Mi magyarok, hogyan lettünk "humoros nemzet"?
Sok országban mondják,hogy nekünk,magyaroknak milyen jó humorérzékünk van,mennyit tudunk nevetni,viccelődni és hülyéskedni.Ez mitől van?Hogyan lett a vérünkben a humor?
Számos humoros magyar műsor van,amiben hatalmas poénok hangzanak el,illetve sok a magyar humorista is.
Mindezek mellett mi a suliban is sokat hülyéskedünk,viccelődünk egymással,de ezt vettem észre nagyobb közös helyeken is pl. strand, ott is annyit hülyéskedik mindenki,de amikor külföldön vagyunk,akkor semmi ilyesmit nem tapasztaltam,de jellemző ez a plázákban is,annyit jókedvű,nevető embert látni.Ez érdekelne,hogy mi hogyan lettünk ilyen vicces nemzet.
:)
Tudod amikor valaki nagy hülyeséget csinál azon nevetni szoktak általában.
A Magyarok élen járnak a hülyeség csinálásban.
A statisztikák szerint mi vagyunk az egyok legpesszimistább, "legnegatívabb" nemzet.
Ezt valamivel ellensúlyozni kell, máskülönben kábé az aranybulla idejére a kardjába/vasvellájába/bugylibicskájába dőlt volna az utolsó magyar is.
(De ez csak egy vélemény.)
A történelmünk során sosem volt igazán jólét,ezért elődeink ahelyett,hogy állandóan keseregtek volna inkább igyekeztek poénra venni a nyomorukat. Ezt jól is tették,mert ha mindig csak panaszkodtak volna,hogy milyen szar nekik azzal sem lettek volna előbbre,de úgy hogy,gúnyt űztek a nyomorukból legalább könnyebben feldolgozták ezt.
Meg hát persze a gazdagokat is mindig kifigurázták a hátuk mögött az egyszerű magyar parasztok/munkások. De ők is biztos jókat röhögtek egymás szerencsétlenkedésein,eséseken,kisebb baleseteken(pl: Józsi előrerendült és eltaknyált kapálás közben meg ilyenek).
Legalábbis ez az én elméletem,szerintem így lettünk humoros nemzet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!