Külföldön élő magyarok, mit szoktatok főzni?
Azt amit otthon Magyarországon főztem,
Kezdve a borsófőzeléktől a paprikás csirkéig. Ma például rakott babot csináltam.
<angliai lakos>
Főzni-sütni: Djuvec-ot (lecsó), szármát, baabot :)) különféle zöldséggel meg rizsel töltött palacsintát, makarónis burekot, paprikást, muszakát, tarhonyát virslivel, Srpska giibanica-t (hasonló a túrós réteshez, azzal a külömbséggel, hogy ez sós), borsófőzeléket, zöldbabot, rizses húst, kirántott sajtot, spagettit, mákos száraztésztát, stb.
Na de most elmentem enni... :))
Mi is amit otthon szoktunk, pöri, túrós tészta, húsleves, palacsinta, főzelékek, stb. Persze megkóstoljuk az itteni kajákat is, de nem eszünk minden nap fish and chipset.
-Anglia-
Általában mindent meg lehet venni. Én csak egy dolgot hiányolok: az igazi, jó tejfölt. A Creme fraiche pótolja, de nem az igazi. Piros paprikát meg otthonról hozunk.
Anglia
Én is ugyan azokat főzöm nagy vonalakban, amiket otthon csináltam. Teljesen más a kínálat, pirospaprikát mi is otthonról hozunk, vagy adatunk fel postán, mert az itt annyira tragédia, amúgy meg annyira alap a konyhában, hogyha másképp nem lehet megoldani, hát így oldjuk meg! Lehet alkalmazkodni is az adott ország kínálatához, esetleg új ételeket kitalálni: én is keverem most az eddig készített dolgokat azokkal, amik itt kaphatóak! Tudom, ez kreativitás kérdése is, de aki sokat van a konyhában, idővel talán ügyesebben mozog, érzéktől függően.
<Németország>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!