Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legtöbben miért reklámozzák...

A legtöbben miért reklámozzák a neten és használják kifogásként, hogy nekik szociális fóbiájuk van vagy introvertáltak, amikor cselekedniük kellene?

Figyelt kérdés

Én is introvertált vagyok és szociális szorongásos zavarom van. De felnőtt ember vagyok és helyén tudom kezelni a dolgokat. Nem szeretek nyilvánosan megjelenni és szerepelni. Ettől függetlenül megteszem, mert előadásokat, kiállításokat tartok és időről-időre megadatik, hogy vendégfellépőként színpadra kerülhessek. Munkáról nem is beszélve, ahol majdnem napi szinten kell a beosztottak elé lépnem.

Nem vállveregetésre várok, hanem válaszra. Miért bújnak valami mögé az emberek, csak azért, mert kényelmesebb, mint cselekedni?

2016. márc. 16. 11:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Igazad van! Nagyon sokszor láttam már én is itt...Megszámlálhatatlan szocio - és ilyen-olyan fóbiás van itt.Am. szerintem csak sajnáltatni akarják magukat.
2016. márc. 16. 23:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az, hogy introvertált vagy, egy jellemvonás. Ez csak azt jelenti, hogy esetleg nem a te világod, hogy a középpontban legyél. Ettől még te nyugodtan tudsz előadást tartani. Egy erős szociális fóbiával ez már kicsit más tészta.

Csak hogy érzékeltessem a különbséget, ez olyan, mint ha azzal dicsekednél, hogy kicsit megfáztál, folyik az orrod, mégis kimentél a kertbe kapálni, miért nem megy ki az is, aki 40 fokos lázzal, tüdőgyulladással fekszik otthon?

Ne legyen akkora szád, ne legyél olyan büszke magadra.

2016. márc. 17. 11:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok. Én amúgy extrovertált vagyok, de szerepelni nem szeretek. Voltam színjátszós, de iszonyú lámpalázam volt, és abbahagytam. De az nem is volt nekem fontos. Ugyanakkor szívesen kiállok egy egyetemi csoport elé beszélni, és azt hiszem, jobban csinálom, mint sokan. Változó, ki mit akar, és senkinek nem kötelessége.
2016. márc. 17. 12:02
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl. fóbiám van a madártolltól. De csak olyan szinten, hogy irtózok tőle, ha hozzá kell érnem, ha egy csirke elkezdene csapkodni a szárnyával a kezemben, el is hajítanám szegényt reflexből. Viszont ha nagyon rábeszélem magam, képes vagyok egy csirkét megkopasztani is, bár valami iszonyat rossz érzés.

Viszont ismerek olyat, akiben olyan erős ez a fóbia, hogy már akkor lesápad, meg szédül, ha egy galamb leszáll a közelében. Fizikai tünetei vannak, láthatóak, nemigen tudná megjátszani. Nem sajnáltatja magát, inkább titkolja, szégyenli.

Most akkor lehetnék én is ugyanolyan nagyképű mint te és mondhatnám, hogy hú, én mekkora franc vagyok, mások meg csak sajnáltatják magukat. De ez marhaság. Egy bizonyos probléma nem mindenkinél ugyanolyan erővel és formában jelentkezik.

Úgyhogy ne beszélj sületlenségeket!

2016. márc. 17. 12:44
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A 12-es példája tökéletes, erről van szó.

Aki meg azt mondja, hogy csak sajnáltatják magukat.. nos, akkor ennyi erővel eme logika szerint mindenki csak sajnáltatja magát, aki kiír itt egy kérdést a problémájáról.

Szerintem pedig az is cselekvés része, ha valaki itt kiírja magából a gondjait, és nem magába fojtja, valamint. És nem utolsó sorban néhány jótanáccsal is lehet gazdagodni.

Szóval szerintem ne azt szapulja már mindenki, aki legalább felvállalja és mer írni a problémájáról. Aki legalább foglalkozik a gondjával és gondolkodik a megoldáson. Nem kéne ezt önsajnálatra leminősíteni.

2016. márc. 17. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!