Vállaljak második gyereket ilyen körülmények között? Tanácstalan vagyok!
Első kisfiam (2 éves)az első házasságomból született,ami 6 évig tartott, 1 éve viszont más valakivel élek, akivel régóta ismertük egymást, és szerelem lett belőle.
Nagyon kedves ember, és imádja a kisfiamat, teljesen sajátjaként kezeli. Sokat mondogatja hogy vállaljunk közösen is babát, amit én is szeretnék, DE! Nem tudom kész vagyok-e rá. Egyrészt biztosan butaság, de akkora imádattal vagyok a gyerekem felé, hogy nem tudom, tudom-e ugyanígy szeretni a következőt is?
Másrészt nem szeretném ha ő emiatt hátrányba kerülne, nem csak azért hogy neki nem ő a vér szerinti apukája hanem azért is mert kevesebb időm jutna rá...
Szerintetek?
Az biztos, hogy a saját második babádat is imádnád, a kisfiad pedig ettől még nem kerülne hátrányba. Tudod nyálas szöveg, de a szeretet ilyenkor duplázódik, nem osztódik. Időd lehet kevesebb lesz, de ezt már nem egy anyuka jól megoldotta! Neked is menne.
Párod is akarja, ez is jó.
Itt egy a kérdés, hogy te magad még nem érzed rá készen magad. Úgyhogy szerintem először nálad kell, hogy megjelenjen az akarat. Utána sima az út.
Mert ha akarod, akkor nem tudsz ennyi kifogást felsorolni.
Frissnek nem érzem a dolgot, mivel előtte 4 évig nagyon jó barátok voltunk, tehát jól ismerjük egymást :)
A fő gondom az az, hogy nem szeretném ha a kisfiam háttérbe szorulna.. Meg az hogy így is mindig fáradt vagyok :) De bármikor szülök másodikat is az leszek, tehát ez nem kizáró ok :)
Ja és köszönöm annak, aki azt a néhány szép sort írta a testvéri szeretetről, Neked van igazad!!!!! Megmelengetted a szívem :)Nekem is van testvérem, és nagyon hálás vagyok a létezéséért..!
Köszönöm a válaszokat, szép napot kívánok Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!