Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hogyan faragnátok le...

Ti hogyan faragnátok le ezekből a kiadásokból? Hogyan lesz valaki spórolós típus?

Figyelt kérdés

Ezek a havi kiadásaink(párom,én,meg a kutya)

Rezsi(gáz,villany,víz,net)

20ezer

Kaja

60ezer

Kocsiba benzin

15ezer

(boltba járunk heti egyszer 17km-re van,illetve a párom megy a gyerekéhez vele kéthetente vasárnap)

Háztartás

(Tisztítószer,wc papír,tampon,tisztálkodószer)

10ezer

Kutya 10ezer(spot,kaja,kéthavonta egyszer kozmetikus,megpróbáltam lenyírni itthon de kudarcba fulladt😊jutalomfalatot én sütöm neki)

Párom gyerekének ha kell valami a gyerektartáson felül 10ezer(ennyi van elkülönítve havonta)

Sajnos az étel gyakran meghaladja a 60ezret,igyekszem ezen javítani.

Szeretnék nagggyon spurrá válni.

2016. máj. 2. 12:45
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
46%

(Csak szólok, hogy két 71%-ossal beszélsz.)

Ez az önálló háztartás úgy hangzott, mint aki egy napja él külön, főzött egy teát, és már abszolút háztartásvezetőnek érzi magát.

2016. máj. 2. 14:00
 42/53 A kérdező kommentje:
5 éve élünk együtt,ezelőtt albérletben kicsit több fizuból.Csak nem szeretem ha én normális vagyok valaki meg lekezelő hangnemben ír.
2016. máj. 2. 14:09
 43/53 A kérdező kommentje:
A vegetarianizmus nem diéta.
2016. máj. 2. 14:15
 44/53 anonim ***** válasza:
De, minden táplálkozási szokás diéta. Ezt jelenti a szó.
2016. máj. 2. 14:17
 45/53 Eszter76 ***** válasza:
100%

Hm... nem értem, hol a probléma... nézzük tisztán matematikailag:

20.000,- rezsi

60.000,- kaja

15.000,- benzin

10.000,- tisztítószerek

10.000,- kutya

10.000,- párod gyerekének

125.000,-

Később a szövegben írtad, hogy még erre-arra elmegy egy kevés:

10.000,- étterem, ilyesmi

20.000,- telefon

155.000,-

Így még mindig marad elvileg 95.000,- Ft, ami bőven elég a hitelre, amit be akartok vállalni...

Ha nem marad ennyi, akkor nagy valószínűség szerint becsapod magad a kiadásokkal, mint oly sokan... mert becsúszik még egy-egy új ruhadarab (esetleg nem is a turiból), egy kis fagyi a csilingelős autóból... vagy ki tudja mi.

Ha nem marad legalább 80.000,- minden hónapban a számlán, akkor javaslom, hogy vezessetek MINDEN kiadást, mert sok kicsiből is nagyon sok tud összejönni.

Pl. ha valaki minden nap iszik a munkahelyén a kávéautomatából 2 db kávét mondjuk 100 Ft/db-ot, az havonta 20 munkanappal számolva 4.000,- Ft.

Ha emellé vesz minden nap egy pizzaszeletet is reggelire (300 Ft/db), akkor az még 6.000,- Ft.

Vagyis hipphopp, el is ment egy tízes...

Könnyű becsapódni a "csak 100,- Ft"-os tételeknél ám! Joghurtra is el lehet költeni ezreket havonta...

2016. máj. 2. 14:22
 46/53 anonim ***** válasza:
72%
Bocs, de a fogkrémes hülyeséget nem hagyom annyiban. Honnan jött ez a gondolat, hogy "nem egészséges" akármennyi ideig ugyanolyat használni?
2016. máj. 2. 14:30
 47/53 anonim ***** válasza:
38%

kutyát verjétek agyon, egyből spóroltok 10e-et, költözzetek ki egy barlangba, ott a fűtést megoldjátok az erdőből lopott fával, takarítani nem nagyon kell. ha éhesek vagytok akkor vadásszatok, gyűjtögessetek, stb.

Már nem azért, de kb így is spártai életmódot éltek és ebből még le akarsz faragni???

ha a seggére vernétek a 250e -nek minden hónapban és lenne 3 milliós adósságotok, akkor megérteném a kérdést, de ezt a szintet meg se közelítitek.

2016. máj. 2. 14:35
 48/53 anonim ***** válasza:
51%
Vega kevesebbet költ a kajára, mint a húsevő, én is az vagyok. Tesco csalánsampon 1 liter 195 Ft, nekünk teljesen megfelel, pedig én nagyon vigyázok a hajamra, csak természetes olajjal kenem (khadi), ami igaz, hogy drága, de cserébe másfél évig kitart egy flakon, így jóval olcsóbb, mint a te balzsamod. A telefonotok nagyon drága! Nekem most van otthoni telefonom is, nettel, tv-vel, ehhez 2 ezer ft-ba kerül a telefon 5000 perc ingyen minden irányba, mellé vettem egy szintén t-s mobil előfizetést, az 4 ezer havonta, 160 perc lebeszélhető, 30-asokat ingyen hívom. Ha ketten előfizettek, plusz az otthoni korlátlan telefonálás, akkor az kerül 10 ezerbe. De ha csak otthonról telefonálnátok, akkor feltöltőkártyákkal nullára is ki lehet hozni a mobilszámlát és elérhetőek vagytok.
2016. máj. 2. 14:51
 49/53 anonim ***** válasza:

Igen, mert a vegák nagy részének az étrendje nem fedezi a szükségleteit. Így könnyű keveset költeni. A szegénysoron is keveset költenek kajára, de nem azért, mert az alkalmi csirkafarhát és a zsíros kenyér megfelelő lenne, hanem mert nem jut másra.

(amúgy én is vega vagyok)

2016. máj. 2. 14:55
 50/53 A kérdező kommentje:
A fogkrémeset a fogdokim mondta,mivel egy gyógynövényes,elég sós fogkrémet használtunk sokáig,és a doki azt mondta,hogy kb.3 havonta cserélgessük sima mentolossal,illetve a mentolost használónak sem ártana ha cserélgetné,a különböző hatóanyagok miatt.
2016. máj. 2. 17:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!