Tanácstalan vagyok, a nővéremről van szó. Beszéljek vele vagy ne?
Nem tudom pontosan, hogy mióta, de 4-5 hónapnál nem régebb óta próbálkozhatnak a babával. Viszont azóta nagyon feszült, hisztis, kedvtelen, stb. Szerintem ki van borulva, hogy nem jött még össze. Szeretnék róla erről valahogy beszélni, hogy ne görcsöljön rá ennyire, csak nem.tudom, hogy hozzam fel a témát. Szeretnék neki segíteni, tudnék is, egyrészt mert túl vagyok sok mindenen, 19-23 éves koromig alig volt menstruációm, orvostól orvosig jártam, plusz idén végzek az orvosin.
Próbáljak vele beszélni vagy hagyjam inkább? Mert tudom, hogy sokan nem szeretik, ha a baba-témával "zaklatják" őket. Megkérdezte, hogy melyik nődokihoz menjen, de ennyi volt minden.
Igen, ezt szeretném neki én is megmondani, hogy 4-5 hónap még semmi és ne görcsöljön rá. Csak nem tudom, hogy kezdjek el vele erről beszélgetni.
Köszi, hogy válaszoltál!
Szia, nehéz ügy ez, és kedves tőled, hogy próbálsz segíteni. Ugyanakkor szerintem ne erőltesd. Én is hasonló helyzetben vagyok, bár nálam nemrég kiderült, hogy mi volt a gond, amit megoldottunk, úgyhogy elvben nincs akadálya a babának már, így most jobb a kedvem sokkal. DE, semmit nem utálok jobban a világon, mint az ilyen "ne görcsölj rá" jellegű tanácsokat. Én értem, hogy nem rossz szándékból mondják, de gondolj bele, aki nagyon szeretne babát, annak nagyon nehéz nem ezen kattogni. Meg egy idő után már azon is görcsöl az ember, hogy ne görcsöljön, ha érted, mit akarok mondani.
Ha szeretnél neki segíteni, annyit megtehetsz, hogy ha látod, hogy rossz passzban van, biztosítod róla, hogy veled nyugodtan beszélhet arról, ami nyomja a szívét. Ha szükségesnek érzi, akkor élni is fog a lehetőséggel, viszont, ha elfogadsz egy tanácsot, a "ne görcsölj rá", "ne akard ennyire" és hasonló mondatok véletlenül se hagyják el a szádat beszélgetés közben. Ha nem él a lehetőséggel, akkor valószínűleg nem akar beszélni róla, ebben az esetben ne erőltesd, mert csak még jobban befordul. Nem mindenki szereti az ilyen jellegű problémáit megosztani másokkal. Ez nagyon nem könnyű, mert hiába tudod belül, hogy nem tehetsz róla, hogy nem sikerül, mégis selejtesnek érzed magad, mint nő, és nyilván nem szívesen elemezgeted ezt másokkal. De olyan is van, hogy jólesik mégis.
Szóval ajánld fel, hogy ha gondolja, beszélhet veled arról, ami bántja, de ha nem akar, ne erőltesd.
Remélem, tudtam segíteni!
Köszi a válaszokat!
Nem mondanék soha ilyet, hogy ne görcsöljön, mert nálam nem is volt aktuális a baba-téma, de mégis annyira kivoltam abban a 4 évben, hogy elfogott a bőgés, ha megláttam egy babát. Aztán még jött az, hogy az egyik petefészkemet sajnos el kellett távolítani. Szóval teljesen biztos, hogy nem érzem át a dolgot, de nálam is ment a hőmérőzés, LH-teszt, nyákfigyelés, minden vacak, mindez úgy, hogy nem próbálkozhattunk élesben a babával, csak azt szerettem volna látni, hogy van peteérésem, és nem lesz gond X év múlva a babavállalással.
Így utólag már eléggé a bekattanás határán voltam, nem akarom, nehogy ő is így járjon, főleg így, hogy náluk már élesben megy a dolog.
Jövő hétre csináltunk közös programot, hátha sikerül vele beszélgetni, még ha nem is direktbe kérdezek rá a dologra. Hátha megnyílik ő. :)
Köszönöm a válaszokat!
Már terhes volt, amikor kiírtam a kérdést. Összejött nekik a a 2. hónapban. :)
Az volt a baja, hogy nem merte nekem (meg így másnak sem) elmondani, nehogy rosszul essen nekem, mert tudja, hogy félek, hogy nekem vajon hogy fog összejönni.
Mondtam neki, hogy nem normális, meg hogy én nagyon örülök, hogy ilyen hamar összejött nekik. Aztán fél órán át bőgtünk egymásnak. :)
21 hetes, kisfiú
De jó, örülök neki :) Képzeld, nekem is kb. akkor jött össze, mikor írtam a választ, már 13 hetes múltam :)
4-es
De jó!!! :))
Gratulálok! :)
Kedves utolsó, jól vagytok? :)
Hamarosan szülsz, ha jól számolom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!