Ha találnátok egy pénztárcát benne mondjuk 5000 forinttal, leadnátok valahova, vagy nem, esetleg csak a pénzt tennétek el?
Én már találtam egy pénztárcát az autóm előtt, nem volt benne semmi pénz talán 120 ft, mivel volt benne személyi, plusz lakcím bejelentő így elvittem az illetőnek mert pont útba esett mivel nem volt otthon, bedobtam a ládájába és elmentem.
De volt amikor egy közeli sportpályán találtam egy személyi igazolvány tokot, tele mindennel, volt személyi, tb, lakcímkártya, jogosítvány adókártya, diákigazolvány, és egy munkahelyi belépőkártya, ami feltehetően az illető testvéréé lehetett, plusz 2000 Ft begyűrve. Nem nyúltam a pénzhez mivel láttam hogy van munkahelyi belépőkártya, egyből az illető címéhez mentem, igaz nem volt messze de egy 20 perces utamba került, becsengettem egyből jött is ki érte amikor a kaputelefonba megmondtam hogy mit találtam, a kártya a kiscsaj testvéréé volt aki még nem tudta a dolgot de este már kellett volna mennie dolgozni de a tesója vagy is akinek az iratait találtam félt megmondani neki mi a helyzet. Akkor a kis csaj 1 évvel volt fiatalabb nálam egyből a nyakamba ugrott és adott 5 ezer forintot mivel már feltette a hirdetést a facebookra. Persze nem fogadtam el, elvből is, meg azért ilyenért nincs pofám pénzt kérni, ha annyira kellett volna kivettem volna a pénzt vagy a pénztárcából ha az lett volna vagy azt a begyűrt 2 ezrest és megmondtam volna hogy úgy találtam az árokba, és ennyi, bizonyítani nemtudták, senki nem volt arrafelé éppen, szóval passz, de nem vettem ki pénzt, oda adtam megmondtam hogy jaj ugyan semmiség. A csaj adott egy puszit és mondta hogy ha nincs párom meg semmi akkor szeretné ha találkoznánk legalább egy kávéra, mivel nem engedett beülni az autómba így elfogadtam a meghívást, amiből lett is volna egy jó kapcsolat mert megkedveltem a lányt de végül semmi nem lett belőle, hála egy idiótának aki bekavart.
Meg egyszer egy ballagásra mentem, találtam egy mobiltelefont nem túl drágát nem túl modernet igaz már érintős volt de nem tetszett, azt zsebre vágtam mondván hogy majd leadom a portán mert nekem nem kellett anyáméknak sem, így akkor minden tárolgassam biztosan keresheti az illető, nos igen ám de kiment a fejemből s otthon amikor már hazaértem és felraktam a zakómat akkor esett ki a zsebéből. Ha már ottvolt átnéztem a memóriakártyát nem találtam rajta semmi extrát de a telefon egy 16 éves csajé lehetett és olyan képek voltak rajta amiket valószínű nagyon megsiratott mivel többnyire nyaralási képek voltak ráadásul nem is egy rossz helyen, plusz esküvői fotók, meg rengeteg zene, meg videofelvétel, a tornaversenyéről amiket valószínű a barátja készíthetett. Így felhívtam az anyját, elmondtam hogy ezt találtam, mivel pénz nem volt rajta így az én kártyámról hívtam és egyből jöttek érte, és baromira hálásak voltak, nem is a telefon volt a lényeg hanem ami rajta van.
Vesztettem már el pénztárcát, éppen a kresz vizsgámra mentem, 5000 Ft + bankkártya volt benne, szerencsére az irataim a másik zsebemben voltak. Kb. 5-6 ezer volt az előbbiek pótlása, kártyaletiltás és az új kártya. Azóta mindig van egy kis cetli a pénztárcámban, "Ha megtaláltad, hívj és egy telefonszám) hátha lelkiismeretes embert fogok ki és visszajuttatja.
Ha találnék és csak pénz lenne benne, elkölteném, ha iratok is, akkor mindenféleképpen visszajuttatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!