Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy törődjek bele, hogy...

Hogy törődjek bele, hogy sosem leszek gazdag?

Figyelt kérdés

Elegem van már, hogy a nem dolgozó ismerőseim designer ruhákban járnak és állandóan vásárolgatnak, csak azért, mert jobb helyre születtek, vagy mert tudatos párválasztással kapaszkodtak fel magasabb körökbe.

Nekem meg azon kell agyalni, hogy ha most nincs időm létezni munka és tanulás mellett, akkor hogy tudnék plussz munkát vállalni még, hogy jusson azért magamra is.

Sosem voltam még nyaralni, nemhogy tengerparton, a szomszéd országban se. A gyerekkori másoktól örökölt ruhákat hordom, nincs keretem egyelőre lecserélni a ruháimat. Egy tábla csokit a boltban meg kell gondolnom, és hónapok óta szakadt cipőben járok munkába.

Mit tegyek, hogy ne érdekeljen ez az egész?

N

2015. ápr. 21. 09:29
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
24%
Tanulj és közben tornázz otthon sokat, foglalkozz magaddal: igyál sok vízet, a hajadat és bőrődet ápold. Ezt kevés pénzből is lehet. Probálj találni egy pénzesebb pasit akár idősebbet is aki segíteni tudna egy picit. 22 éves vagy csak, szóval hajrá :)
2015. ápr. 21. 11:10
 22/43 anonim ***** válasza:
58%
Ez tényleg így van, ahogy a 19-es írja. Én szüleim is így voltak, anyám mindig azt mondta, azért kell kevés vízben fürödni és leoltani a villanyt, mert abból megyünk nyaralni. A bankban milliók voltak, de mégis a piacról öltöztünk, örökölt ruhákat hordtunk és dolgoztunk mindig valamit, volt plusz szőlős kert, stb. mi gyerekként is dolgoztunk már mindig volt mit. Mert nem nyertük és nem örököltük a pénzt, hanem csináltuk, munkával, szorgalommal.
2015. ápr. 21. 11:13
 23/43 anonim ***** válasza:

22 évesen bármi lehet belőled, szóval nem kell elkeseredned. Tanulj, képezd magad hogy jó munkahelyed lehessen, foglalkozz magaddal hogy jól nézzél ki. Ha lesz jó munkád, lesz pénzed, tekintélyed és megtudsz ismerkedni olyan férfival aki hasonlóan jó körülmények között él. Akkor már sokkal könnyebb lesz. Ne sírj hanem tegyél érte és tűzz magad elé célokat. Az elönyős megjelenés és külső a diplomával kiegészítve nagyon hasznos egy nő számára ma.

utolsó voltam

2015. ápr. 21. 11:14
 24/43 anonim ***** válasza:

Engem is úgy neveltek a szüleim mint a 10:52-es válaszolót, a 19-est. Az általános iskolában volt úgy hogy élcelődtek velem mert szegénynek tűntem. Persze tudták a postai alkalmazottól hogy az akkori postai takarékban mekkora összeg van a család és akár az én nevemen. Kocsink sem volt. Viszont amikor egyetemre mentem, volt miből lakást venni hogy ne kollégiumban kelljen többed magammal lenni. Mert ez olyan befektetésnek számított ami további pénz érdekében történik, hisz egy diploma is az. És nagyon hálás vagyok a szüleimnek ezért a neveltetésért.

A turkálóról jut eszembe, ma is benézek, kerékpáron. A nyaralásom meg osztrák vagy bakonyi biciklitúrából fog állni. Hogy mennyire nyomorúságosan hangzik ugye? Ugyanakkor ha a bankba megyek ügyet intézni, az ügyintéző szava is el szokott állni a megtakarítás összegétől, mert állítása szerint ritkaság az akkora összeg. És persze kiváló ötleteket ad a további növelésére.

2015. ápr. 21. 11:30
 25/43 anonim ***** válasza:
Kedves 20# as, van 8 hektárnyi földünk, egyéb földingatlanok, 5db jó városban lévő ingatlanunk, megtakarításunk...stb, összértéken kb 150M forint ha már ennyire kíváncsi vagy. Szüleimnek egy 1998 as Toyota mikrobusza van, nekem meg egy 1996 os Honda CRX DelSol-om ami már rongyrázásnak minősül ha a külsejét nézzük de ha az árát akkor nagyon messze van tőle! :)
2015. ápr. 21. 11:31
 26/43 anonim ***** válasza:
41%

Akik turkalobol oltoznek es sporolnak egesz eletukben mint az allat, azok definicio szerint nem gazdagok, a kozeleben sincsennek a gazdagsagnak.

fuggetlenul attol hogy hany milliojuk van a bankban.

