Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért néznek a gyerekes nők...

Miért néznek a gyerekes nők rossz szemmel a gyerektelen nőkre? Én mindenhol ezt tapasztalom.

Figyelt kérdés
2016. máj. 6. 09:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
57%

Ooo, en azt imadom, hogy nektek mikor lesz? Nekünk egyelöre nem lesz. ( Mert nem sikerül, de ehhez semmi közöd) Jajj ne mar, nem akartok? Jajj akarjatok, olyan jo babazni!! Meg mar bele kene huznod, elmultal 30, mar lassan kifuttok az idöböl. Reg itt van az ideje annak, hogy szülj... ( Mert ezt magamtol nem tudom es nem zavar, de kösz, hogy szolsz)

De itt az oldalon volt mar aki leoltott, hogy nekik a legnehezebb, az, hogy en dolgozok az semmi.

Volta aki megkerdezte, hogy van e gyerekem ( akkor meg 25 voltam es meg nem is akartam). Mondtam hogy nincs. Erre lesajnalon annyit mondtott, hogy ja akkor biztos lesz majd nemsokara. Konkretan ereztem a hangjaban a szanalmat.

Amugy nem mindenki ilyen, vannak kisgyerekes baratnöim is, pl. tölük soha nem hallottam negativ megjegyzest. Van akinek ez a non plus ultra, hogy gyereke van, van aki csak siman nem veszi eszre hogy tapintatlan es vannak akik meg nem tesznek megjegyzeseket. Nyilvan ami rosszul esik jobban feltünik, de azert nem mindenki egyforma.

2016. máj. 6. 10:08
 12/23 anonim ***** válasza:
47%

Az a poén, hogy én akarok gyereket, nem akarom "elbliccelni", nekem is fontos, csak MÉG nincs. Mégis úgy kezelnek, mint aki bűnös, hogy még nem szült.

Ráadásul azért nincs még, mert nem jön össze. Így különösen fájdalmas a cseszegetés :( Főleg, hogy lehetséges az is, hogy sose lehet.

2016. máj. 6. 10:09
 13/23 anonim ***** válasza:
41%
Vannak ősanya típusok, aki szerint egy nőnek az a fő faladata, hogy gyereket szüljön, és micsoda nő már az, aki nem (az ilyenek ált. azok, akinek olyan képességeik vannak, hogy tényleg az a legtöbb, amit életükben elértek, hogy szültek egy gyereket... az értelmesebbek azért nem szoktak senkit sem támadni azért, mert nincs gyereke)... magasról tojni kell rájuk.
2016. máj. 6. 10:30
 14/23 anonim ***** válasza:
32%
6-osnak igaza van,unalmas,buta es provokatív kérdés. Béna a tarsasagod, en pl. M ezt hallgatom. Van bunkó gyerekes es bunkó nem gyerekes nő. En most szültem 41 évesen ,de nem hallgattam folyton az általad említett szöveget, meg ha biztos volt is, aki izgult értem.
2016. máj. 6. 10:58
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom,nekem vannak gyerekeim,de sikítófrászt tudok kapni az olyan anyukáktól,akik "majd,ha lesz gyereked" kezdetű mondatokban beszélnek.

És soha senkitől nem kértem számon mikor tervez gyereket válowoni.

Ellenben tőlem lépten nyomon megkérdezik/ték. Még meg se született a második gyerek,már a harmadikról képzelegtek... Egyet tehetsz és ezt a jöőre nézve ajánlatos megszívlelni: magasról leszrni ezeket!

2016. máj. 6. 11:07
 16/23 anonim ***** válasza:

Én sem értem, mert fura, hogy valaki haragszik rád, mert szerinte nem vagy boldog.

Szerintem aki NEM szól be, az reálisan látta a gyerekvállalást mielőtt gyereke lett, nem rózsaszínen, és képes mellette a régi életét is megtartani.

