Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Úgy érzem megbolondulok a...

Úgy érzem megbolondulok a pókok miatt mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi van velem, de volt egy balesetem, egy pók ereszkedett le pont a fejem elé és arra figyeltem nem az útra.. Na az eset óta ugy érzem üldöznek a pókok. A lakásban majdnem minden nap találok és egész nap azt nézem hogy hol van pók. Folyamatosan ezen pörög az agyam már kezdek bekattani :( hogy lehetne ebből kigyógyulni? Előre is köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 23. 21:13
 1/10 anonim ***** válasza:

ha házilégy vagy, akkor jogos a félelem... szerezz be fürkészdarazsakat.

VAGY fogadd el, hogy a természet azért teremtette őket, hogy a csótány, szúnyog, hangya stb rovaroktól megszabaditson!

2014. jún. 23. 21:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Lakásban hetente porszívózz és pókhálózz körbe. Minden ablakra tegyél szúnyoghálót, ajtót ne hagyd sose nyitva. Így nem fognak olyan sűrűn bemenni. Így is előfordul, de sokkal ritkábban. Én is félek tőlük, de én csak kb. havonta találok egy picit.
2014. jún. 23. 21:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Kutya harapást szőrével, fogj meg egyet először egy kisebbet, majd bátrabban egyre nagyobbakat, durva megoldás, de másképp nem tudsz velük megbarátkozni, így rájössz, hogy nem bántanak. A pók a leghasznosabb, ami előfordulhat a lakásban, ház körül, mert megeszi a többi idegesítő rovart.
2014. jún. 23. 21:30
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm :) Ahogy az utolsót elolvastam végig rázott a hideg áááá! Én sem értem hogy van ennyi pedig takaritok rendesen.. Nagyon gáz már tényleg ugy érzem hogy emberi segitség kellenne mert ez nem állapot hogy minden percben a pókokra gondolok. Eddig le szartam őket, nem nézegettem, de pár hete mindig :( félek hogy komolyabb következménye lesz..
2014. jún. 23. 21:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem hülyeségből írtam :), tényleg nem fog más segíteni, csak ha rájössz, hogy ártalmatlanok. Egyszerűen szembesülni kell a félelemmel, ha tényleg ennyire rettegsz tőlük fogj egyet befőttes üvegbe és barátkozz vele, ha nem is fogod meg.
2014. jún. 23. 21:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt írtad, hogy baleseted volt, és azóta van ez a dolog. Ha jól veszem ki, autót vezettél (?) és a fejedre ereszkedett egy pók és baleseteztél? Azóta pedig fóbiád lett, és mindig rájuk gondolsz, őket lesed.

Márpedig, ha ez így van, akkor ez nem sima pókfélelem, ami egy átlagembernek van, hanem pszichológiai probléma. Pedagógusnak tanulok, és volt egy órám pszichológiából, ami erről szólt. Igaz, nem igazán figyeltem oda :D de annyi megmaradt, hogy trauma is kiválthat fóbiát és az nem jó dolog, súlyosabb is lehet. Úgyhogy azt ajánlom, mindenképpen keress szakembert. Lehet, hogy egy idő után másképp is kijön rajtad a frusztráltság, esetleg megbetegszel vagy valamilyen lelki bajod is lehet.

Az mindenesetre semmiképpen sem normális, hogy a baleset előtt nem érdekeltek a pókok, most meg mindig őket lesed. Mindenképp tegyél valamit!

Egyébként amit előttem írtak, nem hülyeség, én is hallottam már olyanról, hogy egy nő azért vett tarantura-pókot, mert pókfóbiája volt, és amióta a kezén mászkálnak az öklömnyi pókok, elmúlt neki. De Te inkább keress egy szakembert és beszélgess vele... Ártani nem árt.

2014. jún. 24. 01:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem a pókoktól félsz, csak arra vetíted ki a szorongásod. Így működnek a fóbiák. Ha nagyon zavar, menj dokihoz, poszttraumás stresszed lehet a baleset miatt.
2014. jún. 24. 05:04
 8/10 anonim ***** válasza:

par eve nekem is volt (raadasul a mocskos keresztes...)

nyakamba maszot, en gyorsan agyon ba..ttam, padlofek, kiakocsibol :D

de ezeket mindig utalom, meg a nagy feketet.

de pl ezek a hosszulabuak tok aranyosak, ok jo arcok :D

amugy a fekete, 1x bement takarom ala, mire eszleltem, lerugdaltam, lett par piros folt a labamon, szoval tuti nem artalmas ja...

amugy engedd be a kutyat/macskat, nalam elozo reggelre elintezi :D

2014. jún. 24. 11:37
 9/10 anonim ***** válasza:
ez a videó segiteni fog: [link]
2014. jún. 25. 01:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. Igen autóbalesetem volt. Én is attól félek hogy ez már nemcsak fóbia hanem annál rosszabb.. az a baj hogy külföldön élek és itt nehéz lenne szakemberhez fordulnom. Nem tudom mi tegyek mert egyáltalán nem múlik, sőt napról napra rosszabb :(
2014. jún. 26. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!