Ti hogyan faragnátok le ezekből a kiadásokból? Hogyan lesz valaki spórolós típus?
Ezek a havi kiadásaink(párom,én,meg a kutya)
Rezsi(gáz,villany,víz,net)
20ezer
Kaja
60ezer
Kocsiba benzin
15ezer
(boltba járunk heti egyszer 17km-re van,illetve a párom megy a gyerekéhez vele kéthetente vasárnap)
Háztartás
(Tisztítószer,wc papír,tampon,tisztálkodószer)
10ezer
Kutya 10ezer(spot,kaja,kéthavonta egyszer kozmetikus,megpróbáltam lenyírni itthon de kudarcba fulladt😊jutalomfalatot én sütöm neki)
Párom gyerekének ha kell valami a gyerektartáson felül 10ezer(ennyi van elkülönítve havonta)
Sajnos az étel gyakran meghaladja a 60ezret,igyekszem ezen javítani.
Szeretnék nagggyon spurrá válni.
Szerintem jól csinálod!
Amit még esetleg:
- kertes házban sok zöldséget-gyümölcsöt meg tudsz magatoknak termelni, vagy ha időd nincs rá, akkor ültess több gyümölcsfát, azokkal kevesebb a gond
- a zöldséget-gyümölcsöt ne a multikban vásárold, hanem a piacon a termelőtől. Én azokból is mindig csak egy hétre valót vásárolok, a többi addig romoljon az eladónál.
- amikor szezonja van egy-egy zöldségfélének, és kb. a legolcsóbban adják, olyankor spájzolok belőle a fagyasztóba, így a téli hónapokban nem kell ezekre költeni, és akkor is a nyári, olcsó terméket eszem!
Egyébként pedig figyeld, mikor-hol-mit árulnak akciósban, és inkább olyankor vásárolj tartalékba.
Már sokan nem csinálják, hogy havonta 1x mennek a multiba és elköltik a pénzüket, így sokszor lemaradhatsz másik üzletben kedvezőbb áron kapható valamiről.
Enyhén arrogánsan hozzátenném, hogy az egyik Glamour napokon 11 ezer valamennyit költöttem DM-ben, és rajta volt a nyugtán, hogy mennyit spóroltam, és az 11 ezer és pár száz forinttal több volt, mint amit fizettem. Valahol meg van a nyugta, anyukám be akarja kereteztetni.
És nem vettem feleslegeset, fél évre (kövi Glamour-ig) elegendő fogkrémet, hajfestéket, hajbalzsamot, szempillaspirált, arclemosót. (Nem a legolcsóbbat, hanem amit amúgy is használok.)
És ha leosztom havi szinten, megéri.
"fogkrémből sem egészséges fél évig ugyanolyat használni"
Ezt honnan szedted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!