Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én érzem úgy, hogy az...

Csak én érzem úgy, hogy az egyetemet végzett emberek azt gondolják magukról, hogy ők értelmesebbek, jobbak a középiskolát, vagy főiskolát végzett embereknél?

Figyelt kérdés
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki elvégezte az egyetemet az mindenki mást lenéz aki nem. Beszédben, testartásban, megnyílvánulásban. Egyszerűen azt érzem, ha egy egyetemet végzett emberrel beszélek, hogy nem tart engem méltónak a vele való normális társalgásra. Mintha hülyébb lennék. Pedig nem érzem magam butának, de sajnos ez a tapasztalatom. Miért éreztetik azt, hogy kevesebb vagy náluk? És rengeteg ismerősöm érezte már így magát, mint én. Van másnak is ilyen tapasztalata?
2016. febr. 24. 21:03
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Nekem nincsennek komplexxusaim.

Teljesen boldog vagyok, és elégedett az életemmel.

Nem akarok egyetemet végezni, hiába lenne rá esélyem.

Én csak feltettem egy egyszerű kérdést. Megosztottam a tapasztalatomat. Egy szóval sem mondtam, hogy nincsennek kivételek, biztosan vannak, csak én nem találkoztam még egyel sem. És azért mert te leírod, hogy nem vagy előítéletes, ami szép dolog, de ugye nem te itéled meg hogy más milyennek lát. Tehát lehet, hogy te tényleg egy nagyon rendes egyetemet végzett diplomás vagy, csak nem biztos hogy ezt mással is érzékelteted.

2016. febr. 24. 21:56
 12/33 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem lennének komplexusaid, pont le is szarnád ezt a témát, de mégis kell neked a megerősítés. Elég rég óta tökmindegy amúgy, hogy főiskolán vagy egyetemen végzett valaki, aki egy iskolára veri magát, az annyit is ér.
2016. febr. 24. 22:14
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ennyit a lenéző hozzáállásról... Ajánlom figyelmedbe az oldal alján lévő kommentet.

2016. febr. 24. 22:17
 14/33 A kérdező kommentje:

Szeretek jól informált lenni, ennyi az egész.

És szeretem tudni az okát annak amit nem értek.

És ennyiben igazad van, hogyha valaki az iskolájára veri magát, az nevetséges.

Nem akartam senkit sem megsérteni, sem fényezni, csak egyszerűen megkérdeztem valamit.

Bár nem is magyarázkodom, teljesen felesleges.

Maradjunk a témánál, nem kell neked semmit sem bizonyítanom, neked meg nem kell személyeskedned.

Maradjunk a témánál!

2016. febr. 24. 22:19
 15/33 anonim ***** válasza:
84%

"nem hiszem, hogy a nem egyetemet végzett emberek lenézik a "műveltebbeket""

Elég csak megnézni az összes fórumot akár a gyakorit. Rengeteg emberben él a "dögöljön meg minden egyetemista" hozzáállás. Vagy amit írtam, tipikus hogy mindenki úgy gondolkozik, hogy "ő a kemény dolgozó" és bárki aki többre vitte tőle az csalt, lopott, hazudott, másokat kihasznált.

2016. febr. 24. 22:32
 16/33 A kérdező kommentje:

Elolvastam a levelet, és a kommenteket is.

Nos. Igen, van iylen. Van aki így látatlanban elítéli a másikat. De lehet hogy azért állnak így hozzá az emberek, mert azt gondolják, hogy aki egyetemre jár márcsak ki tud fizetni egy bérletet.

Tudom, hogy nem minden egyetemista gazdag, és van aki ösztöndíjjal jut be, de ez elég ritka számba megy.

Itt is látatlanban ítélkeznek a másik fölött, te most azért linkelted be ezt nekem, hogy megmutasd, hogy veletek is előítéletesek az emberek? Ugyanmár! Én a személyes találkozásról beszélek (írok) nem egy ilyen netes baromságról.

Ez semmit sem bizonyít. Ezzel nem cáfoltad meg azt amit én állítok, amit én tapasztaltam. Köszönöm azért a próbálkozást.

2016. febr. 24. 22:33
 17/33 A kérdező kommentje:

15-ös. Biztosan van ilyen, aki ezt gondolja, vagy mondja.

De tényleg van aki ilyen, akit apa, vagy anya vagy más ismerős betol egy-egy ilyen jó munkahelyre.

Nem kell megvédened az összes diplomást!!

2016. febr. 24. 22:36
 18/33 anonim ***** válasza:
45%
Komplexusos kis hülye vagy, kérdező. Én tiszta szívemből lenézlek. Mondom ezt úgy, hogy nincs diplomám...
2016. febr. 24. 23:29
 19/33 A kérdező kommentje:
öszi 18-as. :) Pont nem érdekel a véleményed, hacsak nem a témával kapcsolatos. Lepereg rólam a sértésed, hiszen nem is ismersz, nem tudod milyen vagyok, így értelmetlen veled vitatkoznom.
2016. febr. 25. 00:09
 20/33 A kérdező kommentje:
köszi
2016. febr. 25. 00:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!