Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Arra keresem a választ, hogy a szerelmemnek, hogy tudnék segíteni abban, hogy megszabadúljon az alkoholista, hűtlen, férjétől? A gyerekek miatt nem akar kezdeményezni, ne hogy nehezteljenek rá. Hét éve hűtlen a férj és még nem tudta lebuktatni.
Nem kell semmi ilyet csinálni, nem az kell, hogy megutálják az apjukat! Mennyi idősek a gyerekek? Ha kicsik, akkor a szokásos magyarázat is elég, hogy felnőtt dolgok, stb, de ha már 13 fölött vannak, bőven megértik, akkor is, ha nem látják. Nem az a cél, hogy megutálják, csak értsék meg az anyjukat. Egyébként kismillió család megy úgy tönkre, hogy "nem szeretjük egymást már úgy mint régen" , ha ez elég indok, akkor mindenki meg fogja érteni az alkoholizmust. Az én szüleim 1(!) éves koromban váltak el, nem voltak meg jól, de nekem sosem kellett ezt magyarázgatni, ebben nőttem fel, nem fordították ellenem egyik családnál sem a másikat, úgyértem mondjuk apa család, anya család. Nincs utálkozás, hetente akár többször is beszélnek, aminek én örülök a legkevésbé, hiszen rólam van szó, és mindent kitárgyalnak rólam, de legalább jóba vannak, apához minden hétvégén mehetek, vagy amikor akarok, szoktam is, jóbavannak, apa felesége is kedves, anyával is jóba vannak, szoktam menni a "mostohaanya" szüleihez is, nyáron szoktam náluk aludni, stb.. Meg lehet ezt oldani, hiszen senki nem hibás, csak a férj. Nagymamát attól látogathatják, apukát is, de meg kell egyezni. Egyébként az alkoholisták családjait sokszor ítélik el, én azóta látom ezt az egészet máshogy, mióta tudom, mi van a fal másik oldalán. A szomszéd lány 25 éves körül van, folyamatosan iszik. A szülei, akiknek a legkevésbé kéne felelősséget vállalni érte ennyi idősen, minden nap szinte jönnek, ellenőrzik, a rengetegszer volt már itt a mentő, rendőr, stb. Szülők semmit nem tudnak tenni, pedig végtelen kedves emberek, szóval nem lehet rájuk fogni. Egyébként nagyapám is alkoholista volt, de abból nem nagyon érzékeltem semmit, kicsi voltam még, csak mikor már daganatos volt, és anyával mindig vittük neki a gyógyszert. :S
Sok "szerencsét"! Megint én voltam, 15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!