Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartják jónak az emberek...

Miért tartják jónak az emberek a vegetáriánus életmódot?

Figyelt kérdés
Azt vettem eszre egyre többen nem esznek húst. Én nagyon szeretem pl a csirkét meg a vörös húst. Egy heten többször is eszünk. Van egy ismerôsôm aki vega, azt mondta azert nem eszik húst mert ezek az allatok nem azert vannak hogy meg együk öket. Egyebkent en is az allatkinzas ellen vagyok, nagyra ertekelem hogy sokan vedik a balnakat capakat. De attol meg eszek hust. Csak en vagyok igy ezzel? (Tabrol irtam lehetnek a szovegben hibak)

2015. júl. 23. 19:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
32%

6. A növények is élőlények még is megeszi őket mindenki,vagy azok nem számítanak mert nem visítanak halálukkor?

"bennem van ennyi emberség" Semmivel sincs benned több emberség mint másban,csak egyszerűen megfosztod a szervezeted az egyik legalapvetőbb tápanyagtól ami a legegészségesebb mind közül

"Csak mert az állat nem tud kiabálni" te láttál már állatot?miért ne tudna kiabálni?csak mi azt ugatásnak,nyávogásnak és vonyításnak hívjuk

2015. júl. 24. 13:26
 12/35 anonim ***** válasza:
0%
Gondolkozzunk kicsit logikusan! Ha en most azt mondanám, hogy holnaptól nem eszek húst, attól meg ugyanannyi állatot fognak megölni (sajnos). Akkor lenne értelme a vegetáriánus életmódnak, ha fejenkénti adatokat számolnanak, es annyival kevesebb állatkát vágnának le. Egyébként pedig szükségünk van húsra, akárki akármit is mond!
2015. júl. 26. 22:17
 13/35 anonim ***** válasza:
66%

12-es: Nem vágnának le ugyanannyit, mert a kereslet határozza meg a kínálatot. Magyarország lakosságának talán 5%-a lehet vega, ez mondjuk fél millió ember, ha ez a sok ember holnaptól mind húst akarna enni-venni, kiürülnének a boltok állati tetem részlegei.

Ugyanakkor ha holnaptól mindenki vegetáriánus lenne, a húsok nagyobb része a boltokon maradna és pár napon belül oszlásnak indulna, mert senki se venné (legfeljebb a kis házi kedvenceknek) és ha nem lenne rá kereslet, a vágóhidak is bezárnának, mert minek öldösni az állatot ha nincs kinek? Vissza esne az állattartás, mert eladhatatlanná válna a hús és ezzel együtt a szántóföld tulajok is más meló után nézhetnének, mert a szántók nagyobbrészt állattakarmányt termelnek (napraforgó, kukorica, stb.) és nem lenne akkora igény az emberi fogyasztásra szánt gabonára mint amennyit a szántók megtermelnének. Vissza lehetne erdősíteni a sok szántót, vagy gyümölcsössel beültetni... És ez miért is lenne jó?

Hát azért, mert ha felülsz egy repülőre, a magasból jól látható, hogy Európának több mint felét szántóföldek teszik ki. A mező/parlag/szántó nem nyeli el úgy a napfényt mint az erdőség (az erdők fentről feketének látszanak, a szántók világosnak), hanem visszatükrözi és a Földről visszatükröződő fény növeli az üvegházhatást - ez pedig növeli az átlaghőmérsékletet és hatással van az egész bolygóra!

Például az ország közepén ahol élek, itt szinte csak szántó van mindenhol, kevés az erdő, hegy és tavak nuku, nyaranta itt iszonyatos az aszály és a forróság... És elsősorban a viszonylag kevés zöld növényzet miatt van ez. És ezek az okozatok mind visszavezethetők az okokra, a húsfogyasztók igényeire.

Ezt az baromságot, hogy "szükségünk van a húsra" ugye te sem gondoltad komolyan?? Ennyi erővel azt is írhattad volna hogy cigaretta, vagy alkohol nélkül sem lehet életben maradni. Ha találkozol egyszer egy vegával, ezt a beszólásod ne nagyon reklámozd előtte, mert arcon röhög. :)

2015. júl. 28. 15:36
 14/35 anonim ***** válasza:
21%

13. amit leírtál abban sok igazság van de az üvegházhatás részt eltúloztad,csekély mértékben befolyásolja a túlmelegedést

"Ezt az baromságot, hogy "szükségünk van a húsra" ugye te sem gondoltad komolyan?? Ennyi erővel azt is írhattad volna hogy cigaretta, vagy alkohol nélkül sem lehet életben maradni. Ha találkozol egyszer egy vegával, ezt a beszólásod ne nagyon reklámozd előtte, mert arcon röhög. :)"

na ezt a részt nem kellett volna leírnod mert nevetséges dolgot írtál nevetséges hasonlattal

ha nem eszel egyáltalán húst sok minőségi tápanyagtól megvonod a szervezeted,amit növény nem tud pótolni,és a hús az ember egyik legalapvetőbb tápláléka,szerinted azért alakult ez ki több százezer éve mert nincs rá szükség?és a cigarettát és az alkoholt hasonlítod a húshoz?a szart se hasonlítod össze az almához,mert kb ennyi a különbség a cigi és a hús között,de gratulálok,sikerült az egyik legegészségesebb dolgot az egyik legegészségtelenebbhez hasonlítanod,de azért azt megköszönöm nektek hogy több hús marad nekem

