Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes emberek beletörődnek, sőt nem is bosszankodnak rajta, hogy hová tart az életük?

Figyelt kérdés

Én 19 éves vagyok, és egy faluban lakom. Itt semmi álláslehetőség nincs, és van egy élelmiszerbolt. Ennyi, kifújt. Nagyon utálok itt lakni, az emberek befásultak, pletykásak, éppen csak eléldegélnek a minimálbérből.

Mi sem vagyunk gazdagok, sőt ugyanez a helyzet velem is. A családomban nincs megértés, nincs társaságom, úgymond eddig még nem volt boldog életem. Már alig várom, hogy elmenjek főiskolára és remélem lesz majd valahol valami lehetőségem és soha többet nem költözök ide vissza. Viszont a korombeliek elfogadják ezt, eljárnak a közeli gyárba havi 70 ezerért és úgy látom, hogy ez nagyon is megfelel itt mindenkinek.Miért van ez? Nem akarnak boldog és teljes életet élni?

2015. jan. 5. 11:53
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
A családos emberek már nem keresik annyira a kalandot. Te még fiatal vagy és persze, hogy nem tudsz ott még megmaradni, keresed a kalandot.
2015. jan. 5. 12:14
 2/31 A kérdező kommentje:

A korombeliek még nem családosak. Mégis (szinte) mindegyik itt tervezi a jövőjét. Agyam eldobom...

Mit lehet tervezni egy 400 fős faluban, ahol se óvoda se iskola?? Én itt bolondulnék meg..

2015. jan. 5. 12:19
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenki elvándorolna, akkor elnéptelenednének a falvak idővel.:) Meg amúgy is nincs két egyforma ember, vannak akik nem szeretnének városra költözni vagy kimenni külföldre. Én is egy olyan koszos kis faluban lakok, mint te, de nekem anyagilag éri meg jobban, hogy nem költözök be városba. Viszont mégis a költözés mellett döntöttem tavasztól, azaz én is megyek innen amint lehet...
2015. jan. 5. 12:22
 4/31 A kérdező kommentje:

Engem nem is a minimálbér aggaszt( nyilván az is), hanem legfőképpen az, hogy nincs egy program, egy utcabál, nincs egy bolt, ahol vegyél magadnak valamit, ahol ruházkodj..

Ha megjelensz az utcán valakivel, már megy a pletyka a vén szatyrok körében. Ne haragudjon senki, de szerintem undorító 80 évesen még a fiatalok életével foglalkozni.

2015. jan. 5. 12:30
 5/31 anonim ***** válasza:
Bizony ez így van. Nálunk is csak egy olyan bolt van, ahol van 2 féle kenyér és 2 féle tej. Lehet választani melyiket akarod venni.:D Ha ruhát akarok venni, akkor bizony utazni kell 50 km-t. Rossz a falusi élet nekünk fiataloknak ez tény. Kevés velem egyidős maradt itt meg falun, de akik mégis azok a szüleikkel laknak vagy itt találták meg a párjukat és anyagilag mégis jobban megéri, ha a szüleik eltartják őket.
2015. jan. 5. 12:34
 6/31 A kérdező kommentje:

Mi véletlen nem ugyanott lakunk? :D

Hehe.

Hát nekem nem érné meg, hogy eltartsanak és itt éljem le a fiatalkorom.. Folyamatosan munkát keresek, és ha esetleg találnék, akkor suli mellett csinálnám. Utálom, egyszerűen a hideg kiráz az ilyen helyektől, meg az ilyen befásult emberektől..

2015. jan. 5. 12:37
 7/31 anonim ***** válasza:
Ha nem is ugyanott, de ugyanolyan szar helyen lakunk sajnos.
2015. jan. 5. 12:38
 8/31 A kérdező kommentje:
De te már nemsoká otthagyod :) Remélem nekem sem kell 3+ évet várnom.
2015. jan. 5. 12:43
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Mért kéne 3+ évet várnod? Az előbb írtad, hogy folyamatosan munkát keresel és főiskolára akarsz menni. Akkor azért te is kiszabadulsz a falusi közegből.:)
2015. jan. 5. 12:51
 10/31 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, de én el akarok innen minél előbb költözni :D Nem azt, hogy elvégzem a sulit, aztán visszajövök ide szenvedni.
2015. jan. 5. 12:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!