Hogy törődjek bele, hogy sosem leszek gazdag?
Elegem van már, hogy a nem dolgozó ismerőseim designer ruhákban járnak és állandóan vásárolgatnak, csak azért, mert jobb helyre születtek, vagy mert tudatos párválasztással kapaszkodtak fel magasabb körökbe.
Nekem meg azon kell agyalni, hogy ha most nincs időm létezni munka és tanulás mellett, akkor hogy tudnék plussz munkát vállalni még, hogy jusson azért magamra is.
Sosem voltam még nyaralni, nemhogy tengerparton, a szomszéd országban se. A gyerekkori másoktól örökölt ruhákat hordom, nincs keretem egyelőre lecserélni a ruháimat. Egy tábla csokit a boltban meg kell gondolnom, és hónapok óta szakadt cipőben járok munkába.
Mit tegyek, hogy ne érdekeljen ez az egész?
N
Jaj de ismerős történet! Nem azért mert láttam már itt a kérdést, de volt egy ilyen ismerősöm. Őt is folyamatosan csak ez a dolog foglalkoztatta hogy versenyezzen másokkal, jellemzően olyanokkal akikkel nagyon felületes viszonyban volt. Én sosem értettem minek ez a nagy versenységes "távoli" ismerősökkel. Ez hasonló ahhoz mintha én kinézném a hollywoody befutottakat és azokhoz hasonlítanám magam.
Mit tegyél? Ne foglalkozz olyanokkal akik le se sz*rnak.
Gondolj a pozitív dolgaidra. Ha marad ez a hozzállás és feljutsz az ő szintjükre akkor a következőnél egy még magasabb szinten fogsz kattogni. Munkád van és tanulsz is, akkor gondolom elég fiatal lehetsz és felsőoktatásban tanulsz. Ha ezt végigcsináltad, akkor már nem kell ezen annyira kattognod. Szerinted aki most jó helyre házasodott, az 5-10 év múlva nem válhat el. Na meg ha mindössze ennyi amit letett az asztalra, akkor után, nem is valószínű hogy utána is ezen a szinten marad, addigra te lehet régen elhúzol mellette.
Válassz jó végzettséget, diákmunkázz mellette. Aztán 1-2 pár év múlva, mikor végzel és teljes állásban tudsz dolgozni, akkor majd te is olyan lehetsz.
(Én is azt hittem sokáig, mint te, de pont most kaptam egy olyan lehetőséget, amivel mindőjüket lepipálhatom - igaz egy évet várni kellett rá).
Fiatal vagy még, utazni kis pénzből is lehet (én is megtettem, persze, gyűjteni kell rá, ahhoz meg türelem kell).
Ne másokhoz mérd magad, abból hozd ki a legtöbbet, ami jutott. És még juthatsz előrébb, lehet jobb fizetésed, de a pesszimizmusodat add fel, az csak lehúz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!