Mihez kezdjek ha már kiégtem?
lassan 24 felé közelítek, de még nem sikerült meg találnom az életcélom. Van egy jó külsőm, mások állításai szerint helyes fiatal férfi vagyok külsőre, s sokan azzal bíztattak h még fiatal vagyok előttem van még az élet..
De belül mindig is úgy élem a napokat mint egy vén öregember, érdektelenség. egyszerűen nem tud érdekelni semmi, ha valamibe bele is kezdek, hamar feladom.Nincs energiám.nem élvezem.S voltak helyzetek mikor próbálkoztam valamiben, de akkor is helyettem más gyorsabban megoldotta engem meg még el is nyomtak" . ugyan ez volt a gyerek éveimbe tanulmányokban is, amire nem lehetek büszke, talán még soha nem csináltam semmi olyat ami igazán érdekelt volna. mindig mások véleményére támaszkodtam h ki mit gondol. de akkor még nem fogtam fel h később milesz így. Próbáltak is rám hatással lenni, kapcsolódási pontot kezdeményezni.. de sose engedtem magam belemenni.
Épp ezek miatt, emberi kapcsolatokat se sikerült sosem olyan komolyra építenem, és az ezekhez járó tulajdonságokat elsajátítanom. De ami a legrosszabb, hogy van ez a külsőm, mindenki azthiszi elsőlátásra h mekkora nagy valaki lehetek meg önbizalomtól teljes, aki már sok mindent elért s tudja kezelni a helyzeteket, meg h megy az élet.. közbe meg ha közelítenek ki kell ábrándítanom h mégse. sokan ezt nem értik s nemtudják a hátterét.. De unom már, rossz.. ezt Főleg h férfi vagyok nekem kéne kezdeményeznem is nőkkel, de így hogy ha csak a lerázást kapom?, azért mert nem vgyok egy olyan felszínes kitárulkozó akárki.
Na meg így hogy legyek pozitív, nyitott bármire is?? azzal a tudattal, h ha előbb nem rakom magamat rendbe, mind emberi kapcsolatok, karrier, addig nem várhatok senkitől semmit. már pedig családot is szeretnék.. de így.. nem tudom hol kezdjem, h leküzdjem ezeket

Hasonló cipőben járok barátom.
Szerintem a kiváltó ok az, hogy demotivál a kudarc. Bármit csinálsz, mindig lesz valaki, aki jobb nálad. Nem is azért kell csinálni, hogy te légy a legjobb, hanem mert élvezed. És igazából örömet mindenben tud lelni az ember.
Nálam például a legnagyobb baj, hogy túl sokat gondolkodok. Vagy ábrándozok, vagy analizálom magamat, vagy beleképzelem magam helyzetekbe, ha ezt megpróbálnám, milyen jó lehetne, de amikor arra terelődik a gondolatom, hogy milyen rossz lehetne, az mindig lehúz, és nincs kedvem utána semmihez. Pedig még el sem kezdtem.
Kezdeményezz a nőkkel is, ha leráznak, ne vedd fel. Változtass a kezdeményezési módon, járj utána, hogy kell. Próbálgasd.
Légy cselekvő, minden téren, mert a motiváció onnan fog jönni, ha elérsz a cselekvéssel bármilyen kis sikert. Magától nem jön motiváció, nincs olyan, hogy most leülsz, és elméletben kigondolod, hogy most rendberakod magad, és onnantól minden jó lesz. Sose lesz minden jó. Mindig lesz probléma valami, de van két kezed, és szád, és eszed és ezeket ha használod, akkor menni fog. Ha valami nem megy, segítséget kérsz, máshogy próbálod.
Nekem is könnyű itt papolni, de igazából tényleg csak ennyi az egész, én 4 évvel vagyok idősebb, mint te, de ugyanott tartok, mint mondjuk 4 éve, és azóta se jöttem rá többre, pedig kerestem, könyvtárakat olvastam és pszichológusnál is jártam és miegymás.

Minek neked család és bnő, ha magadat sem vagy képes fenntartani és eltartani?
Mit adnál át a fiadnak/lányodnak?
Szóval előbb a saját életed tedd rendbe és aztán akarj majd családot, ha lesz bármid is ami hasznára válhat az utókornak. Ha nem lesz ilyen, akkor nem kell neked család és gyerek. Mert minek? Csak azért, mert másnak is van? Azért teljesen felesleges.
Amúgy is, szerinted ilyen embernek mint te, életképes fia lenne? (mentálisan értem, és nem fizikailag) aki csak a depressziót, kedvtelenséget, tutyimutyiságot látja az apján mialatt felnő!
Kedves utolsó!
Milyen embernek" ?
Tisztában vagyok vele, direkt ezért is emeltem ki (ami ezek szerint elkerülte a figyelmed,)
hogy először magamba kell rendet raknom, aztán jöhet szóba a Többi! mert máshogy nem is működne. Nem divatból akarok bnőt, családot, csak már ráébredtem arra, hogy lassan a jövőn is kell gondolkozni.
Mellesleg neked is elég kritikus világlátásod lehet. Ha meglátsz egy tolószékest, kiröhögve a fejéhez vágod hogy nyomorék, sosem fogsz lábra állni" ? Nem mintha én az lennék, csak vannak dolgok amik úgy alakulnak hogy nem tehet róla az ember, de ezt a te fajtád lehet pont nem érti meg.
Nem kioktatást kértem, hanem segítséget. Viszont az előző kettő válaszolónak köszönöm a hasznos válaszát nagyra értékelendő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!