Kerdezd mar meg a szuleidtol, hogy ha meghalnak viszik magukkal a sirba a bankbetetet?

2015. ápr. 21. 11:41
 27/43 anonim ***** válasza:
Kedves 22#/24# minket is a tesómmal már kis korunkban vittek dolgozni, akkor utáltuk is nagyon mert amíg mások hétvégén játszottak a haverokkal addig mi dolgozunk, földet "túrtunk" ami nem egy leányálom. Szüleim nulláról kezdték albérletben laktak és annak a a kertjét kezdték el művelgetni amiből kicsi pénz lett aztán a kicsiből nagyobb és így tovább... Suliban engem is ba...k h milyen márkátlan göncökben járok és nem vagyok menő, azok az emberek viszont most sehol sincsenek, vagy döngették a mellüket huszonévesen h mekkora menők mert svájci hitelre vettek menő házat én meg még a szüleimnél lakok és sz.r vagyok... na most ők a hitel miatt már magukénak tudhatnak egy pokoli életet szétesett családot én meg nemrég vettem meg a saját házamat 0 hitelre, igaz elmúlottam 30... És nálam is mikor pár hónapja mentem a bankba hőszigetelésre meg ablakokra pénzt felvenni csak úgy vigyorgott az intéző kiscsaj, már majdnem olyan volt a szitu h felajánlja magát randira... De az ilyen goldminer nőket nagy ívben elkerülöm, csak olyan nőkkel érdemes foglalkozni akik értik hogyan lehet jó életet teremteni és nem szórják a pénzt, és ez alatt nem azt értem h nélkülözünk vagy nem élvezzük az életet! Egy kicsit eltértem attól amit mondani akartam de a lényeg az h örülök h léteznek 22 esek és 24 esek! :) Aki meg kételkedik az olvassa el ezt nagyjából leírja a lényeget, és aki nem így csinálja az legalább gondolkodjon el rajta : [link] és a legfontosabb h aki azonnali jutalmazásra hajt az el van veszve, egy jó életet megteremteni hosszú és fáradságos munka, lemondások árán lehet csak elérni! Vagy nyersz a lottón, vagy jó férjet palizol be, de mondjuk csak a buta férfiakat tudják megvezetni a goldminerek... ;)
2015. ápr. 21. 11:57
 28/43 anonim ***** válasza:
A svájci frank féle és a többi hitelnek is azért dőltek be sokan, mert csak a csillogó tárgyakban látták a gazdagságot. Úgy érezték hogy ha csicsás házban laknak attól gazdagok lesznek. A valóság az hogy aki felvett mondjuk 3 millió Ft hitelt, annak a vagyona onnantól mondjuk -6 millió Ft a kamattal együtt. A lényeg hogy még a nincstelennél is szegényebb, hisz a nincstelen vagyona legalább 0 Ft, azaz nem negatív szám.
2015. ápr. 21. 12:05
 29/43 anonim ***** válasza:
26# os nagyon kevés pénzünk van bankban vagy kp-ban mindent befektetünk olyanba ami értékálló és itt most fogsz kapni és mindenki más is egy olyan tippet ami minden h.zug m.cskos bank, bróker és egyéb sz.rházi rémálma : Jó minőségű termőföldet veszünk ha éppen összejön egy hektárra, hogy mért, mert a termőföldnek mindig nagy és egyre nagyobb lesz az értéke. A többinek nézz utána, annyit segítek h az ultra gazdagok is ezt veszik nem véletlenül, milliószor jobb befektetés mint bármi más! ;)
2015. ápr. 21. 12:10
 30/43 anonim ***** válasza:
20%

Meg 1x elmondom: a gazdagsag nem csak vagyontargyakat hanem eletszinvonalat is jelent.

A turkalobol valo ruhazkodas nem egy gazdag ember eletszinvonala.

2015. ápr. 21. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!