Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha az utcán beszólogatnak,...

Ha az utcán beszólogatnak, beléd kötnek, leköpnek, stb - HOGYAN lehet védekezni?

Figyelt kérdés

Nem a legjobb környéken lakom, és néha a tanúja vagyok ilyeneknek, néha meg az elszenvedője.

Egyszer a villamoson az orrom előtt köpött arcon egy lányt két vadidegen srác a szomszéd villamos ablakán át...

Múltkor három hülyegyerek szúrt ki magának, elég ocsmány megjegyzéseket tettek, hecceltek, mert azt hitték, nem hallom (fülhallgató volt a fülemben, de ki volt kapcsolva a zene). Teljesen egyedül voltam, se segítség, se menekülési lehetőség. Ha beszólok, még nekem jönnek...

Előtte egy héttel három nagydarab, idősebb fazon talált meg útközben, egyszerűen azért, mert az egyikre véletlenül ránéztem, és elkapta a pillantásomat. Onnantól a végállomásig állandóan bámult és odavakkantott egy-egy szót.

Amúgy helyszínileg Pesterzsébet, és nagycsoportba tömörült kisebbségiekről van szó. :(

Lány vagyok, 50 kiló vasággyal, esélyem sincs egy ember ellen sem. Nem vagyok se kihívó, se feltűnő, se hangos. Szóban simán lerendezhetném őket, de kést sem akarok a bordáim közé, vagy családi vendettát.

Mit lehet tenni ilyenkor???

2014. jún. 23. 12:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy onvedelmi tanfolyamra.
2014. jún. 23. 12:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Gázspré, kulcstartó, törött üveg, baseball ütő. A kulcstartót karomszerűen szoríts az ujjaid közé, képes felérni késszúrással. A törött üveget nem kell magyaráznom, a baseball ütőt viszont meg kell tanulnod használni.
2014. jún. 23. 12:29
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Csak nem Borsod megyében laksz?
2014. jún. 23. 12:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
én is hasonló cipőben voltam. Csak a költözés hozott végleges megoldást.
2014. jún. 23. 12:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne hordj magassarkút, ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor pedig legyen nálad váltócipő és a gázos szakasz előtt vedd át. Figyelj arra, hogy az ilyen gázos alakok ne kerüljenek közel hozzád, tartsd a távolságot, és ha baj van fuss! Amit az előzőek írtak, önvédelem stb. jók, akkor ha csak egy ember támad rád, egyéb esetben nem sokat érnek, de aki nem kap el, az nem tud bántani. Továbbá maradj a forgalmasabb utakon, és ha kell kérj segítséget! Tömegközlekedési eszközön meg próbál az ember nem kötözködni, ha nagyon gáz a helyzet, akkor pedig leszállsz és futsz.
2014. jún. 23. 13:01
 6/15 A kérdező kommentje:

Az önvédelmi tanfolyam nekem kicsit kamunak tűnik, voltam már hasonlón, de a mutatott fogások annyira esetlegesek, hogy ennyi erővel Jackie Chan mozdulatait is magolhatnám a tévéből.

A kulcstartót igyekszem kézközelben tartani pont ezért, a gázspray vásárlása már listán van. (A baseballütőn most picit nevettem, útközben suliba/munkába/találkozóra történnek ilyenek, furcsán érezném magam hétköznapi felszerelésként a válltáskámból kilógó baseballütővel vagy törött sörösüveggel. :D)

Meg amitől őszintén szólva félek - ha valahogy arra kerülne sor, és meg tudnám védeni magam, az egy kör győzelem, de ilyenkor szokott olyan lenni, hogy később megtorolják? Ahol régen laktunk (Újpest), ott kamatostul megfizették, ha valaki harcba szállt velük.

Meg az ilyen random hergeléskor van valami célszerű viselkedés, hogy leszálljanak az emberről?

"Nem szúrnak le, legfeljebb elszenvedsz egy csoportos erőszakot."

Köszi, tényleg az az életcélom, hogy hozzájáruljak a következő kisebbségi generációhoz plusz egy fővel.

2014. jún. 23. 13:09
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Vipera a legjobb.
2014. jún. 23. 13:58
 8/15 anonim ***** válasza:
1%
Figyelj, nem biztos hogy teherbe is ejtenek, se az is lehet hogy ikrek lesznek.
2014. jún. 23. 14:13
 9/15 anonim válasza:
100%
Költözz el, a rendőrség nem tesz semmit, ha meg te teszel valamit, rasszista vagy.
2014. jún. 23. 14:18
 10/15 anonim ***** válasza:
94%

A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.

Bocs az offért.

Gondolom azért ilyen nagy a szád, mert azt hiszed fiúként nem erőszakolhatnak meg. Pedig de.

2014. jún. 23. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!