Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az rossz embernek számít aki...

Az rossz embernek számít aki nem bírja megállni hogy pénzt szerezzen kihasználva mások hozzá nem értését egy adott dologban?

Figyelt kérdés
Pl elad valamit amit valaki jóhiszeműen megvesz tőle és az igazság az hogy teljesen jó neki arra a célra amire vette és elégedett is vele, csak éppen kb 4x-es áron adja neki. (Nem autó meg ilyesmi, hanem max 2000ft értékű dolog 8000 ezerért.
2016. aug. 13. 19:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
Nem az utolsóra válaszoltam.
2016. aug. 13. 20:10
 22/62 A kérdező kommentje:

"Az olyan céget, ahol az ár-érték arány nem stimmel, és csak az emberek tájékozatlanságából tudnak profitot termelni, előbb-utóbb kiszorítják a piacról."

Igen! Tehát ha tényleg olyan rossz lenne akkor úgyis önmagától megoldódna a dolog hiszen színre lép egy új cég ahol csupa magas érzelmi intelligenciával rendelkező vásárló központú kék szemű szőke hajú angyal arcú alkalmazott várja a vásárlók tömegét. vagy b verzió: Jön egy ugyan olyan szélhámos banda akik ugyanazt a fost adják csak jobb reklámmal esetleg az előző céget felvásárolják jó pénzért az ottani főnökök jól kitömik a zsebüket és megy az egész elölről?

2016. aug. 13. 20:15
 23/62 anonim ***** válasza:

"Ha vaterán kapsz egy üzenetet hogy xy szeretne tőled ezt és ezt vásárolni, mikor tudod küldeni, akkor te megnézed a többi hírdető termékeit megkeresed azt akitől a legolcsóbban lehet ugyanazt a terméket ugyanolyan vagy jobb feltételekkel megvásárolni és szépen oda irányítod a vásárlót mivel sajnos nálad ez túl drága és nem akarod lehúzni?"

Mivel a kérdés az emberségről szól, ez már ott elbukott, amikor feltetted a terméket négyszeres áron, abban reménykedve, hogy lesz olyan lúzer, aki nem hasonlítja össze az árakat.

2016. aug. 13. 20:16
 24/62 anonim ***** válasza:
94%

"Igen! Tehát ha tényleg olyan rossz lenne akkor úgyis önmagától megoldódna a dolog hiszen színre lép egy új cég ahol csupa magas érzelmi intelligenciával rendelkező vásárló központú kék szemű szőke hajú angyal arcú alkalmazott várja a vásárlók tömegét. vagy b verzió: Jön egy ugyan olyan szélhámos banda akik ugyanazt a fost adják csak jobb reklámmal esetleg az előző céget felvásárolják jó pénzért az ottani főnökök jól kitömik a zsebüket és megy az egész elölről?"

Magyarul inkább te tömöd ki a zsebed mert ha te nem tennéd, úgyis megtenné más. Erkölcsi érzéked nulla, empátiád nulla, az embereket csak a saját céljaidra használod, tehát ROSSZ EMBER vagy!

Ettől még lehetsz okos, rafinált, mehet (viszonylag) sokáig jól az üzleted, de a kérdés nem ez volt.

2016. aug. 13. 20:19
 25/62 A kérdező kommentje:
Nem, rosszul tudod. Azt nem oda tenném fel hanem úgymond "ajánlanám" valakinek. Ha valamit ilyen áron akarnék eladni akkor törekednem kell rá hogy ne a többi termék mellett lássa a vásárló ahol a reális árak vannak. Különben a büdös életben nem lehetne eladni. A vaterá példát azért hoztam fel hogyha tegyük fel tényleg ilyen áron adom fel a hírdetést és még így is jön egy marha akinek annyiért kell, akkor nyilván meg is érdemli hogy megvegye annyiért.
2016. aug. 13. 20:20
 26/62 A kérdező kommentje:
Igen ezt elfogadom, a kérdés tényleg arról szólt hogy milyen embernek tartjátok az ilyet. Amin viszont vitatkozni kezdtünk az az hogy én próbáltam bizonyítani hogy igazából akkor kb mindenkire rá lehetne akkor ezt mondani.
2016. aug. 13. 20:23
 27/62 anonim ***** válasza:

Nézd, senki nem mentegeti a marhákat, de itt az a kérdés te jó ember vagy-e és nem tudsz olyan érvet hozni, amire azt mondom, az vagy.

A jó emberek segítenek a "marháknak", hogy ne legyenek többé azok és nem kihasználják a tudatlanságukat.

2016. aug. 13. 20:25
 28/62 A kérdező kommentje:

"Magyarul inkább te tömöd ki a zsebed mert ha te nem tennéd, úgyis megtenné más. Erkölcsi érzéked nulla, empátiád nulla, az embereket csak a saját céljaidra használod, tehát ROSSZ EMBER vagy!

Ettől még lehetsz okos, rafinált, mehet (viszonylag) sokáig jól az üzleted, de a kérdés nem ez volt."

Igen, inkább én mint más. A többi részével nem értek egyet(negatív jelzők). Mert attól függ kiről van szó. Különböző ismeretségi körbe tartozó emberekhez különböző féle képen viszonyulok. Család, barát, ismerős, idegen, rosszakaró.

2016. aug. 13. 20:26
 29/62 A kérdező kommentje:
Az előző kommentemből látszik szerintem hogy segítek is, csak nem mindegy melyik marhának. Te talán az összes marhát ugyanúgy kezelnéd ha a (jó)megélhetésedről lenne szó?
2016. aug. 13. 20:28
 30/62 A kérdező kommentje:
Ha van eszem, vagy egyszerűen hülye vagyok viszont meglátok egy lehetőséget, akkor miért ne használjam ki?(persze ügyelve hogy törvényes keretek között tehessem, ne vonhassanak felelősségre miatta)
2016. aug. 13. 20:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!