Hogy törődjek bele, hogy sosem leszek gazdag?
Elegem van már, hogy a nem dolgozó ismerőseim designer ruhákban járnak és állandóan vásárolgatnak, csak azért, mert jobb helyre születtek, vagy mert tudatos párválasztással kapaszkodtak fel magasabb körökbe.
Nekem meg azon kell agyalni, hogy ha most nincs időm létezni munka és tanulás mellett, akkor hogy tudnék plussz munkát vállalni még, hogy jusson azért magamra is.
Sosem voltam még nyaralni, nemhogy tengerparton, a szomszéd országban se. A gyerekkori másoktól örökölt ruhákat hordom, nincs keretem egyelőre lecserélni a ruháimat. Egy tábla csokit a boltban meg kell gondolnom, és hónapok óta szakadt cipőben járok munkába.
Mit tegyek, hogy ne érdekeljen ez az egész?
N
Rabolni nem tudok, és nem akarok
Koldulni, kérni – büszke vagyok
Ha nem telik rá, nem eszem két napig
De ha nincs hova menned,
Én nem hagylak itt
Sokáig vártam, hogy észre vedd,
Ez nem olyan harc, ami vérre megy
Ha nekem jobb, neked is kérek egy sört
És elmúlik úgyis, ami összetört
R.: Ne a pénz, a pénz, a pénz
Döntse el, hogy mennyit érsz
Ne a pénz mondja meg, merre mész
Rontson el bármi más,
Soha ne a pénz
Délelőtt gyógyítom az éjszakát,
A sorsára bízom a délutánt
De az este, ha jó, úgyis hoz valakit
De ha nincs hova menned,
Én nem hagylak itt
Keserűbb lettél, de nem ostobább
Nincs olyan pont, ahol nincs tovább
Megtörhet minden, ami létezik,
De ha nincs hova menned
Én nem hagylak itt
-----------------------------
Halgas rock zenét:)
Omen : ne a pénz.
Nekem azt jelenti a jolet hogy azt fozok amit megkivanunk.
Hogy tele az autom tankja es nem kell villamossal utaznom ejjel munka utan.
Hogy egy hosszu hetvege kettesben gyerekek nelkul siman megtehetjuk.
Hogy evente 2x nyaralhatunk.
Hogy olyan ruhat veszek ami tetszik nem olyat ami learazott.
Hogy ha ugy erzem uj parnakat szeretnenk megveszem.
"Egyébként kifejthetnéd h TE mit tartasz jó életszínvonalnak vagy életnek.?"
A turkaloban valo vasarlast tuti nem, abban biztos lehetsz.
Szemely szerint nagyobb vagyonnal rendelkezem mint te, nagy valoszinuseggel a havi jovedelmem is jelentosen magasabb, aztan megsem mernem azt mondani magamra hogy gazdag vagyok. A gazdagsag nem itt kezdodik.
Én is azt eszek amit megkívánok csak mondjuk a zöldséget és gyümölcsöt magam termelem...
Jó időben robogóval járok dolgozni mert kevesebbet eszik, de a kocsim tankja mindig tele ha rossz az idő vagy csak ki akarom engedni a gőzt! ;)
Még nincs gyerekem úgy h ebben nem tudok nyilatkozni.
Nem vágyom évi 2x nyaralásra, egyszeri is elég, és hétvégi házunk nagyon szép helyen van.
Csak olyan ruhát veszek ami tetszik, leárazottat soha, az más kérdés h a leárazottnál sokkal olcsóbban veszem... ;) Jó h mondod, pont kéne vennem egy új párnát. Értelek, én nem is erre gondoltam hanem arra akik millió forintot is elnyaralnak mert nekik az jár, közben meg kidől a ház oldala...
Nekem a városi lakásom mellett megvan a falusi szomszédmentes szülői ház is. De mindig az utóbbiban érzem magam gazdagabbnak. Mert a kertben minden megterem, a két fúrt kútból ingyen és korlátlan mennyiségben jön a valódi ásványvíz, a kertben megterem a tüzifa és nagy területen érezhetem hogy szabad vagyok, tiszta a levegő és csend van.
Míg városon akkor is szegénynek éreztem magam ha nagyon jól kerestem. Mert olyan dolgokért fizettem ami teljesen ingyen is elérhető lenne. Ráadásul ha még tiszta levegő sincs, az számomra a szegénység netovábbja.
Emlékeztek mit mondott a Crocodil Dundde című sorozatban a főhős barátnője a vadonban, amikor a főhős azt tanácsolta neki hogy haza kellene mennie? "Itthon vagyok." Milyen igaza volt. Pedig a hölgynek sok fürdőszobás luxusháza és jól menő lapkiadó vállalata volt Amerika egyik szmogtól bűzlő és pénzhajhászástól folyton idegbajosan rohanó egyik "előkelő" negyedében. A szolgaság és valamitől való függőség nem gazdagság. Akkor sem ha jól keres vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!