Csak én érzem úgy, hogy az egyetemet végzett emberek azt gondolják magukról, hogy ők értelmesebbek, jobbak a középiskolát, vagy főiskolát végzett embereknél?
Szerintem senkiben nincs rosszindulat, csak te nem fogod fel, hogy pont te sértegetsz egy bizonyos csoportot az általánosításoddal.
Pl. ilyeneket írsz:
"Én csak azt nem értem, hogy én miért nem találkoztam olyannal, és hogy annak mi az oka, hogy azok (nem ti!) azort a tanultmányaik miatt nézik le az embereket?"
Honnan a fenéből tudjuk mi, hogy te miért nem találkoztál olyannal, aki nem lekezelő??? Nehogy már ezért kelljen nekünk magyarázkodni, mert neked rosszak a tapasztalataid, és ezt ránk vetíted ki... Na, érted. Egyedül itt benned van a rosszindulat.
Az indokaid sem állják meg a helyüket. Sokszor pl. azért bunkók az emberek (hivatalban, itt-ott), mert lehet, hogy rossz pénzt kapnak, kivannak, nyűgösek, frusztráltak, és nem veled van a bajuk. És egy előttem szólónak abban is igaza van, hogy ha bemész egy hivatalban, sok ügyintéző középfokú végzettséggel rendelkezik. Most te sem gondolod komolyan, hogy minden egyes ember, aki diplomás és bunkó veled, azért ilyen, mert neked nincs diplomás, neki meg van :D A bunkóság, lekezelés stb. nem diplomától függ.
1-es,2-es vagyok, diplomás.
Az üzemben pl nálunk is, az adott folyamatot az tudja legjobban, aki ott áll mellette és csinálja, akkor is ha csak szakkozeoet végzett.
Vagy vegyünk egy szerelőt, kijön és negszakérti azt, amit az eletbéletben nem tudnék megcsinálni.
Szóval csak te érzed így.
Igazad van 32-es. Köszönöm a válaszokat.
Nem fogok most már általánosítani, elfogadom, hogy vannak normális diplomások is, akik két lábbal a földön állnak.
Nem akartam senkit sem megsérteni!! Úgyhogy elnézést, ha valakinek a lelkébe gázoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!