Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartják jónak az emberek...

Miért tartják jónak az emberek a vegetáriánus életmódot?

Figyelt kérdés
Azt vettem eszre egyre többen nem esznek húst. Én nagyon szeretem pl a csirkét meg a vörös húst. Egy heten többször is eszünk. Van egy ismerôsôm aki vega, azt mondta azert nem eszik húst mert ezek az allatok nem azert vannak hogy meg együk öket. Egyebkent en is az allatkinzas ellen vagyok, nagyra ertekelem hogy sokan vedik a balnakat capakat. De attol meg eszek hust. Csak en vagyok igy ezzel? (Tabrol irtam lehetnek a szovegben hibak)

2015. júl. 23. 19:11
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"...Egyebkent en is az allatkinzas ellen vagyok, nagyra ertekelem hogy sokan vedik a balnakat capakat. De attol meg eszek hust...."

Az az állat, amit megeszel, az ugyanúgy nem akar meghalni, mint a bálna vagy cápa. Vagy akár egy kutya vagy macska. És semmivel nem érez kevesebb fájdalmat azoknál. Szerinted az egyik állatot védeni kell, a másiknak meg mindegy. Szerintem viszont nem kéne különbséget tenni köztük, a bálnákat és cápákat is békénhagyni, de húsért, tojásért, tejért sem betegre tenyészteni, bezárva tartani, meggyilkolni állatokat.

2015. aug. 11. 09:57
 22/35 A kérdező kommentje:
Egyem meg élve? :D Irtam én is hogy nem ugy kellene őket tartani ahogyan tartják őket a nagy telepeken. De nem mondanék le a húsrol. Ha nem hust hussal eszel akkor szerintem egészséges. Én is eszek sok gyümölcsöt, főleg ilyenkor nyáron.
2015. aug. 11. 11:16
 23/35 A kérdező kommentje:
A tojás meg a tej szerintem elég fontos. Nem tudom mit tennél a kávédba. Vagy miből sütnél sütit.
2015. aug. 11. 11:18
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Kicsit vicces ahogy a 20. játssza a finnyás úri pi.c.sát :)

Azt még megértem hogy nem eszik húst,az ő baja,max nem megy be minden tápanyag a szervezetébe kellőképpen (na itt fog majd jönni nekem a fröcsögés),de az hogy

" utána nem tudom már miféle tisztítószerekkel csutakoljam a kezemet hogy lejöjjön róla a bűz.á" ennyire nem kell játszani az eszed :)

" Azt már én is észrevettem, hogy a főtt kajáknak van egy kis tompító hatása, mert az emésztésük megterheli a szervezetet "

Úgy hívják hogy telítettség,a főtt kaját könnyebben emészti a szervezet,és jól laksz vele.

"(ráadásul a főzéssel sok tápanyag tönkremegy)"

Semmit se kell nyersen enni,ha megfelelően párolod a zöldséget szinte az összes vitamin tökéletesen benne marad és sokkal finomabb lesz tőle

"míg ha csak nyersen eszek valamit, az nem okoz olyan "hú de szarul vagyok a bezabálástól"-érzést. :) " Tudod ha annyit ennél amennyit kíván a szervezeted nem érzel ilyet,de ekkora hülyeséget hogy tudsz írni?:D

"Ha beeszek egyszerre egy fél dinnyét ami mondjuk 2 kg, annyi mellékhatása lesz, h vagy 5x ki kell menni a WC-re utána, de akkor se bágyaszt el. "

Ennek is elárulom az okát,nincs benne sok tápanyag,95-97%-a víz,ha ezt mind kiadod magadból 1 óra múlva még jó hogy nem leszel tőle teli...

"Így jártam ma reggel is 1 gombóc fagyi elfogyasztásával. :)" Cukrot is igényli a szervezet,csak nem mindegy hogy mikor viszed be,van amikor olyan nagy mennyiségbe is mint 5 gombóc fagyi

2015. aug. 11. 11:30
 25/35 anonim ***** válasza:
53%

Vannak növényi tejek, pl. mandulából, rizsből stb.

A tojást is nagyszerűen lehet pótolni, sok esetben el is hagyható. Ezt nem csak vegánok vagy vegetáriánusok teszik, hanem sokan mások is, akik betegség vagy allergia miatt nem ehetnek ilyesmit. A hús pedig nem nélkülözhetetlen táplálék. Én nem mondom, hogy legyél egyből vegán (ők semmilyen állati eredetűt nem esznek vagy használnak), de ha igazán szereti valaki az állatokat, akkor szerintem úgy lenne logikus, hogy nem is hagyja, hogy miatta tartsák majd levágják őket. Tehát szerintem legalább a húsevés elhagyása alapvető lenne. Egy vegetáriánus (tehát tojást és tejet is tartalmazó, változatos táplálkozásban mindenhez hozzájut a szervezet, semmi nincs a húsban, ami bennük ne lenne. Persze azt csinálsz, amit akarsz, ez csak a kérdésedre írt véleményem.

2015. aug. 11. 11:31
 26/35 anonim ***** válasza:
53%

Ez a film nagyon jól bemutatja, hogy miként használjuk az állatokat, mennyi szenvedésen mennek keresztül, csak hogy jól éljünk. Mindenkinek végig kellene néznie, aki húst, tejet, tojást eszik, gyógyszereket használ, gyapjút, tollat, selymet, szőrmét vagy bőrt visel, vagy háziállatot tart. csak hogy tudja, mit támogat.

https://www.youtube.com/watch?v=zxDtBC38m4Q

2015. aug. 11. 11:35
 27/35 anonim ***** válasza:
23%
Mégis mivel pótolod a tojást?
2015. aug. 11. 12:08
 28/35 anonim ***** válasza:
53%

Süteményeknél lehet pl. szójaliszt, nyílgyökérliszt, almapüré, szentjánoskenyérmag liszt, banán, lenmag, vagy sokszor elég ha több folyadékot tesz bele az ember. Vannak tojáspótló porok is, de ezek nagyrészt kukoricakeményítőből, burgonyakeményítőből állnak, az ember maga is képes készíteni.

Panírozáshoz csicseriborsóliszt vagy szójaliszt.

Majonéz készítéshez egyáltalán nem fontos tojás.

2015. aug. 11. 23:23
 29/35 anonim ***** válasza:
Én kiskoromban is sajnáltam az állatokat akiket megettünk. De anyuék azt mondták, húst muszáj enni, úgyhogy én is ettem. De őket így nevelték, ráadásul akkoriban nem volt internet, és nem ismertünk egy vegát sem. Az ember elhitte amit hallott. Már felnőttként jöttem rá, hogy a világon nagyon sok vega él, és lehet így is. Azóta nem eszem húst. Először furcsa volt, mert megszoktam az ízét, de szép lassan elmúlt, már nem kívánom. Én jobban érzem magam, mert miattam nem kell állatot levágni. A barátom nem vega, neki főzök húsosat is, de én nem eszem belőle.
2015. aug. 12. 10:19
 30/35 anonim ***** válasza:
És szerintem könnyű azt mondani, hogy védem a bálnákat meg a fókákat, mert ahhoz nem kell tennünk semmit. Jó messze is vannak. Itt helyben kell mindenkinek állatokat védeni, a környezetében. Akár menhelynek segíteni, akár kóbor állatot befogadni, akár úgy hogy nem eszünk húst, vagy csak egy héten egyszer. Már az is valami.
2015. aug. 12. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!