Miért ilyen nehéz felfogásúak a dohányosok (tisztelet a kivételnek)?
Azt mondja, TILOS A DOHÁNYZÁS
Minden tömegközlekedési jármű Megállójának / Vasútállomások területén avagy a járműveken...
Értem én hogy a nikotin agysejtpusztító,
de hogy ilyen nehéz-felfogásúak lesznek tőle az emberek...
A nemdohányzóknak ez kellemetlen, de nem venné észre magát a dohányzó...
Ez kb olyan mint ha odamennék és odaszellentenék a dohányzó orra alá, vagy az orra alá nyomnám a hónaljam egy hosszú nap után hogy nesze, ezt szívd ha már nekem a te füstöd kell (ami nyilván jóval egészségtelenebb is)
amit nyilván nem teszek meg, csak nekem szabály/törvény sem kell rá...
# 22
/// Oh hogy öntene le valaki a torkodon valami szart ami hazavágja az egészséged,
/// VAGY közeledne feléd egy tűvel amit előtte egy AIDS-es drogos használt...
aztán háboroghatnál,
az illető meg csak annyit mondana
"Ebbe senkinek nincs beleszólása!
Ha nem tetszik,takarodj arrébb!" :D
de megnézném akkor a képed amikor más károsítja az egészséged és te szó nélkül tűröd habár a törvény a te oldaladon állna... _:D
Jelenleg olyan országban élek ahol engedélyezve van a dohányzás bent is (éttermek, bárok) így nyilván az utcán, buszmegállóban is lazábban veszik a dolgot. Akkor szerinted itt mindenki nehéz felfogású meg idióta. Elárulom hogy nem, mert ezt is lehet illedelmesen csinálni. Ha olyan helyre megyek be ahol dohányozni lehet de látom hogy csak a bejárathoz közeli részen szívják, értelemszerűen én is oda ülök, nem megyek be a nemdohányzók közé. Vagy ha társasággal vagyok megkérdezem a nem dohányzóktól hogy zavar-e ha bent rágyújtok, ha azt mondja hogy igen, akkor kimegyek.
Ez csak egy példa volt. Ha te is kicsit gondolkodnál rájönnél hogy igenis oda lehet menni és megmondani neki normális hangnemben!! hogy téged zavar a füst. Velem is előfordult már hogy olyan cigiztem ahol nem kellett volna, de észre se vettem. Normális hangnemben szóltak és elmentem onnan.
De ha mérgesen nézegeted ahogy melletted szívják a cigit meg forgatod a szemed az illetőre, akkor ne csodálkozz hogy ő se fog rád mosolyogni.
Intelligens ember módjára is lehet viselkedni, nem csak leostobázni a másikat és várni a csodát hogy megjavul.
# 25/ hát barátom te sem pesten élsz azt látom, itt tiltott és az emberek nem csak a törvényre tesznek de az embertársaikra is mert alapvetően bunkók és nem is akarnak rendesek lenni, annak a 20-30 embernek meg aki kivétel ebben az egész nyomorult országban, nem inge ne vegye magára, itt pesten meg kb örülj ha meg nem lincselnek ha meg mered kérni az embert, ezt láttam is, tapasztaltam is épp elégszer, de hogy statot mondjak, 10 emberből 1-2 esetleg arrébb megy de azt is dünnyögve, pedig nem vagyok egy kisdarab ember akinek bárki beszólna,
édesanyám meg nem egyszer hogy ne mondjam trágár módon elküldték a jóbüdös francba, mikor gyerekkel volt és megkérte az adott épp aktuális illetőt hogy ne a buszmegben szívja, pedig édesanyám meg aztán végképp konfliktuskerülő és nyugodt asszony, morogni is ritkán kiabálni pedig egyáltalán nem szokott, mindez pedig még csak nem is a pesti-bunkótengerben volt mert vidéken él egy nyugatmagyarországi városban ami messze kulturáltabb és jobb anyagi körülményű sok más városnál, namármost ha ott ilyenek mind a középkorúak mind az idősek (az egyik bagós már jócskán nyugdíját verte) akkor ugyan miről beszélünk...
Itt ebben az országban kultúra? ha lenne kultúra akkor nem kellene dohányzást tiltó törvény, csakhogy itt sem kultúra sem törvényt betartó emberek nincsenek. Más, főleg nyugat-európai országban sok dolog működik egyébként emberek között ami itt nem, itt mindenki utál mindenkit és mindenki tesz magasról a másik egészségére, én magam meg tennék magasról a bagósra ... csak bár vissza tudnék vágni valami hasonló vagy az ő egészségét jobban károsító dologgal...csak hogy megízlelje milyen az áldozat oldala...aztán talán elérnénk egy olyan szintet ami más országokban alap...
Itt a baj komolyabb
1/ volt fentebb említve hogy volt akit a bagos megfenyegetett, a tettlegességig is be kellene vállaljuk az igazunkert és egészségünket ?
2/ fentebb is volt dohányos aki nyíltan megmondta hogy őt nem érdekli sem a törvény sem embertársa, ő bizony ott bagozik ahol akar, ez a hozzáállás sokaknál így van mit lehet vele kezdeni???
3/ lehet közterest vagy rendőrt hívni a törvény szerint de ugyan ki szívja olyan sokáig míg kier egy? Még ha meg is várja akkor is eldobja a csikket sehol a bizonyíték, ennyit a törvény védelméről.
Nem mondom hogy nincs ritka kivétel de több korábbi hozzászólás is jól tükrözi milyennek szar ebben is a tendencia ebben a nyomorult országban...
Ha ki mersz állni az egészséged védelme érdekében nem azzal fogsz találkozni hogy arrébb megy a bagós, hanem örülj ha pofán nem vágnak ...
Hidd el, épp elégszer álltam ki az igazamèrt, ezen dolgok során tapasztalt negatívumok miatt is nyitottam a témát!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!