Manapság mindig azt mondják, hogy a mai 15 éves "gyerekek" milyen szánalmas alkoholista barmok, hogy a 13 évesek mindig cigiznek, stb. miért?
# 6
Ott a pont.
30 éves vagyok, annak idején nálunk is ez ment, csak nem volt facebook és nem lehetett megosztani.
Ugyanúgy megvolt a link agresszív réteg - pl. mi sulinkban sok szkinhead volt, agresszívak voltak, verekedtek, tanárt fenyegettek vagy ott voltak a művészek, azok közül sok igazi alkesz került ki.
Mert ez az igazság.
A mai gyerekek többségének a tojáshéjj a seggén van,de már discoba jár,cigizik és menőzik.Egész nap a gép előtt ülnek,nyomogatják a tégla méretű telefonjaikat meg tablettjeiket.Én 13 évesen kaptam meg az első telefonomat,az se volt téglaméretű de a céljaimnak megfelelt.Emlékszem,mindig a szomszédból loptunk almát,a szomszéd bácsi meg mindig veszekedett ránk.Kint fociztunk,tazot gyűjtöttünk,yu-gi-oh kártyával játszottunk.AZ volt az igazi gyerekkor számomra és jobbat nem is kívánhatnék.
És most?"YOLO" és "SWAG" feliratú sapkákkal,iphone és S6-os telefonokkal,lenéző jellemmel járnak a fiatalok,némelyikük már nem is szűz(ilyen is van).Ez pedig egy elindult hülye,nyomorék kezdeményezés volt,hogy bejöttek a kifinomult,új,stílusos bershka meg tudja a rák milyen új fajta dolgok,amik a világ "modernebbé tételére"akar buzdítani,de csak butít.
az az igazság,hogy én 16 éves vagyok,szóval még bőven benne vagyok ebben a korosztályban.ezért is nem értem.az én környezetemben nincsenek ilyenek.vannak persze olyanok,akiknek elítélem az értékrendjüket,illetve szánalmasnak tartom a folyamatos szelfizgetést,sőt cigissel is találkoztam már,de hogy nem szüzek,és a többség iszik is,ez itt,az én élet környezetemben nem igaz.pedig nem egy kis faluban élek.
Tényleg ez történik,és csak én vagyok olyan szerencsés,hogy nem ilyen környezetben növök fel?
Vagy a "nagyok" látják csak így,akiknek a modern világ idegen?
Egyszerűen az embereknek mindig kell bűnbak.
Amire mutogathatnak, hogy na ez felelős a világ romlásáért, jaj a mi időnkben ilyen nem vót, stb.
pl. mai fiatalok, zsidók, nők, homoszexuálisok.
Ettől valahogy jobbnak érzik magukat. Ítélkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!