Magyarországon élnek 100% ig magyarok?
#1:
Szerintem meg minden ember a holdról, vagy a Sirius B-ről származik!
Amúgy ez a "már nem élnek ma magyarországon 100%-ig magyarok" dolog egy tipikus antifasiszta lejárató demagóg fa.szság.
Ellenben, mielőtt még valaki személyeskedne és nácizna, nem vagyok ultranagymagyar sem.
Attól függ. Honnan számítod azokat, akik 100%-ig magyarok? A honfoglalástól? A kalandozások indulásától? Esetleg még annál is hamarabbról?
Egyébként az első válaszolónak a tudomány mai álláspontja szerint tényleg igaza van. Eszerint tehát minden ember 100% magyar, ahogy 100% angol, 100% kínai és 100% orosz is, legalábbis ha az első emberpár kialakulásától számítjuk :)
Ahhoz hogy tényleg értelmes konklúziót lehessen levonni, ki kéne jelölni egy határt. Egy megszabott időpontot, amely alapján azokat hívnánk magyaroknak, akik éppen akkor egy bizonyos genetikai állománnyal rendelkeztek, s a mai 100%-ig magyarok kizárólag az ő leszármazottjaik lehetnének. Ha nincs megszabva az a határ, egyszerűen nincs mihez viszonyítani.
Remélem nagyjából érted amire célzok :)
Ami az illeti én úgy gondolom, hogy minden ember az, aminek vallja magát. Lehetsz te Árpád egyenes ágú leszármazottja is, ha például a nagyszüleid és szüleid szlováknak neveltek, akkor szlovák leszel.
Most komolyan, miért pontoztátok le az első válaszolót?
Komolyan azt hiszitek, hogy minden országba lepottyantottak egy nőt meg egy férfit és akkor 100% magyar, vagy 100% szerb stb?! :D Istenem, kellett volna tegnap az a világvége... Az okosabbak még azt is túlélték volna, a hülyékért meg nem kár...
Esküszöm, felháborított ez a lepontozás...
"Istenem, kellett volna tegnap az a világvége..."
Mi? Tegnapra is volt meghirdetve egy? Basszus lemaradtam! Mikorra van kiírva a következő?
Ha a honfoglalástól számítjuk a magyarokat , vagy bárhonnan, akkor sem élhetnek olyan emberek az országban akik ne keveredtek volna más népekkel. Főleg az arisztokrata családok családfáin követhető végig ez a folyamat.
Én onnan származom , kb. az 1700- as évek végéig meg van a családfa. Van bennünk minden fajta , német , orosz , török , finn, angol..... de magyar vagyok! Magyar névvel, és magyar történelemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!