Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartják jónak az emberek...

Miért tartják jónak az emberek a vegetáriánus életmódot?

Figyelt kérdés
Azt vettem eszre egyre többen nem esznek húst. Én nagyon szeretem pl a csirkét meg a vörös húst. Egy heten többször is eszünk. Van egy ismerôsôm aki vega, azt mondta azert nem eszik húst mert ezek az allatok nem azert vannak hogy meg együk öket. Egyebkent en is az allatkinzas ellen vagyok, nagyra ertekelem hogy sokan vedik a balnakat capakat. De attol meg eszek hust. Csak en vagyok igy ezzel? (Tabrol irtam lehetnek a szovegben hibak)

2015. júl. 23. 19:11
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
De ezek az állatok haszonállatok. Azért vannak hogy meg együk. Amiket eszünk külön kitenyésztett hús csirkék disznók, marhák nem teljesen "természetes" csirke meg a disznó meg a tehén. A vadhussal meg én ugy vagyok hogy az erdészeknek muszály szabályozni a vad állományt ezért lőnek is (pl szarvast) ha már lelötték ne mennyen kárba. Lesz belőle pörkölt meg ráadásul nagyon finom is :D Nem fogok ebédre nem tudom milyen bogyókat enni. De ez én vagyok. Ahány ember annyi szokás.
2015. aug. 17. 13:41
 32/35 anonim ***** válasza:
53%

Az én szememben minden élőlény egyforma, a gerinces emlős állatok meg nem sokban térnek el tőlünk, ugyan úgy gondolkoznak mint mi, ugyanazok az érzelmek amik nálunk is megvannak, nekik is megvan (szeretet, féltékenység, harag, félelem, jókedv, bánat, hűség stb.) - meg a másik, az univerzum több milliárdos életkora folyamán minden élőlénynek csak egyszer osztanak lapot, mindenki csak egyszer él, soha senkiből nem lesz még egyszer ugyanolyan, ezért mindenkinek egyformán jár az élethez való jog, senki se születik haszonra, amit az ember az állatokkal művel, nem más mint kizsákmányolás, rabszolgaság és rasszizmus.

Egyszer az emberiség ezekre az évszázadokra is úgy fog visszatekinteni, mint a sötét középkorra...

2015. aug. 17. 15:30
 33/35 A kérdező kommentje:
Az egész emberiség soha nem lesz vegetáriánus, igy nem lesz mire vissza tekinteni.
2015. aug. 17. 17:38
 34/35 anonim ***** válasza:

Mennyire képmutatóak a vegetáriánusok :)

"Az én szememben minden élőlény egyforma"

Akkor mégis miért esztek növényeket?Ja hog azok nem számítanak mert nem ordítanak amikor gyökerestül kitépik őket...Szánalmas ez a felfogás,az ember csak úgy maradhat életbe ha élőlényeket eszik,sőt minden élőlény így maradhat életbe,a szúnyogok se sajnálnak minket amikor 1000 csípés van rajtunk,ez az élet körforgása,aki nem fogadja el az magára vessen!

2015. aug. 17. 17:43
 35/35 anonim ***** válasza:

"...Amiket eszünk külön kitenyésztett hús csirkék disznók, marhák nem teljesen "természetes" csirke meg a disznó meg a tehén...."

De ettől még ugyanúgy érzik a fájdalmat, és ugyanúgy ösztönösen kapirgálnának meg túrnának és futkároznának. Semmi különbség. Ahogy emberek között sincs ilyen tekintetben (akár fekete, fehér vagy sárga).

Aki nem eszik húst, az meg nem csak bogyókon él, ha már feltetted ezt a kérdést, akkor belemélyedhetnél a témába. Ráadásul a legtöbb vegetáriánus és vegán elég jól főz, mivel érdekli őket hogy mit esznek, nem akarnak éhezni sem, és rá is kényszerülnek a "húsevők" mellett, főleg ha önellátók. Ezáltal gyakran sokkal több féle zöldséget, gyümölcsöt és más növényi táplálékot ismernek, és tanulnak meg elkészíteni. Én pl. amikor még húst is ettem, nem ettem ennyire változatosan. Szóval csak mert neked fogalmad sincs az egészről, még nem kell leszólnod. És baromi jó lenne, ha nem azoknak kellene magyarázkodni, akik ezzel nem ártanak senkinek, ráadásul fontos nekik, hogy más élőlények miattuk ne szenvedjenek. Ez nem olyan valami, amit szégyellni kellene. Inkább az a baj, hogy mások válogatás nélkül vesznek és esznek dolgokat, nem nézve honnan, hogyan és mennyit ártva készült.

2015. aug. 18. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!