Idős korban hogy tudják feldolgozni azt, hogy már nincs sok hátra?
Nagyszüleimről jutott eszembe, nekem ők a példa képeim, nagyon intelligens emberek, nagypapám 80 évesen autót vezet járkálnak furdőkbe, nyaralni ide oda, úgy élnek vagyis azt a látszatot tartják fent mintha sokkal fiatalabbak lennének. Én személyszerint ebben a korban nagyon bepánikolnék hogs már nincs sok hátra és ha megerem ezt a kort akkor nem tudom hogy lehet ezt kezelni? Ilyenkor mit gondolnak az ilyen idős emberek? Engem magyon elriasztana a gondoloat hogy van maximum tíz évem az életből... Ezt tőlük nem merem megkérdezni azért érdekel esetleg itt van e ilyen korú ember?
20F
"Ők már igazán hátra dőlhetnek, hiszen megérdemlik"
Ha "hátradölnek", akkor kezdenek el "meghalni"!
Amíg tesznek valamit aktívan, addig élnek. Ök nem a fiatalság látszatát tartják fenn, hanem fiatalabbak maradtak, mint a biológiai koruk, mert aktívak.
Ha egy idös(ebb) ember elfogadja, hogy eleget tett eddig és most ki akarja pihenni a korábbiakat, akkor azzal megkezdödöik a leépülése testileg is meg lelkileg is. A test is meg az értelem is addig müködik jól, amíg használják, próbálják fejleszteni. Ha nem teszik, akkor lassan elsorvad az izomzat/csontrendszer meg az agy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!