Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha az utcán beszólogatnak,...

Ha az utcán beszólogatnak, beléd kötnek, leköpnek, stb - HOGYAN lehet védekezni?

Figyelt kérdés

Nem a legjobb környéken lakom, és néha a tanúja vagyok ilyeneknek, néha meg az elszenvedője.

Egyszer a villamoson az orrom előtt köpött arcon egy lányt két vadidegen srác a szomszéd villamos ablakán át...

Múltkor három hülyegyerek szúrt ki magának, elég ocsmány megjegyzéseket tettek, hecceltek, mert azt hitték, nem hallom (fülhallgató volt a fülemben, de ki volt kapcsolva a zene). Teljesen egyedül voltam, se segítség, se menekülési lehetőség. Ha beszólok, még nekem jönnek...

Előtte egy héttel három nagydarab, idősebb fazon talált meg útközben, egyszerűen azért, mert az egyikre véletlenül ránéztem, és elkapta a pillantásomat. Onnantól a végállomásig állandóan bámult és odavakkantott egy-egy szót.

Amúgy helyszínileg Pesterzsébet, és nagycsoportba tömörült kisebbségiekről van szó. :(

Lány vagyok, 50 kiló vasággyal, esélyem sincs egy ember ellen sem. Nem vagyok se kihívó, se feltűnő, se hangos. Szóban simán lerendezhetném őket, de kést sem akarok a bordáim közé, vagy családi vendettát.

Mit lehet tenni ilyenkor???

2014. jún. 23. 12:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az 5ös válaszoló nagyon jókat írt. Annyival kiegészíteném, hogy mindig keresd a látszólag erősebb emberek közelségét. Tehát olyanhoz menj közel a tömegközlekedésen, aki elég elrettentő, de ugyanakkor normális. Vagy normális nagyobb társasághoz. Vagy ha ezek nincsenek, akkor bárkihez. Nem kell beszélgetned, ismerkedned velük, csak légy a közelükben.

"Gázspray listán van." - Ne legyen listán, hanem mész, veszel egyet. Vagy kettőt. 2 perc az életedből. Az eladót kérdezd meg milyet javasol és miért ha van választék.

"Meg amitől őszintén szólva félek - ha valahogy arra kerülne sor, és meg tudnám védeni magam, az egy kör győzelem, de ilyenkor szokott olyan lenni, hogy később megtorolják?"

Esélyes, de először arra koncentrálj, hogy túléld, megúszd. Utána majd ráérsz ezen aggódni. De akkor keresel egy új útvonalat az utazásra.

Ne legyenek illúzióid. A bűnözők ugyan a leggyávább férgek a világon, de az agresszió teljesen elveszi a megmaradt csepp eszüket is, így mindenre képesek.

Ha már itt tartunk egy vélemény a végére: a rendőrség és vele az egész bűnözővédő államapparátus bekaphatja a jobb nagylábujjamat!

2014. jún. 23. 17:45
 12/15 anonim ***** válasza:
94%

Írd meg a Tolvajkergetőknek ugyanezt, amit ide leírtál. Ők el tudnak látni tanácsokkal, talán konkrétan segítenek is.

Facebook-on megtalálod őket:

[link]

(Most ilyen vicces oldaluk van, mert a facebook többször törölte őket, amiért állítólag rasszisták.)

Youtube csatornájukat meg itt találod, ha tájékozódni akarsz a munkásságukról:

https://www.youtube.com/user/tolvajkergetok/videos

2014. jún. 23. 22:11
 13/15 anonim ***** válasza:
6%
Ha jót akarsz magadnak, a tolvajkergetőket elkerülöd messzire. Egyik kutya másik eb. Már nem egy bírósági ügyük is volt, legutóbb egy gázpisztollyal lövöldöztek. Nem véletlenül törlik a profiljukat hidd el.
2014. jún. 23. 22:43
 14/15 anonim ***** válasza:
"Ha beszólok, még nekem jönnek." nem beszólás jogos kiállás magadért.vegyél önvédelmi fegyvert
2020. okt. 11. 22:16
 15/15 anonim ***** válasza:
"Egyszer a villamoson az orrom előtt köpött arcon egy lányt két vadidegen srác a szomszéd villamos ablakán át..." ilyenkor leállitani a villamos és pofán baszni vagy rendőr.
2020. okt. 11. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!