Ti hogy érzitek : 8,7,6,5,4,3 óra alvás után?
Nálam miután 1-2 évig csak 6órákat aludtam, ez a felállás:
8: Minden rendben egész napra, nagyon koffein se kell.
7: Felkelés nehezen megy, koffien kell, de napközben rendben
6: Felkelés szar, koffein nem segít, egész nap szétásítom magam, napközben fáradt/fájó végtagok, furán érzem magam
5: Mint ha 6 órát aludnék, csak fejfájás is közbeszól
4: Érdekes módon frissen kelek, koffein nem kell, fél napig egész jól működöm, de a nap második felére félholt leszek, hirtelen mozgás, pl busz után futástól meghalnék
.....
Aki tudja leírná hogy nála működik ez? Hallottam mindenkitől mást, hogy csak 3 órát alszik, meg látom hogy napi 5 kávét megiszik és tök jól néz ki.....
Írjátok légyszi azt is hogy emellett átlagosan mennyit alszatok.
Illetve hogy milyen élénkítőt isztok : Kávé/zöldtea/energiaital . (Nálam pl a kávé kifejezetten rossz, 15 percre felpörget aztán mégfáradtabb leszek, de zöldteák fél napig hatnak)
Ezt most úgy írom, hogy előző nap nem hajszoltam magam szét, hanem egy átlagos nap volt tegyük fel 8 óra alvással, mert egy kialvatlan nehéz nap után természetesen a 8 óra se elég.
8 óra alvás: számomra tökéletes alvásidő, egész nap energikus vagyok, jól érzem magam, este se vagyok kifejezetten fáradt.
7 óra alvás: Még mindig jól érzem magam, mindenre van energiám de estére elfáradok eléggé.
6 óra alvás: Szar felkelés, fáradt hangulat, kedvtelenség, de még mindig van energiám edzeni és teljesíteni, de estére hulla fáradt leszek
5 óra alvás: Egész nap hulla vagyok, nincs energiám semmihez, kedvtelenség
4 óra alvás: Napközben bealszok, se fizikailag se szellemileg nem tudok teljesíteni
3 óra alvás: Mozgó hullaként viselkedek aki épphogy beszélni tud
Alatta nem vagyok beszámítható.
Átlagosan 5 órát alszok, ami pont jó.
Ha 6-7 órát alszok az még jó, de a 8 az sok.
4 óra még elmegy, és ha csak 3 órát tudnék aludni, akkor le sem fekszek.
Nekem az 5-7 óra közötti alvás mennyiség szokott jó lenni. A kelés olyankor is változó erősen függ az alvás minőségétől. A 8 óra alvásnál már elég sokáig tart az ébredés de napközbe akkor is egész jól bírom. De ha valami okból kifolyólag úgy alakul, hogy több lesz 8 óránál akkor káosz van egész nap kóma szóval a korán fekvést kerülöm akkor is ha durvább napom volt és hulla vagyok este:D Az 5 óra alatti meg nagyon időszak függő, ha energikusabb időszakom van akkor többször is belefér, átlagos energia szint mellett is belefér heti 1-2 szer még akár egymás után is, ha éppen rosszabb passzba vagyok akkor már problémás a dolog.
Élénkítő gyanánt kávét és energia italt használok. A napi 1 kávét mindig megiszom reggel. Általába délután szoktam inni egy második kávét. Néha ha hosszú a nap becsúszik még egy energia ital is mellé.
Nagyjából mindegyik órával van tapasztalatom, szóval tudok róluk írni:
8: Teljesen tökéletes, de sajnos erre van legkevesebbszer lehetőségem. Amúgy akár 10-et v. többet is tudok hétvégén, de ez már az én lustaságom. :)
7: Ezt még nem érzem meg annyira, mert mint írtam, 8 órára nincs sok lehetőségem, de azért estére már jelentkezhetnek koncentrációs zavarok.
6: Már a nappali teljesítményem sem az igazi, minden lehetőséget kihasználok egy kis pihenésre, estére kész vagyok teljesen.
5: A felkelés olyan rossz érzés, hogy azzal vallatni lehetne engem, nappal bealszok szinte bárhol, bármikor, este kész vagyok teljesen, ez mellé még ideges is vagyok.
4: Olyan mint az 5 órás, de még a fejem is fáj mellé egész nap.
3: Konkrétan zombi leszek. Az 5 év 4 órás érzése együtt, de néhány extra kellemetlen dologgal hozzáadva. Akár állva is el tudnék aludni, fáj a fejem annyira, hogy szédülök is. Egyszer mikor ennyi alvás után egész nap fent voltam, akkor délután mikor felszálltam hazafelé a buszra, addig bírtam ébren, míg leültem. Aztán mikor leszálltam, addig bírtam ébren, míg hazaértem...
Az élénkítőkről meg annyit, hogy én mindig iszom. 7 óra alvástól lefele igénylem, annál több után pedig megszokásból.
Hétvégén 1 kávé elég.
Hétköznap 2 kávé a minimum, de legtöbbször ehhez még jön 1 energiaital, durvább napokon 2.
8 felett: tùlalszom magam, bedagadt fej, fejfàjàs, kedvtelensèg, unottsàg, koffeinhiàny (fõleg amikor 14-15 òràt alszom, kèpes vagyok rà), ugyanolyan rossz mint a fàradtsàg
8: àltalàban pont jò
7: mèg ez is jò, örülök nèha, ha ennyit is sikerül aludni
6: dèlelõttig minden okès, utàna sok koffein ès kibírom valahogy estig
5: dèlutàn alig bírom ki, hogy ne aludjak el
4: Reggelente nagyon rossz, azt èrzem inkàbb öljenek meg, de nem kelek fel
3: mikor csörög az òra azt se tudom merre vagyok arccal, egèsznap gerincfàjdalmak, fejfàjàs gyötör, semmi sem segít
2-1: inkàbb le se kellett volna feküdböm, gyengesèg
0: totàlfàradtsàg, az agyam mūködèskèptelen, fizikai gyengesèg, mindenen kattogok, tömènytelen koffeinmennyisèg ès nehezebben fekszek le este, amikor vègre aludhatnèk, hiàba vagyok hullafàradt.
8 óra alvás: Alkalmas vagyok a tanulásra,persze este fáradt vagyok.
7 óra alvás: Ha nincs meg a 8 óra akkor ásítozom egész nap.
6 óra alvás: Nehezen tudok odafigyelni bármire is.Ha ennél kevesebb,akkor már délután képtelen vagyok tanulni.Nekem 10 óra alvás az ideális.De hétvégén annyira kipurcanok,hogy 12-13órát alszom.
Atlagosan 7-8 orat alszom, fontosnak tartom a kiegyensulyozott alvast, tanulast, munkat, mozgast, etkezest, szorakozast.
8 ora utan kipihent es friss vagyok, de a napjaim nagy reszeben aktiv vagyok ezert estere elfaradtok.
7 ora hasonlo, de itt-ott erzek egy kis "energiahianyt"
6 ora max egy ket napig olyan, mint a 7, de utana ki kell rendesen pihennem magam mert utana jelentosen faradtabb leszek
6 oranal kevesebbet csak akkor alszom, ha bulizni megyek, keson erek haza es nem birok aludni, egy napra el tudok lenni viszonylag keves komcentracioigenyes munkaval, de a kovetkezo nap ki kell pihennem magam rendesen 9-10 ora alvassal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!