Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lehet ilyen körülmények közé...

Lehet ilyen körülmények közé gyereket vállalni (akár többet is)?

Figyelt kérdés

A CSOK miatt jött fel ez a téma... Egy tanyavilágban lakom, lakunk kb. 40-en. Egy mindentől távol és ellehetetlenített helyen van ezért az élet minőség nagyon rossz. Nincs megfelelő buszjárat (3x megy, menetrend és útvonal rossz), víz sem igazán megoldott, vezetékes gáz nincsen, internet hozzáférés drága, körülményes, bolt, orvos, patika, szórakozóhely, stb. nincsenek.

21 éves srác vagyok, középiskolába úgy tudtam bejárni, hogy elkerékpároztam a legközelebbi településre (10 km, oda-vissza 20) és ott szálltam buszra. Általánosban még sok gyerek volt itt, a helyi busz tele volt, de a változó középiskolai órarendek miatt mindenki úgy oldotta meg a bejárást ahogyan tudta vagy koleszos volt. Én sokat szenvedtem itt, gyerekek meg már nincsenek is, mi vagyunk az utolsó generáció. A helyiek azt mondják, hogy a helyi busszal majd eljár a gyerek, meg majd hordom kocsival, de mi van, ha én épp dolgozom mikor jönne haza a gyerkőc? A helyi buszt meg egy iskola sem érdekli, van olyan, hogy az utolsó óra után a gyereknek több órát kellene várnia a buszra.

Azon kívül hova járna el szórakozni? Helyi kocsmába? Csak az van itt. Másik, milyen nő jönne ide ki lakni?

Vagy én látnám ezt ennyire rosszul?

Szerintem nagyon még az országba sem érdemes gyermeket vállalni nem hogy egy tanyára!

2016. jan. 31. 12:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Te egy picit félre értettél!

Én pont, hogy ilyen helyre nem akarok gyereket vállalni. Szerintem még nagyon az országba sem érdemes!

2016. febr. 3. 18:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Vannak, akik pont hogy tanyára költöznek városból, mert megunták az ottani hajtást. Otthon nevelik, tanítják a gyerekeiket, a számítógépen dolgoznak, és haláli jól érzik magukat függetlenül. Miért kéne a katonaságnak kenyeret vinni egy tanyára? Sütnek maguknak frisset, finomabbat, mint mi veszünk a boltban. Teljesen önellátók.

Szórakozni a másik tanyára járnak át, mikor mivel.

Ami az egyiknek szenvedés, másnak a paradicsom.

2016. márc. 1. 05:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez tényleg így van aki az utolsót írta.

Van aki meg pont ezt keresi, bár azok olyanok akiknek jó sok pénzük van szerintem.

2016. márc. 1. 17:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Volt egy dokumentumfilm ilyenről, nem azokat mutatta.

Volt aki csak abból kezdett, hogy eladta a városi házát, másnak semmije se volt, egy leromlott házba költözött be, megint más az első télen mejd megfagyott.

Volt, aki az internetről tanulta lépésenként, hogy mit hogyan csináljon pl. az állatokkal.

A lényeg, hogy csak az átlagnál jóval okosabb városi ember képes átállni. Aztán az ész könnyen pénzre váltható, ha szorgalommal társul.

2016. márc. 1. 17:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Mindkét életet lehet tökélyre fejleszteni szerintem.

A városit is pl belváros, és a vidékit is.

2016. márc. 1. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!