Miért van enyi hülye ember aki bántsa alláza a másikat meg lenézi elbátortalanítsa? És hogyan lehet védekezni az ilyenek ellen?
Ez egy jó kérdés, mivel gyakran tapasztalom ugyanezt a bőrömön. Semmivel nem ártok nekik, de ők ártanak /közelükben nem szoktam lenni, de azért én csinálok velük xy dolgokat../.
Szerintem és nővérem szerint is azokat az embereket bátnják, akik valamiben mások, pl.: ruházat, haj, viselkedés, tanulás, beszélés, vagy bármi, amivel magára felhívhatja a bunkók, nagymenők, stb féle /nem vagyok ezen a téren jártas/ ember figyelmét.
Azok, akik nem szólnak vissza, vagy visszahúzódok, vagy csendesek, számukra egy afféle támadható célpontot ad. Olyan, mint a vad és a vadász. A vadász támadja a vadat, ha támadhatónak, sebezhetőnek látja. Ez van ezekkel a "hú, de nagymenők vagyunk" emberkékkel is.
Nem feltétlen rossz dolog miatt piszkálhatják, támadhatják sértő, bunkó szavakkal az embert, hanem például egy náluk valamiben jobban teljesítőt is. Legyen az tanulás, sport, vagy bármi, az teljesen mindegy, de addig bántják lelkileg (akár fizikailag is) az embert, amíg fel nem adja és ők lesznek a kiskirályok. Utána mindenki tudni fogja, hogy a piszkált, bántott ember nem küzd, akkor a többi bunkó is rászáll... És utána nem hagyják békén..
Ez csak egy amolyan példaféleség volt, de a lényeg szerintem benne van.
Védekezni nem tudom, hogy hogy lehet a legjobban, én úgy védekeztem, hogy visszaszóltam nekik a magam kultúrált módján /amit a harmatgyenge agyi kapacitásukkal nem értettek meg/, és nem érdekelt, hogy utána sokan rám szálltak, mondván, hogy "hogy merek xy-nak beszólogatni, meg kinek képzelem magam, stb...", de nem érdekelt, és nem is érdekel, én megtettem, hogy nem hagyam magam, és mára már csak alig 100-an piszkálnak egy kb 600 diákkal rendelkező sulin belül, míg év elején kb 500+ an piszkáltak.
Nem mindegy, hogy teszel-e azért, hogy békén hagyjanak, vagy pedig csendben vársz, hogy történjen valami, mert akkor soha nem fog semmi sem változni, csak rosszabb lesz, mert mindig tudni fogják, hogy ki a vad és ki a vadász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!