Angliában élek. Magyarországon kiadott ingatlan után hol adózzak?
Sziasztok!
Évek óta Angliában élek, adóbevallásomat ennek megfelelően itt készítem el minden évben.
Nemrég kiadtam magyarországi ingatlanomat. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyik országban adózzak az ingatlan kiadásából származó bevétel után.
Eddigi információim szerint a bevételt az angol adóbevallásban kell feltüntetni (bár igazából az sem baj, ha otthon adózok).
Mindez az az angol kormány hivatalos honlapján is olvasható:
Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Köszönöm szépen előre is a hozzászólásokat. :)
Nem nem, de lehet ott is fel kell tüntetned mint bevételt.
Az adózás mindig abban az országban történik ahol az adózás tárgy amegtörténik.
Ha magyarországon van az ingatlan akkor ott kellett volna bejelenteni az apehnál és ott elmondják a formáját. habár gondolom ha eddig nem adóztál akkor feketén volt kiadva.
De attól simán lehetséges hogy az angol adóbevalláson fel kell tüntetned mint bevételedet, és az is elöfordulaht hogy ott is megadóztatják, de attól függetlenül mindenképpen magyarországon kell adózni.
Pl én németországban élek. Volt egy olyan évem amikor egy magyar cégnek dolgoztam. (habár itt kint, de Mo-n voltam bejelentve), majd szeptemberben átvett az anyacég így onnatól német bejelentett munkahelyem lett. habár míg a magyar cégnek dolgoztam is kellett itt is béradót fizetnem, de annak nagy részét vissza igénylehettem, de minden mást Mo-n fizettek utánnam.
NA DE szeptembertöl megnött a fizum és mivel nem érte el a munka napok száma 180-t külföldön, így az otthoni adóbevallásban is szerepeltetni kellett volna és egy igen húzos összeget kellett volna fizetnem otthon is adózásként. szemétség de ez így van. na mi a könyvelömmel ezt elsimliztük, és úgy nézett ki hogy csak szetemberig volt munkámm majd onnatól semmi munka.
következö év nem számított, mert több mint 180 napot dolgoztam külföldön.
Szóval eltudom képzelni hogy az angolok bevételként megadóztatnak még belöle, de lehet csak adócsökkentés szempontjából számít mint bevétel.
pl a németeknél egy magánvállakozónak úgy kell adóznia, hogy bele veszik az egész család bevételét és ezek után évente 1x (csak ha magas a kereset kell havonta) kell adózni.
de maga a lakás után magyarországon 100% hogy kelene adóznod.
Szia! Köszönöm szépen a válaszod.
A fenti honlapon egyértelműen leírják, hogy ha Angliában élek életvitelszerűen, és külföldön bérbeadott ingatlannal rendelkezem, akkor itt, Angliában kell bevallanom minden bérbeadásból származó jövedemet, az évi adóbevallásban.
A fenti linken még azzal kapcsolatban is adnak tanácsot, hogy a külföldi pénzösszeget mi alapján/hogyan számoljam át fontra.
Ezért kissé tanácstalan vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!