2015. júl. 28. 15:57
 15/35 anonim ***** válasza:
28%
Azért mert jó dolgukban nem tudnak magukkal mit kezdeni. Nem értik a világ működését, tájékozatlanok.
2015. júl. 28. 17:48
 16/35 anonim ***** válasza:
28%
Tehát a húsevők tehetnek a globális felmelegedésről, meg a melegről, sőt ha egy húsevő egyszer megeszik 6kiló66deka húst egyszerre ő lesz az Antikrisztus, a húsevőkből meg démon lesz akik elpusztítják ezt a bolygót...
2015. júl. 28. 19:12
 17/35 anonim ***** válasza:
2015. júl. 29. 08:33
 18/35 anonim ***** válasza:
43%
látom a vegák felfogni nem képesek csak lepontozni :)
2015. júl. 29. 10:11
 19/35 A kérdező kommentje:
Kicsit szégyen hogy aki jó és hasznos választ ad azt lepontozzátok.
2015. júl. 30. 22:56
 20/35 anonim ***** válasza:

A kérdésre is válaszolva: Ami miatt a legjobbnak tartom, hogy jobb a közérzetem, még húsevő koromban többféle nyavalyám volt, pl. esténként iszonyatos görcs húzta a vádlijaimat, vagy menzesz idején olyan fájdalmas görcs állt a gerincembe, hogy néha azt hittem ott pusztulok meg. A vérnyomásom is magas volt. A könyökömön meg a talpamon rendszeresen ki volt repedezve a bőr. Pedig csinos vékony voltam és csak a 20-as éveim elején jártam. Aztán 30 évesen fordult a kocka, amikor egyik napról a másikra azt mondtam, soha többé semmi hús. Már évekkel korábban is csodáltam a vegetáriánusokat a tisztább életmódjuk miatt, de sose hittem hogy nekem lenne kitartásom a váltáshoz, még akkor nem tudtam elképzelni az életet rántott csirkefarhát vagy pörkölt nélkül. Már 6 éve vagyok vega, ma már azt nem tudnám elképzelni hogy valami állati maradványt a számba vegyek, meg büdösnek is érzem a húst, a macskáimnak amikor csontozom a főtt húst vagy párizsit kockázok, utána nem tudom már miféle tisztítószerekkel csutakoljam a kezemet hogy lejöjjön róla a bűz. Apám most hétvégén csirkelábat főzött a kutyáinak és megkért h adjam oda nekik mert nem lesz otthon hétvégén. Kiveszem a lábat a hűtőből... Atyaisten az a dögszag! De jó hogy nem vagyok se kutya se macska. :D

Az átállás után elmúlt minden nyavalyám, de tényleg minden, az hogy megszűntek a görcsök egy igazi áldás volt, meg ami még látványos változás volt már 1 hét után hogy kitisztult a bőröm. Szóval semmi pénzért nem cserélném vissza az új életemet a régiért. Az olyan lenne, mintha egy új Merciből vissza kéne ülni egy régi Wartburgba. Sokat számít hogy egy vegetáriánus jóval több gyümölcsöt (több + vitamin) és zöldséget (több + ásványi só és nyomelem) fogyaszt mint a mindenevő, és szerintem nem is főleg a húsevés hiánya, hanem inkább ezeknek a nagyobb adagú fogyasztása végett számolnak be a vegák/vegánok jobb közérzetről.

Egyébként már egy ideje kacsingatok a raw vegan étkezés felé, nagyon tetszik, ahogy az ilyen életmódot folytató emberek állítják hogy nagyon energikusnak érzik magukat tőle. Azt már én is észrevettem, hogy a főtt kajáknak van egy kis tompító hatása, mert az emésztésük megterheli a szervezetet (ráadásul a főzéssel sok tápanyag tönkremegy), míg ha csak nyersen eszek valamit, az nem okoz olyan "hú de szarul vagyok a bezabálástól"-érzést. :)

Ha beeszek egyszerre egy fél dinnyét ami mondjuk 2 kg, annyi mellékhatása lesz, h vagy 5x ki kell menni a WC-re utána, de akkor se bágyaszt el. Remélem egyszer sikerül végleg átállni a vegán étkezésre, már ott járok, h kajáim nagyobb részét gyümölcs-zöldség alkotja, de még néha egy kis bűnözés befigyel. Szerintem vegetáriánusról vegánra átállni nagyobb kitartást igényel mint húsevésről vegetáriánusra... Az embernek vannak ilyen berögzült rossz szokásai, hogy bizonyos ételekhez ragaszkodik megszokásból, még akkor is ha tudjuk hogy nem túl egészséges. Így jártam ma reggel is 1 gombóc fagyi elfogyasztásával. :)

2015. aug. 10. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!