Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Idős korban hogy tudják...

Idős korban hogy tudják feldolgozni azt, hogy már nincs sok hátra?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimről jutott eszembe, nekem ők a példa képeim, nagyon intelligens emberek, nagypapám 80 évesen autót vezet járkálnak furdőkbe, nyaralni ide oda, úgy élnek vagyis azt a látszatot tartják fent mintha sokkal fiatalabbak lennének. Én személyszerint ebben a korban nagyon bepánikolnék hogs már nincs sok hátra és ha megerem ezt a kort akkor nem tudom hogy lehet ezt kezelni? Ilyenkor mit gondolnak az ilyen idős emberek? Engem magyon elriasztana a gondoloat hogy van maximum tíz évem az életből... Ezt tőlük nem merem megkérdezni azért érdekel esetleg itt van e ilyen korú ember?

20F

2015. nov. 3. 21:54
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is az egyik felfogasom az volt hogy büszkék lehetnek arra hogy leéltek ennyi időt és tartalmasan töltötték az életüket. Remélem nekem is hasonló életem lesz mint nekik. Ők már igazán hátra dőlhetnek, hiszen megérdemlik, bár attól tartok én sosem leszek olyan mint ők...
2015. nov. 3. 22:42
 12/12 anonim ***** válasza:

"Ők már igazán hátra dőlhetnek, hiszen megérdemlik"

Ha "hátradölnek", akkor kezdenek el "meghalni"!

Amíg tesznek valamit aktívan, addig élnek. Ök nem a fiatalság látszatát tartják fenn, hanem fiatalabbak maradtak, mint a biológiai koruk, mert aktívak.

Ha egy idös(ebb) ember elfogadja, hogy eleget tett eddig és most ki akarja pihenni a korábbiakat, akkor azzal megkezdödöik a leépülése testileg is meg lelkileg is. A test is meg az értelem is addig müködik jól, amíg használják, próbálják fejleszteni. Ha nem teszik, akkor lassan elsorvad az izomzat/csontrendszer meg az agy is.

2015. nov. 4. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!