Ti büszkék vagytok arra, hogy magyarok vagytok? Miért (nem)?
Én rettenetesen szégyellem. Szégyellem a kormány miatt, szégyellem amiatt, hogy az emberek többsége bunkó paraszt, és ők is abba a nemzetbe tartoznak, amelyikbe én, és mégis a legtöbben nagyobbra tartják magukat, a többi magyarnál, és nem utolsósorban más nemzeteknél is, ami igazi balkáni szokás, pedig azt hittem Magyarország nem tartozik oda.
Talán el kéne mennem innen? Úgy érzem csak egyre rosszabb lesz itt, és nem lehetek büszke a hazámra soha.
Én nem szégyellem, nem is vagyok büszke rá. Ez csak így alakult. Megszülettem egy magyarországi magyar családba és ők felneveltek, ahogy egy magyar gyereket szokás. Nem kellett érte semmit tennem, nem volt választási lehetőségem. Akkor mégis miért kéne akár büszkének lennem, akár szégyenkeznem.
A magyar nemzet híres tudósai, sportolói nem én vagyok. Nem én találtam fel világot megváltoztató dolgokat és nem én szerzek olimpiai aranyakat. Csak azért büszkének lenni a magyarságra, mert ők is magyarok, szerintem egy kissé már szánalmas nagyképűség.
Magyarország tájai akár szépek, akár kevésbé, csak tájak, természeti képződmények. Nem én formáltam őket és ugyanúgy néznének ki, ha Ausztriához vagy Szlovákiához tartoznának. A történelmet szintén nem alakítottam, csak megszülettem, amikor már kész volt. Amikor már mindent végrehajtottak, amikre büszkének "szokás" lenni. De én nem vettem részt a kalandozásokként emlegetett nyugati rablóhadjáratokkal és nem birkóztam a várfalakon az oszmánokkal.
Elmenni elmehetsz, attól még magyar maradsz.
Nem keseregni kell, meg más szemében keresni a szálkát...
Tegyél valamit, amivel emeled a népedet, ahelyett, hogy szidod.
Én büszke vagyok rá, de főleg magamra, hogy ilyen ügyesen tudtam megválasztani, hogy hova szülessek.
Csak azok büszkék a származásukra, akik másra nem tudnak.
Nem vagyok büszke, de nincs mit szégyellnem, semmi bajom nincs azzal hogy ide születtem.
"az emberek többsége bunkó paraszt,legtöbben nagyobbra tartják magukat"
Nem hinném hogy csak Magyarországon ilyenek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!