Lehet, hogy Asperger szindrómában szenvedek. Hogyan lehet ezt kezelni/megszüntetni?
Azért az Asperger ennél jóval komolyabb dolog.
De ha feltétlen akarod, akkor vannak direkt olyan központok (interneten megtalálható a címük/elérhetöségük), ahol tesztelik. Arra azonban készülj fel, hogy ezek a tesztek nem fél órásak (mint amik a neten keringenek), hanem több napos vizsgálatsorozatból állnak.
nem vagy aspergeres. rám is kb. mindegyik illik. pedig csak introvertált vagyok. sőt, a családtagjaim 3/4-ére simán illik az aspergeres leírás. Ne legyen már mindenki aspergeres, könyörgök. ez csak arra jó, hogy különlegesnek meg betegnek érezhesd magad.
Ne legyen erre szükséged. próbálj feloldódni, és igyekezz értékes dolgokban megtalálni az identitásodat, ne egy betegség mögé bújjál el.
Az Asperger veleszületett, az autizmus spektrum része, nem gyógyítható, nem szüntethető meg. Legfeljebb megtanulhatsz együttélni vele, és megtanulhatja a környezeted, hogy legyen képes így elfogadni.
Egy ilyen kisgyerek élesen különbözik a hasonló korúaktól, úgyhogy ha elmúltál 10-12, akkor szinte kizárt.
Pszichológus állapította meg a gyerekemről, két hetes bentlakásos megfigyelés után. (Bár nekem már addigra nem volt meglepetés a diagnózis, évek óta búvárkodtam gyerekpszichológiában, hogy rájöjjek, miért annyira más, mint a többiek.)
Két évesen tudtam, hogy más, mint a többiek.
Ehhez képest ő pl. kifejezetten extrovertált személyiség, sőt sokszor kifejezetten aggasztó, mennyire közvetlen vadidegennek, és hírből sem ismeri azt, hogy zavarban legyen. Egy szál fü.tyiben is vidáman végigbuszozna az egész városon, a legcsekélyebb szégyenérzet nélkül, pedig már kamaszkorban van.
Nincs két egyforma Aspergeres, nagyon-nagyon összetett dolog, ne otthon akard diagnosztizálni, bízd szakemberre.
Amennyiben csak ennyi a gondod, azt rettentően könnyen lehet orvosolni: járj társaságba! Szerezz barátokat! Növekszik az önbizalmad, a szociális készségeid, az empátiád, a kommunikációd is javul. Ez mind gyakorolható, és fejleszthető.
Alsós koromban a tanáraim szerint furcsa voltam, orvosok megállapították, hogy aspergeres vagyok...
Kb ennyi a sztori, ma felnőtt vagyok és teljesen normális életet élek, + hazudok a munkahelyeken az eltitkolt betegség rublikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!