Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti büszkék vagytok arra, hogy...

Ti büszkék vagytok arra, hogy magyarok vagytok? Miért (nem)?

Figyelt kérdés

Én rettenetesen szégyellem. Szégyellem a kormány miatt, szégyellem amiatt, hogy az emberek többsége bunkó paraszt, és ők is abba a nemzetbe tartoznak, amelyikbe én, és mégis a legtöbben nagyobbra tartják magukat, a többi magyarnál, és nem utolsósorban más nemzeteknél is, ami igazi balkáni szokás, pedig azt hittem Magyarország nem tartozik oda.

Talán el kéne mennem innen? Úgy érzem csak egyre rosszabb lesz itt, és nem lehetek büszke a hazámra soha.

2014. aug. 26. 16:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Egyik sem. Nem tehetek arról, hogy magyarnak születtem, ezért sem szégyellni valót nem látok benne, sem semmit, amire büszke lehetnék. Arra sm vagyok büszke, hogy barna a szemem, vagy barna a hajam. Olyan dolokra tudok csak büszke lenni, amit a kéz kezemmel értem el.
2014. aug. 26. 18:48
 12/14 anonim ***** válasza:
53%
Igazából a kormányról tehetnek az emberek. Mert ők választják meg.
2014. aug. 26. 19:25
 13/14 anonim ***** válasza:
Nyilván ők választják meg, de nem nagyon nem tudhatjuk hogy mit fognak csinálni.
2014. aug. 26. 19:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok és európai.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a mai világban mindenkinek azt kéne elsősorban figyelembe vennie, hogy európaiak vagyunk. Tehát, az európaiaknak kellene összefogni. Az egyéni, országonkénti patriotizmus szerintem csak másodlagosnak kellene hogy legyen. Európai összefogás nélkül nem tudunk ellenállni a kultúránkat és egzisztenciánkat fenyegető idegen népeknek, épp úgy, ahogy külön magyarként, külön németként vagy angolként sem.

Van egy elméletem a kultúra teremtő, a kultúra hordozó és kultúra romboló népekről. A kultúra teremtő népek legnyilvánvalóbb meghatározása az lenne, hogy ezen csoportba azok a népek tartoznak, akik nagy, önálló kultúrákat és erős birodalmakat hoztak létre a történelem során. Ilyeneket nyilván tud sorolni bárki. Ugyanebbe a kategóriába tartoznak azok a népek, akiknek önálló kultúrája van, mely "megáll a lábán" és független. Így mondhatni, Európa országai (néhány balkáni állam kivételével) mind ide tartoznak.

A kultúra hordozók egy nehezen behatárolható osztály. Véleményem szerint azok a népek tartoznak ide, akiknek önálló kultúrája nincsen, hanem más népektől "lopkodták és szedegették össze". Szerintem itt sem kell konkrét megnevezéseket írnom, mindenki ismer ilyen népeket.

Az utolsó kategória a kultúra rombolók. Nagyon érdekes kategória, én azokat a népeket sorolnám ide, akik más nemzetekkel kapcsolatba kerülve azok kultúráját rombolják, fejlődését akadályozzák, jellemzően elnyomják az őslakosokat, jellemzően erőszakosabbak, tanulatlanabbak, állatiasabbak a befogadóország népénél. Jellemző még rájuk a magas termékenységi ráta, így különösen veszélyesek lehetnek az elkövetkezendő évtizedekben. Saját kultúrájuk vagy van, vagy nincs. Ha van, az általában kezdetleges, kiforratlan, jelentős szerepet kap benne a pusztítás. A kultúra teremtő népek gyökeres ellentétei és rákfenéi.

Ezt csak nagyon nagy vonalakban, hiszen minden ország esete egyedi, aztán ott van pl. az USA, ami elég ellentmondásos, ellenben ezen az elméleten keresztül nem "megfejthetetlen", csupán erősen rétegezett.

Biztos vagyok benne, hogy akik kicsit is jártasak a történelemben, vagy csak nyitott szemmel járnak a világban, pontosan be tudják határolni, hogy melyik kategóriába milyen valós népek kerülnének.

Kérdező, te pedig hagyod, hogy "a magyarság" definiálja a te "magyarságodat", nem pedig te definiálod magadban, hogy mi az, hogy "magyar". Hidd el, akik büszkék a nemzetükre, azok nem a korrupt politikusokra, az alkoholista semmittevőkre és a munkanélküliekre büszkék.

Nem (csak) magyar, nem (csak) német, nem (csak) francia vagy angol összefogás kell az idegenek ellen, hanem európai!

2014. aug. 26. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!