Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Külföldön élő magyarok, mit...

Külföldön élő magyarok, mit szoktatok főzni?

Figyelt kérdés
2012. okt. 9. 19:21
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Amit a máshol élök. Ami éppen van itthon, meg amire jut pénz.
2012. okt. 9. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Azt amit otthon Magyarországon főztem,

Kezdve a borsófőzeléktől a paprikás csirkéig. Ma például rakott babot csináltam.

<angliai lakos>

2012. okt. 9. 19:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Főzni-sütni: Djuvec-ot (lecsó), szármát, baabot :)) különféle zöldséggel meg rizsel töltött palacsintát, makarónis burekot, paprikást, muszakát, tarhonyát virslivel, Srpska giibanica-t (hasonló a túrós réteshez, azzal a külömbséggel, hogy ez sós), borsófőzeléket, zöldbabot, rizses húst, kirántott sajtot, spagettit, mákos száraztésztát, stb.

Na de most elmentem enni... :))

2012. okt. 9. 19:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi is amit otthon szoktunk, pöri, túrós tészta, húsleves, palacsinta, főzelékek, stb. Persze megkóstoljuk az itteni kajákat is, de nem eszünk minden nap fish and chipset.

-Anglia-

2012. okt. 9. 20:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Az első választ nem értem, a többit köszönöm. És minden magyar kajához megtaláljátok a hozzávalókat, vagy újítotok is?
2012. okt. 9. 20:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Általában mindent meg lehet venni. Én csak egy dolgot hiányolok: az igazi, jó tejfölt. A Creme fraiche pótolja, de nem az igazi. Piros paprikát meg otthonról hozunk.

Anglia

2012. okt. 9. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Itt Londonban mindent meg lehet venni a pálinkától a túró rudi-ig. Igazi piros paprikát meg otthonról hoztunk 2-3 kilót.
2012. okt. 9. 22:03
 8/9 anonim ***** válasza:
De jó neked itt nincs turo rudi :( egyébként ugyan azt fözöm amikor m.o-éltünk.Bár nem mindenhez van itt hozzávalo de akkor helyetesitem mással. :)
2012. okt. 10. 12:12
 9/9 anonim válasza:

Én is ugyan azokat főzöm nagy vonalakban, amiket otthon csináltam. Teljesen más a kínálat, pirospaprikát mi is otthonról hozunk, vagy adatunk fel postán, mert az itt annyira tragédia, amúgy meg annyira alap a konyhában, hogyha másképp nem lehet megoldani, hát így oldjuk meg! Lehet alkalmazkodni is az adott ország kínálatához, esetleg új ételeket kitalálni: én is keverem most az eddig készített dolgokat azokkal, amik itt kaphatóak! Tudom, ez kreativitás kérdése is, de aki sokat van a konyhában, idővel talán ügyesebben mozog, érzéktől függően.

<Németország>

2012. okt. 30. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!