Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki csendes, visszahúzódó...

Aki csendes, visszahúzódó típus, az hogy védje meg magát a támadásokkal szemben?

Figyelt kérdés

A kérdés rám is vonatkozik, én teljesen ilyen vagyok. Ha az embert szivatják, az rosszabb mintha megvernék, mert azt le lehet rendezni egymást kozt, a lelki bántás sokkal fájdalmasabb mint a fizikai... Velem sokszor megtortént hogy pl. beszóltak, szivattak, de egyszeruen nem tudtam rá mit reagálni, nem tudtam visszavágni, mert ok "képzettek" voltak benne, én meg nem.

Tehát hogy lehet lelki támadások ellen védekeznie egy csendes, visszahúzódó srácnak?

2016. febr. 23. 08:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Úgy hogy felvértezed magad a tudattal, hogy nem többek, nem különbek nálad, sőt! És megtanulsz kiállni magadért. Szólj vissza, mond meg neki, hogy ilyen jellemtelen ember véleményére a kutya se kíváncsi.
2016. febr. 23. 09:06
 2/20 A kérdező kommentje:
de pont ez a baj, hogy minden beszólás után esik az onbizalmam, és nemhogy visszaszólni, de megszólalni sem merek...
2016. febr. 23. 09:09
 3/20 anonim ***** válasza:
Olvass önbizalom fejlesztő könyvet. Illetve minden reggel amikor felkelsz, állj a tükör elé, mond el magadnak hangosan, hogy értékes ember vagyok, normális, jó kinézetű srác vagyok. Biztos vannak tulajdonságaid, adottságaid, amit értékelsz magadon. Hangsúlyozd magadnak azokat mindig.
2016. febr. 23. 09:16
 4/20 A kérdező kommentje:
utolsó: próbáltam már, tényleg mukodik, de sajnos csak addig, míg otthon vagy. Amint éles helyzetbe kerulok, rogton elszáll az eddigi onbizalom...
2016. febr. 23. 09:45
 5/20 anonim ***** válasza:
6%

gyúrjá vazze

nézz utána

sárga kapszula

2016. febr. 23. 10:03
 6/20 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? Mondjuk 16-19 között. Ennyi év alatt szedted össze az önbizalom hiányt (mínusz az a pici baba kor ami sokak szerint nem számít, mert nincs öntudatod vagy plusz az a pocakban töltött idő, ami szintén sokak szerint számít). Gondolod, hogy most csak mert néhányszor a tükör elé állsz otthon hipp-hopp elmúlik? Ne nevettess. Teljesen jót mondott a hármas. Csakhogy gyakorlás és kitartás kell hozzá. És nem csak otthon a tükör előtt. Az utcán is, bármikor amikor eszedbe jut.

Ezen kívül azt gondold végig, hogy kik neked ezek akik szivatnak? Barátaid? Nem. Rokonaid? Nem. Mi függ tőlük? Semmi. Akkor miért érdekelnek. Számodra ők senkik és semmik. Az önértékelésed nem rajtuk múlik. Hogy mondhatnák meg ők, hogy ki vagy Te amikor valójában nem Veled van bajuk, hanem önmagukkal? Azt hiszik, hogy azzal, hogy téged piszkálnak nagyok lesznek. Ez szerinted normális, egészséges lelkületű gondolkodás? Nem. Akkor hogy lehet, hogy ilyen emberek határoznak meg Téged? Ha ezt sokszor, nagyon sokszor végigvezeted magadban akkor egyszercsak a képükbe röhögsz, vagy vállat vonsz és lesöpröd őket magadról. Tényleg kezdj el személyiségfejlesztésről olvasni. Könyvek, internet, előadások. Rengeteg lehetőség van. Csak néhány, amit a googlebarátunk ad: EFT, családállítás, agykontroll, Louise L. Hayes, Bagdi Emőke, Bagdi Bella, erőszakmentes kommunikáció, Tudatalatti tízparancsolata, Braskó Csaba, testbeszéd.

Ha azt mondod nem megy és feladod akkor soha semmit nem érsz el. Ha soha semmiféle eredményt nem tudsz felmutatni legalább önmagadnak akkor mitől érezd magad értékesnek? Ha nem érzed magad értékesnek akkor majd kívülről megmondják milyen vagy. (kedvenc mondásom: döntsd el mit akarsz, különben én döntöm el, de az neked biztos nem lesz jó.) Ne hagyd. Változz. Keress hobbit, sportolj, tanulj, változtass magadon. Legyen tartásod, méltóságod (bár tinikorban ez lehet, hülyén hangzik).

2016. febr. 23. 10:08
 7/20 anonim ***** válasza:
Szia! Háááát én teljesen megértem a helyzteted, velem is mindig ,de mindig ez van.. volt már egy pár munkahelyem, söt volt olyan is, hogy csak a csesztetés miatt hagytam ott, mert már nem birtam, és én ráadásul probáltam is visszaszolni de rögtön leosztottak a "képzettségükkel"... Probálok én is kiállni magamért sajnos ez a megoldás, de nagyon nehéz lesüllyedek jo mélyre, mikor hazaérek természetesen jo hangosan tudok dühöngeni a megtörtént dolgok miatt, de akkor ott élesben nem megy a visszaszolás..erre én is kiváncsi lennék, hogy mi lenne a megfelelö, amivel megvédhetem magam..
2016. febr. 23. 10:10
 8/20 anonim ***** válasza:

Felállsz, fogod a bögrédet, kimégy a konyhába megtölteni, visszamégy, a fejére öntöd a beszólónak, leülsz a helyedre, dolgozol tovább.

vagy egy széklábat állítasz a szemébe, bár annak komolyabb következményei lesznek.

2016. febr. 23. 10:12
 9/20 anonim ***** válasza:
Igen, de sajnos amikor a fönököd is rádszáll, akkor nemigen sok választás van, mint türni, mert ott bizony függsz valamitöl, vagy valakitöl, pl, hogy kirugnak és nem lesz állásod..
2016. febr. 23. 10:14
 10/20 A kérdező kommentje:
7-es sajnos jól írta, ha visszaszólsz az sem megoldás, mert egyrészt lesullyedsz a szintukre, másrészt így sem nyersz mert ok jobb beszólásokat tudnak rád mondani, és a tobbség veluk van... Otthon persze én is tudok duhongeni, csak ott nem, ahol kéne...
2016. febr. 23. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!