21 évesen babát várok, nagyon kétségbe vagyok esve! Nem szeretném elvetetni, szerintetek fel tudjuk ilyen körülmények között nevelni?
Ki fogtok jönni. Tegyetek félre előre, amennyit csak tudtok. Gondoljátok meg kétszer, hogy mire van tényleg szükség, nem kell mindent megvenni, amit vesztek, azt is lehet töredékáron használtan.
Ha éretlennek érzed magad, az szerintem nem baj. Majdnem mindenkiben megfordulnak ezek a kétségek, 30 fölött is új helyzet a babavárás, ha első gyerekét várja az ember. Hozzá fogtok nőni a feladathoz.
Szerintem nem extrém kevés a jövedelmetek, a lakáskérdés meg van oldva. A babával járó kiadásokat be kell tervezni (mostantól félretesztek meghatározott összeget az alapvetö kelengyére), a párom és a szülei melletted állnak.
Ez eddig sokkal több, mint amit sok kismama elmondhat.
Az, hogy éretlennek tartod magad, érzésem szerint inkább csak ijedtség, már a kérdésed is felelöségtudatról árulkodik. NEm vagy(tok) már gyerekek,és az, hogy a párod fenntartás nélkül kiáll a helyzet mellett, szintén nem az éretlenséget mutatja.
Egy gyerek nem olyan nam probléma, mint ahogy most látod, ha túljutsz az elsö sokkon, akkor már örülni is tudsz majd.
6-os teljesen leírta, amit én is gondolok. Már a felvetésedből látszik, hogy nem egy buta lány vagy, felsőoktatásban tanulsz, van párod, igyekszel értelmesen átgondolni a helyzetet.
Nem lesz semmi gond, ha szeretnétek megtartani, menni fog minden. Hiába vállaltam én 28 évesen gyereket, én se fogtam előtte egyszer sem kisbabát, mert nem volt az ismerősök között senkinek. De olyan gyorsan belejön az ember :) És igen, az apák is. Párod pedig 26, nem egy tinédzser suhanc :) Az én férjem is 27 volt, amikor az első gyerek született, nagyon ügyesen helytállt, kivette a kezemből, ha már nagyon kivoltam, most is nagyon jó apa.
Egy 5 és egy 3 éves gyerkőcünk van :)
Járni fog a GYED extra,és kapsz csaladi pótlékot is.Sok dolgot lehet jutányosan,használtan megvenni.
Hidd el szinte mindenki megijed és kétségei lesznek,aki az anyaság elé néz,akár tervezve akár véletlenül.Mikor oda kerülsz majd az osztoneid segítenek,hogy tudd mit kel tenned.Van még 9hónapod felkészülni rá lelkileg.
Èn 24èvesen szültem,nem terveztük,de minden nagyon jol alakult.
Egy 3 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!