Miért vannak a Magyarok úgy oda a Pálinkáért?
Folyton Pálinka így, pálinka úgy, ilyet csináltam, barátom csinálta, ez csinálta, kóstóld meg!
Szerintem egyáltalán nem finom.
De minden magyar a pálinkán ábrándozik, hogy jajj de finom.
Miért kell isteníteni?
Most egy orosz meg a vodkát isteníti? Egy amerikai meg a Whiskeyt?
Lehet, hogy én nem vagyok igazi magyar? Mert ismerősöm nagyon nacionalista, mindent szeret ami moval kapcsolatos, hunok, rovásírás, pálinka, és ő tőle hallottam azt, hogy "Aki nem szereti a pálinkát, az nem magyar ember!"
Lehet hogy nem vagyok magyar?
És lehet, hogy mégis finom, csak mindig ilyen pancsot sufni pálinkával kínáltak mindig?
Finom az egyáltalán?
Én sem szerettem addig a pálinkát amíg mi nem kezdtük el csinálni.
Én személy szerint azokat szeretem amik nem 55 fokon készülnek és szétmarják a gyomrot. És legyen különleges, személyes házilagos kedvencem a : banán-szőlő-mandarin.
Én is nacionalista vagyok, és mindent szeretek, ami magyar. A pálinkát azért szeretik a magyarok, mert genetikusan szeretik az alkoholt, a vérünkben és hagyományainkban van. A pálinka nemzeti italunk, és jó erős, markáns, ezért szeretik sokan.
Én alapvetően különbséget tennék a minőségi és a sufni pálinka között. Mindkettőt szeretem, de más okból. Neked a sufni pálinka nem ízlik, mar, hát igyál minőségit, pl. panyolait. A sufni páleszok a bulikban tesznek jó szolgálatot :)
Nem magyar, hanem hü lye vagy, ha ezt összekapcsolod a magyarságtudattal.
Az egy dolog, hogy Te nem szereted. De talán kóstoltad e mondjuk egy téli disznóöléskor a jó kis szilvapálinkát, amikor kint mínusz 5 fok van?
Egyébként sok házi főzést én sem szeretek, mert sokan főzik de nem értenek hozzá. Én kifőzetem a cefrét.
Én csak jó minőségű gyümölcsből főzetem. A szomszédom meg minden rohadt gyümölcsöt egy hordóba dobál, ami fél nyáron át benne rohad, és jól megszállják a legyek. És abból főzi a legjobb pálinkát. A kezembe sem venném, nem hogy igyak belőle. De Magyarországon rengetegen értenek a pálinkafőzéshez, meg a borkészítéshez. Azért van olyan sok guggolós, meg kétemberes bor.
De azért mert Te nem szereted, azért más szívesen fogyaszt belőle. És a Skót Whiskynek is van ám hírneve, meg a Francia boroknak is. Én szeretem mind a kettőt, de csak mértékkel. Még sosem rúgtam be tőlük.
3-as!
A magyarságtudattal szigorúan csak a minőségi pálinkát kapcsolom össze! Berugás más országokban is van, nálunk épp a pálinka utánzatokból, csak ezt írtam.
Lehet, én sem vagyok magyar.
Én nem vagyok oda a pálinkáért, nem ábrándozok a pálinkáról. A környezetemben sem álmodozik senki erről az italféleségről. Viszont le tudom írni helyesen, hogy magyar, pálinka, jaj, viszki.
A minőségi italok mindegyike jó. Gondolj bele, nem véletlenül sorolják az élvezeti cikkek közé.
Csaknem minden népnek, nemzetnek megvan a maga itala, saját konyhája. Természetes, hogy azt tartja jobbnak, finomabbnak (Ez a jelző nem igazán illik ide.).
Lehet, neked nem volt még szerencséd minőségi italhoz. És az is lehet, hogy ittál már jót, csak neked nem ízlik. Ittam én már olyan italt, amelynek palackja 8 havi fizetésem. Úgy köptem ki, mint még előtte soha semmit. Van ilyen.
És olyan is, hogy sok igénytelen ember van, aki nem szegénysége okán az, hanem luxus körülmények között is tahó lenne. Ez a haver, szomszéd főzte dolognál egy rosszabb van, ha saját maga itala.
Mai napig gyártanak ezerrel emberek likőrszerű képződményt patikában vett szeszből, cukorszirupból, aromából.
Pálinkát főznek összebarkácsolt főzőalkalmatosságban, semmit nem is sejtve arról, mennyire veszélyes.
A pálinkával való viszonyom:
Nem szeretem, szerintem nem finom. Viszont van saját pálinkánk. Ezért nem kampányolok ellene. (Talán sokan mások is így vannak ezzel?!) Amikor meg ismerősök istenítik, hogy de finom, akkor nem mutatom fanyalgásomat.
Van 3 eperfánk, és még néhány más gyümölcsfa. Az eper semmi másra nem jó, lekvárnak próbáltam, de utálom. Így marad a pálinka. Ha nem főzzük ki, akkor is sok teendó lenne vele.... Inkább összedjük pálinkának.
Biztos sokan kezdik így...
És ha nár magam nem iszom belőle, örülök, hogy másnak ízlik...
A házipálinkák (beleértve a bérfőzetettet is, ahol a cefre a gyenge láncszem) nagyobbik része ma is hulladék, egy kisebb része vállalható, és még kisebb része annyira jó, hogy arra a magyar ember büszke lehessen a világ előtt.
A kereskedelmi pálinkák ugyanúgy változóak, mint minden kereskedelmi szesz, viszont szinte kivétel nélkül túlárazzák őket (kihasználva, hogy a magyar fogyasztónak nem igazán van összehasonlítási alapja, és hogy általában nincs hozászokva a minőségi szeszhez). Többféle külföldi gyümölcspárlatot vettem már, és mindig jobbak voltak, mint az árukért vehető magyar pálinkák (ez persze nem a pálinkát magát jellemzi, hanem az árstratégiájukat).
Aki szereti a párlatokat (vodka, whisky, rum, cognac, stb.), annak az igazán jó pálinka majdnem mindig ízlik, legalábbis ha nem hagyják 45%-nál sokkal erősebbre.
A nemzeti ital kizárólagos ajnározása pedig normális (habár nem feltétlenül egészséges) jelenség minden országban, egyrészt nemzeti érzéseken, másrészt meg megszokáson alapszik.
tipikus magyar felfogás: ami hungarikum, az jó..
Akkor is, ha nem tetszik.
Tényleg vannak jó dolgaink, de jobbnak hisszük őket, mint amilyenek.
Puskást mi mindig Maradona és Pelé mellett emlegetjük.
A legtöbb szakértő a top 10-be sem sorolná..
Ilyenek vagyunk. Pálinka, mi csináltuk, király.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!