Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tudom, hogy kezdjek...

Nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Valaki tud adni tanácsot?

Figyelt kérdés
Üdv!Én 17 éves vagyok és a matekkal vannak problémáim.Nagyon zavar,hogy többször nem teljesítek matekból jól,pedig én meg akarom érteni és nagyon pozitívan állok hozzá de nem tudom mi a baj velem..Igaz,hogy sok hiányosságom van általános suliból meg kilencedik osztályból is mert akkor olyan tanárt kaptunk aki semmit nem tanított és mikor tizedikbe kaptunk egy nagyon jót,örültem is neki csak sajnos nem tudott még mindent megtanítani,sok a hiányosságunk.Lelkesen állok a matekhoz mert tudom ,hogy jó lehetnék belőle csak nem tudom,hogyan kezdjek hozzá.Gondoltam arra,hogy veszek olyan könyvet amiben teljesen az alapoktól megtanít mindent itt gondoltam Obádovics matematika című könyvre mert olvastam,hogy az alapoktól benne van minden,Ti mit gondoltok erről?Vagy valaki tudna egy olyan matekkönyvet ajánlani amiből el lehet sajátítani szorgalommal a matematikát?Megfogadtam,nem csüggedek hanem minden erőmmel azon leszek,hogy jó legyek.Adnátok tanácsokat?Volt közületek már olyan aki eleinte rossz volt matekból és későbbiekben nagyon jó matekos lett?Lehetséges?Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 27. 21:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindenféleképpen próbáld meg,mert ettől csak jobbá,többé válsz!A matek egy naagyon nehéz tantárgy számomra is,félek,sőt rettegek tőle,és képzeld..érettségi előtt állok,és félek a matektól,mint a tűztől..

..a tanárom azt mondja nekem,hogy miért félek,mikor biztos,hogy meglesz az érettségim?Hát MONDOM A HUSZONÖT PONT miatt.. khm.. :')

Na,mindegy.De ÚGY INDULTAM NEKI,HOGY ha mindent megteszek a jobb jegyért,a több pontért,akkor majd reménykedni merek,hogy a minimum pont szám meglesz.

DE TE NE CSAK A "FÖLDET" AKARD..TE AKARD AZ EGET ÉS A FÖLDET..és végül mindkettőt megkapod majd!!Csak tarts ki.Mindent lépésről lépésre magyarázz el saját magadnak..az olvasott szavakat,definíciókat értsd meg,gondold át,rajzold le,színezd ki,nyomtasd ki,emeld ki,körzőzz,vonalzózz és legyél kreatív,vess be mindent a cél érdekében!!

Hajrá!;)

Amúgy én pont így voltam...:O én is 10.-ben kaptam nagyon jó matektanárt..akit most már emberileg jobban becsülök..akkor még tartottam tőle,sőt utáltam..(mert tábláhozhívogatós volt)

17/L

2013. nov. 27. 21:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsodat!Sok sikert neked is!!!És igen minden erőmmel a kitartáson dolgozom :)
2013. nov. 27. 21:39
 3/3 A kérdező kommentje:
és nagyon szeretném én is megírni 4 vagy 5 -re a matekérettségit
2013. nov. 27. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!