Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi oka van a konzervativizmusnak?

Mi oka van a konzervativizmusnak?

Figyelt kérdés

Tehát pl. hogy az idős emberek nagy része idegenkedik a számítástechnikától. Ez konkrétan minek tudható be?

Ha még nem is leszek konzervatív, de nagy valószínűséggel az akkori dolgoktól idegenkedni fogok idős koromban? Ez az időskor sajátossága?

2016. jún. 19. 23:48
 1/3 anonim ***** válasza:

ez nagyon hasonló mint hogy sokan utálják a pávákat ->mert ha megnézed a te példádat meg az enyémet akkor csak a kategória és az elterjedtség a különbség közöttük

+

amikor a mai mamák és papák még fiatalok voltak akkor még egy egyszerű vezetékes telefon is nagy szám volt, ma meg néz körbe miket nyomkod mindenki

+

maga a konzervatizmus az ember egyéniségéből adódik (szerintem)

2016. jún. 20. 00:51
 2/3 anonim ***** válasza:
46%

Én nem értek egyet az első válaszolóval.

A konzervatizmus szerintem a hirtelen változástól való félelem miatt alakul ki.

Viszont a te példádban inkább arról van szó,hogy az emberek nem tudnak fejlődni,alakulni a társadalom fejlődésével,inkább megragadnak egy szinten.

Ehhez szerintem az is közrejátszik,hogy az emberekben van egy maradi sztereotípia,hogy egy bizonyos kor fölött neked már nem kell új dolgokat megtanulnod.Meg persze itt is lehet egy fajta félelem az újtól.

Az hogy milyen leszel öregkorodra csak rajtad múlik.

Én biztos,hogy nem leszek ilyen,mert én abban hiszek,hogy életed végéig képezned kel magad és halálodig olyan nyitottnak és érdeklődőnek kell maradnod,mint fiatalkorodban,elég sok professzor van vagy akár színésznő,aki 70 évesen is tevékeny életet él,internetezik és abszolút képben van az aktuális dolgokat illetően.Persze ehhez ki kell mozdulni a négy fal közül:)

(Egyébként a pávás példa szerintem azért nem jó ide,mert az egy stílus.Az meg természetes,hogy nem tetszik mindenkinek,mert az egyéni ízlésen múlik,hogy milyen színeket,ruhákat szeretünk és ezzel nincs is semmi probléma.

Az viszont,hogy az idősebb korosztály nem képes alkalmazkodni a körülötte lévő dolgokhoz szerintem inkább a félelemhez,előítéletekhez és sztereotípiákhoz köthető,ami nem egyenlő az egyéniséggel és egy elég negatív jelenség,amin jó lenne változtatni.

2016. jún. 20. 02:26
 3/3 anonim ***** válasza:
46%
Még annyit tennék hozzá,hogy a konzervatizmus pont,hogy nem támogatja az egyéniséget,mert mindig a régi "biztos" sémákra épít és nem fogad el attól eltérőt.Míg az egyéniség pont az,aki magától olyan,amilyen és nem követ sémákat.
2016. jún. 20. 02:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!