szálltam buszra. Általánosban még sok gyerek volt itt, a helyi busz tele volt, de a változó középiskolai órarendek miatt mindenki úgy oldotta meg a bejárást ahogyan tudta vagy koleszos volt. Én sokat szenvedtem itt, gyerekek meg már nincsenek is, mi vagyunk az utolsó generáció. A helyiek azt mondják, hogy a helyi busszal majd eljár a gyerek, meg majd hordom kocsival, de mi van, ha én épp dolgozom mikor jönne haza a gyerkőc? A helyi buszt meg egy iskola sem érdekli, van olyan, hogy az utolsó óra után a gyereknek több órát kellene várnia a buszra.

Azon kívül hova járna el szórakozni? Helyi kocsmába? Csak az van itt. Másik, milyen nő jönne ide ki lakni?

Vagy én látnám ezt ennyire rosszul?

Szerintem nagyon még az országba sem érdemes gyermeket vállalni nem hogy egy tanyára!

2016. jan. 31. 12:33
1 2
 1/15 anonim válasza:
Ha olyan rossz ott neked, miért ragaszkodsz ahhoz a helyhez annyira?
2016. jan. 31. 12:35
 2/15 A kérdező kommentje:
A szüleim betegek és nem akarnak költözni. Sőt most előjött az, hogy én is szaporítsak...
2016. jan. 31. 12:38
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne. A nyomort nem szabad újratermelni. A gyerekekből így semmi nem lesz, maximum munkanélküli. Majd ha egyszer elköltözöl onnan, és rendes életed lesz, tudod őket iskolázni, akkor lehet.
2016. jan. 31. 12:47
 4/15 anonim ***** válasza:

sajnos ezért néptelenednek el a tanyák, mert az ország már nem foglalkozik velük.

régen ha egy tanyavilágot elzárt a hó kiment a katonaság tankokkal és vitte a kenyeret.

ma már mindenki azt csinál amit tud... semmit.

2016. jan. 31. 12:51
 5/15 A kérdező kommentje:
Hát volt szó arról, hogy egy a területen áthaladó egyéb buszjáratnak erre fele is legyen egy megállóhelye, de azt kaptuk válaszként, hogy itt van a helyi busz, oszt jó napot. Lehet, hogy még az alternatív járattal lenne aki el tudna járni, de így képtelenség.
2016. jan. 31. 12:56
 6/15 anonim ***** válasza:

a családi otthon kedvezményt nem fogjátok megkapni csak egy bizonyos jövedelem felett.

36 éves vagyok, nekem is van gyerekem, de sosem fogom megkapni...

annak ellenére hogy rendes állásom van és 14 éve 1 helyen dolgozom.

ez a cucc a gazdagoknak van kitalálva.

2016. jan. 31. 12:59
 7/15 anonim ***** válasza:

6. A Csok inkább úgy lett kitalálva, hogy pl. a házastársak 3 gyerekkel, (vagy leendő 3.-kal) vidéki kisvárosban , vagy pl. Érden vesz 5M-ért egy közművesitett telket, 10-ből épit rá egy 70 m2-es tetőteres házat. Igy a havi jövedelem 50%-a már fedi a törlesztőt, 25 évre kb 35E/hó.

Én is azt látom, hogy inkább a jövedelmeket, munkatörvénykönyvet kellett volna rendbetenni a kormánynak, nem az "ingyér ebéddel" szavazókat szerezni, de ez van.

Ami a tanyasi életet illeti: tanulni kell jó szakmát(cnc eszterga, gázkészülék szerelés, stb.) és lakást bérelni a munkahely közelében. Az én szülőm is romantikával gondol vissza a "Csongorádi" életre, de nem véletlen, hogy még az 50-es években otthagyták. Nincs jövője a tanyának, amig nincs hazai élelmiszeripar. Jó, keresett szakmunkával lehet nettó 150-et keresni, akár többet is, de nem tanyán. Betanitott munkával csak jóval kevesebbet, abból nem is lehet megélni, max. nagy lemondásokkal.

2016. jan. 31. 15:58
 8/15 anonim ***** válasza:

Srác vagy?

Nekem az a véleményem hogy ne nagyon akarj családot, legyél Önző nyugodtan. Ebben az országban a politikusok magára hagyják a fiatalokat, egy kicsit téged is.

Legyél Önző! Fejleszd magad, hozd magad helyzetbe, Neked mindenből a legjobbat!

2016. jan. 31. 19:33
 9/15 anonim ***** válasza:
Te csak ne szaporítsál...hová? 21 vagy. Tanulj vagy dolgozz, hogy jobb körülményeid legyenek.
2016. febr. 1. 16:14
 10/15 anonim ***** válasza:
21 évesen még szinte gyerek vagy, nem kellene ilyen fiatalon gyereket vállalnod, főleg nen egy tanyára. Az egy dolog, hogy a gyerek nem tud majd eljárni szórakozni, de ahogy írtad iskolába se, és ez sokkal nagyobb probléma. Neked is inkább tanulni kellene, nem hiszem hogy egy gyerek életét vagy többét tönkre kellene tenned a CSOK miatt, ne haragudj de épp emiatt nem kapják meg a hozzád hasonlók, csak azok akik alkalmasak a gyermekvállalásra. Először neked is el kellene onnan költöznöd akár a szüleiddel együtt, illetve nem ártana még tanulnod, nem tudom hogy most van- e munkád, de ha egy tanyán élsz és a közelben a középiskolát sem tudtam busszal megközelteni, akkor nem hiszem higy ha van is munkád akkor jól keresnél. Nem ártana ezt végiggondolni, ha te magad is rossz körülmények között nehezen élsz meg akkor miért tennéd tönkre a saját gyerekeid életét? Ne legyél önző!
2016. febr. 3. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!