Tényleg rossz testvér vagyok, ha nem látogatom a bátyám gyerekét több ok miatt is?
Háttérinfó: A bátyámmal mindig amolyan "megvagyunk" kapcsolatot ápoltunk, 13 év különbség van köztünk, én most vagyok egyetemista, ő pedig már rég dolgozik. Csak 3 hetente 2 napot vagyok itthon (kollégista vagyok), így csak szombat vagy vasárnap érnék rá. De itt a bökkenő:
A bátyám egy igazi papucs, egy lábbeli. A feleségének a családjánál rendszeresen ott vannak, míg a bátyám családja (mi) kissé mellékes a drága csajnak, és mindenféle mondvacsinált indokot kitalál, ami miatt épp valami fontosabb dolga lenne, mint hogy otthon maradjon a s*ggén és otthon legyen pár órát, amíg mi meglátogatjuk az unokát. A csaj egyébként egy igazi sznob, beképzelt, bunkó csaj, hihetetlenül rossz választás a bátyámnak, de ez az ő dolga.
A lényeg: Mivel rendszeresen nem érnek rá akkor, amikor én, ezért az elmúlt 1 évben csak egyszer láttam az unokahúgom, és megmondom őszintén, annyira kifejezetten nem is érdekel, mert nem rajongok túlzottan a kisgyerekekért (majd a sajátomért fogok). A múltkor felhívtam a bátyám, hogy kérjek tőle valamit, erre letámadott, hogy miért nem látogatom az unokahúgom, azt se tudja, ki vagyok, nem is ismer engem. Amikor azt mondtam, hogy oké, hazajövök a hosszúhévégére, meg tudom-e látogatni, rögtön mondta, hogy most nem, mert a felesége szüleinél lesznek (hetente több napot is ott vannak). Ekkor mondtam azt neki, hogy akkor ne csodálkozzon, ha nem látogatom, ha a feleségének a családja nagyobb prioritást élvez.
Hábakker... ha neki (illetve a drágalátos macájának) sose jó, akkor mi a rossebet csodálkozik?
Francokat vagy te a rossz testvér.
Ugyanez van nálunk is, annyi külömbség, hogy nekem is van gyerekem. De mikor nekem még nem volt, és meglátogattam volna őket, akkor volt kifogás, a nője konkrétan megmondta, hogy nem kell a gyereket látogatnom. Na mondom oké. Nem is mentem, mert előtte sem fogadtak kitörő örömmel. Én nem is láttam már nem tudom mióta, a kisebbiket meg csak képen. De a bátyám sem töri magát, hogy lássa az én gyerekeimet, úh. pont nem is érdekel.
Az ő bajuk. Erről nem tehetsz. Nem vagy rossz testvér. Majd ha neked lesz, szerintem ők sem törik majd magukat, hogy láthassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!