Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai fiataloknak miért nincs...

A mai fiataloknak miért nincs stílusuk/egyéniségük?

Figyelt kérdés
Bemegyek a suliba és azt látom, hogy minden "fiúnak" egyforma ecset haja van, a lányok meg a neon színű feszülős ruhákban csücsörítenek. Tényeg ennyire divatb*zi lett a világ?

2015. aug. 5. 00:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek. Elég nagy a pofám, de a lányokkal mindig kedves vagyok. Sokan mondtak, hogy olyan humorom van amit csak az inteligensebb emberek értenek. "Viszonylag" jó tanuló vagyok.
2015. aug. 5. 00:43
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

A birka megnevezés ennek ellenére lenéző,és sértő!

Neked is vannak vonatkozásaid,amik a tömegre hajaznak,emiatt besorolható vagy az általad sértő módon megnevezett kasztba annak ellenére,hogy nem tartod magad odavalónak. Bzonyos szinten mindegyikünknek vannak olyan tulajdonságai,viselkedésformái,gondolatmenetei,amik általános körökben elterjedtebbek,mégsem csapnak hozzád ilyen általánosító ronda kijelentéseket.

Az öltözködési,és hajviseleti stílus csupán egy kis részét képzi személyiségünknek. Bár van akinek meghatározó eleme,sokaknak csupán éppen aktuális ruházkodást jelent a divat követése.

Szóval nem mérvadó egy öltözködési stílust követő személyt,csoportot,társaságot negatív szemléletmóddal,negatív sértő kijelentésekkel megbélyegezni ismeretség és a stílus követés valós okának megfejtése nélkül. Mivel ez szűklátókörűségre vall,és nem releváns megközelítés semilyen esetben sem,ezért helytelen! Ez a túlzott általánosítás nem egészséges! Bár nem vitatom könnyebb általánosítani,és ezáltal egyszerűsíteni a dolgokat. Ennek ellenére nem helyes!

Egyébként ez az általánosítósdi is egy olyan dolog,ami széleskörben elterjedt gondolkodásmód! Remélem érted mire

célzok!

A divatváltás kb 1-2 év alatt lezajlik. Minden évtizednek vannak meghatározó divatirányzatia. Aztán kisebb változásokkal egy évtizedig maradnak kb,és jöna vérfrissítés az unottság elkerülése végett,és a piac felpörgetését elősegítendő.

Ennek ellenére akadnak,akik nem a divatirányzat iránti elcsábulás végett váltanak stílust,hanem simán megfelelési kényszerből azt gondolván így elfgadottabb lesz tágabb körökben. Talán megtetszik a lányoknak. Lehet így is lesz,mert a váltás utánnagyobb önbizalommal pozitívabb kisugárzással vág neki az addig lehetetlennek képzeltnek.

Ha viszont egyszerűen csak nem tetszik a stílus ez idő alatt hunyd be a szemed! A lányok nem azért szeretik a fiúkat,mert ecsethajuk van,és a fiúk sem alányokat,mert neon ruhában járnak. Ez társválasztásnál sokadrangú tényező. De van aki a pénzes divatmajmokra bukik. Ezt nézi meg először,és nem tulajdonságokat,de lényegesen kevesebb ilyen felszínes ember létezik,mint ahogy azt jelenleg képzeled. Ezt kellene felismerned!

Egyébként nem új viselet az ecset haj! A második világháború előtti időkben is ez volt a divat. Egyszerűen a divathullám arra épül,hogy valaki elkezdi,és többnek megtetszik. Az együvé tartozás is lehet motiválója a váltásnak.

Remélem segítettem.

2015. aug. 5. 02:22
 13/19 anonim ***** válasza:

Tipikus kamasz betegseg amikor te valami kulonleges kivulallonak tekinted magad.

Majd elmulik.

Mindig is voltak divathullamok, amik jottek-mentek. 10 eves is, 20 eve is, 50 eve is.

Te meg tul fiatal vagy meg hogy elkezd a "mai fiatalozast".

2015. aug. 5. 08:39
 14/19 anonim ***** válasza:

A neon-os felső egyébként rég nem divat, mostanában a lányok szinte csak feketét hordanak, az a mai 'tumblis divat', ahogy a fiúknál is.

Másrészt meg nem a ruha teszi az embert, van aki csak felkap valamit, és attól hogy olyan ruhát hord, mint a többiek még lehet belsőleg egyéni. Nem kell ennyire a külsőre alapozni.

2015. aug. 5. 09:04
 15/19 anonim válasza:
Nem tudom de én az életbe fel nem vennék egy neon pólót... Nem tudom milyen suliba jársz de az én sulimban nem mindenkinek ecset a haja néhány emberke kivételével. Szerintem az a fontos hogy legyen meg a stílusod és ahhoz megfelelő öltözéket válassz, ha divatos akkor oké, ha nem akkor nem. Az egyéniség a fontos. + vannak olyanok akiket sajnos csúfolnak az öltözködésük miatt meg hogy nem divatosak és arra kényszerülnek hogy olyan ruhákat hordjanak amit a "társadalom" elfogad, nem pedig olyanokat amikben ők érzik jól magukat. 14/L
2015. aug. 5. 16:46
 16/19 anonim válasza:
azért mert ők azon nőnek fel hogy ez a "cool" ,s aki nem ilyen ,az különc ,és aki különc az ugyebár vesztes
2015. aug. 5. 17:16
 17/19 anonim válasza:

En tudom hogy bármelyik pawanal jobb a stílusom..:DDD

Velem nem versenyeztetnek...:DDD mekkora pofam van :D

Na de amugy a mai fiatalok...1 elkezd valamit es akkor a többi is ezt folytatja...

Maradjunk az elegáns öltözködésnel szerintem.

17/f

2015. aug. 5. 19:00
 18/19 anonim ***** válasza:
ne, nem mindegyik, de én elit gimibe jártam mondjuk. ott is voltak ilyenek, de kevesebben voltak
2015. aug. 5. 23:28
 19/19 anonim válasza:
én is mai fiatal vagyok szerintem nekem van stilusom. nem ilyen nike airforce, meg feszülős gatyákban járok ki nem állhatom ezeket a szarokat. az ecsethajról ne is beszéljünk veszprémben lakok itt naponta látok 20-at mindig be kell vennem egy daedalont hogy ne vigyen el a hányinger :D
2015. szept. 17. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!