Aki meg beszól, az irigy. Olyan, mint azok a zavarodott lányok a suliban, akik le akartak beszélni másokat a sportról, nehogy vékonyabbak legyenek, stb. Csak itt rájöttek, hogy nem akkora buli, és nehogy már neked jó legyen. A saját gyerekét mégsem utálhatja.

2016. máj. 6. 11:08
 17/23 anonim ***** válasza:

Érdekes, én 28 évesen szültem, és mindig mondom a 22 éves húgomnak, addig éljen, míg nincs gyerek. Használja ki a párjával, hogy kettesben oda és akkor mennek, amikor akarnak, mert gyerekkel már nem így lesz.

Szóval én nem nézem le a gyerekteleneket, hisz én is voltam, csak azokat, akik úgy próbálják megmondani, mit hogy csináljak, hogy nincs gyerekük.

2016. máj. 6. 11:20
 18/23 anonim ***** válasza:
73%
nana a nincs gyerekes szöveget is imádom, mert nekem nincs de ha egy kicsit megmondtam a véleményem már le lettem szólva, hogy nincs gyerekem így nem tudhatom (csak annyi hogy nevettem amikor azt mondta majd ha megszületik a gyerek, majd amíg a gyerek alszik annyi ideje lesz magára, hogy lesz ideje olvasni meg egyebek), miért is hülye az akinek nincs gyereke? szerintem az jobban átlátja a dolgokat aki nincs nyakig elmerülve benne.
2016. máj. 6. 11:39
 19/23 anonim ***** válasza:
24%

Általánosítás miatt miért nem lehet jelenteni egy kérdést?

Vagy azért, mert a kérdező tudatlan vadbarom?

2016. máj. 6. 11:59
 20/23 anonim ***** válasza:
54%

Utolso, a kerdezö nem vadbarom, csak tapasztalt valamit, ami zavarja. Lehet pl. neki sem sikerül a baba, nincs parja, vagy nem akar gyereket, ilyenkor különösen rosszul esik, ha valaki ferden nez rad mert nincs gyereked. Jobban fel is tünik, mint pl. ha valaki nem szol. Ettöl meg nem kell levadbarmozni a masikat. Különösen, hogy odairta, hogy ez az ö tapasztalata.

Amugy en pl. ezen az oldalon azzal a jelenseggel talalkoztam sokszor, hogy az anyukak sajat maguk szerint mindenbe beleszolhatnak, de akinek nincs gyereke legjobb ha befogja: Kiirtam egy kerdest, hogy miert gondoljak a kisgyerekes anyukak, hogy csak nekik nehez? Azert irtam, mert napi szinten jöttel szembe cikkek, hogy ilyen meg olyab rossz nekik, bezzeg masnak milyen könnyü. a legtöbb valasz az volt, hogy en nem tudhatom milyen, mert meg nincs gyerekem, meg hogy gonosz vagyok es feltekeny, hogy masnak van. Illetve, hogy ne higyjem, hogy az en munkam nehezebb akarminel, nekem minden anyukanal sokkal könnyebb ( ugy hogy fogalmuk sincs mit es mennyit dolgozok). Par het mulva kiirtam egy kerdest azoknak, akiknek nehezen lett baba, hogy hogyan tudtak feldolgozni. An kik valaszoltak ( annak ellenere, hogy hozzairtam, hogy tenyleg csak az erintettek irjanak): igen, csupa kisgyerekes, elsö probalkozasra terhes anyuka probalta nekem megmagyarazni hogyan erezzek. Csupa "Nem tudom milyen neked, de el tudom kepzelni". Mikor irtam, hogy nem bantasbol, de nem tudod elkepzelni, akkor megsertödtek. Nem mind, de voltak akik igen.

Ez nyilvan az en tapasztalatom es szubjektiv, csak a " Te nem tudod milyen temahoz" kikivankozott belölem.

2016. máj. 6. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!