Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Önerőből túl lehet lenni a...

Önerőből túl lehet lenni a kis kori bántalmazáson, vagy az csak a látszat?

Figyelt kérdés

20 éves koromig éltem otthon, állandó lelki és fizikai terrorban. Olyan szinten leépítették az önértékelésem, hogy nem mertem köszönni az utcán, vagy kérni a boltban.

Általánostól egészen egyetemig ki voltam közösítve, mert furcsán viselkedtem. Még akkor sem mertem megszólalni, ha felszólított a tanár és tudtam a választ.

Lelkileg megmaradtam egy 8 éves szintjén még 14-15 évesen is. Középsuliban kezdett javulni a helyzet, de ez azoknak az osztálytársaknak nem tetszett, akik már régebb óta ismertek. Amikor szívbetegség miatt kerültem kórházba, 1 lány elterjesztette, hogy a pszichiátrián kezelnek, mert megtámadtam őket. (Pont ekkoriban volt több osztályos kirándulás ottalvós kirándulás, így simán beadhatták mindenkinek, hogy éjszaka rájuk törtem az ajtót, és bántalmazni próbáltam őket).

A lányt, akit állítólag fenyegettem, és megpróbáltam összeverni, az egész iskola pátyolgatta az "átélt sérelmek" miatt, és kapott még egy jutalomkirándulást. (Amire a mi már nem volt jogosultak, de őt elengedték egy másik osztállyal, ki is fizettek neki mindent)

Egyetemen sajnos még ennél is rosszabb volt. Egy év alatt előbb leadtam 9 kilót, majd felszedtem 16-ot, majd megint leadtam 6-7 kg-t.

Kétszer voltam depressziós (hallucinációkkal meg mindennel), és nem tudtam teljesíteni.

Végül nyár elején elegem lett, otthagytam a sulit, és összeköltöztem a barátommal.

Most már jobban vagyok lelkileg, a súlyom is normális, stabilabb az életem, nincsenek hangulatingadozásaim.

Már csak munka kéne, meg valami továbbtanulási lehetőség, de a korábbi állapotom miatt még egyikbe se mertem belevágni.

Lehetséges, hogy valaki orvosi segítség nélkül így felépüljön, vagy ez csak egy jobb időszak, és ha valami sokk ér (pl elhagy a barátom) még jobban visszaesek?

2014. aug. 5. 16:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Én túljutottam rajta, ha neked nem megy, fordulj szakemberhez.
2014. aug. 5. 16:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem sokáig tartott, de sikerült
2014. aug. 5. 17:04
 3/6 anonim válasza:
Szia! Fordulj szakemberhez!
2014. aug. 5. 17:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Fejezd be levelezőn a sulit. És egy önsegítő csoport sem ártana.
2014. aug. 5. 17:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is túl jutottam rajta,minden segítség nélkül.Nem kell rágódni a múlton,mert már csak múlt.Tekints magadra úgy mint egy hősre,hisz túlélted a dolgokat,nem tudtak legyőzni.
2014. aug. 5. 17:18
 6/6 anonim ***** válasza:
A múlton már rég túlvagy. Már régóta te gátolod saját magadat, de ezt nem mered beismerni magadnak, mert akkor saját magaddal is szembe kellene nézni, felismerni hogy mennyi mindenen kellene változtatni.. mennyivel egyszerűbb hátrafelé mutogatni: a múltam miatt van, a múltam tehet róla! Mielőtt érzéketlenséggel vádolnál, elmondom, hogy tapasztalatból beszélek..
2014. aug. 5. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!