Ha találnátok egy pénztárcát benne mondjuk 5000 forinttal, leadnátok valahova, vagy nem, esetleg csak a pénzt tennétek el?
akárhogy is nézzük, ma magyarországon, a hatályos jogszabályok és törvénykezés értelmében ez bűncselekmény, mert lopásnak számít!
de csak akkor ha kiderül...
Ha vannak benne személyi iratok, akkor megpróbálnám megkeresni a tulajdonost...
Ha csak a pénz, akkor köszönöm szépen megtartom, hiszen esélyem sincs, hogy megtaláljam azt aki elveszítette.
Mellesleg találtam már egy személyi igazolványt és megpróbáltam leadni egy rendőrnek, akit szintén az utcán "találtam", hogy juttassa vissza a tulajnak...
Erre ő el akarta kérni az én személyi adataimat...
Hát nem sok hiányzott hogy inkább a kukába dobjam az okmányt.
Nincs titkolni valóm, de idiótaságnak tartom, hogy az én adataimmal foglalkozzon, amikor nekem aztán végképp semmi közöm az egész történethez!
Szóval ha találok egy pénztárcát okmányokkal, akkor vagy visszaküldöm postán, vagy ha útba esik, akkor személyesen viszem el, de az biztos, hogy hivatalos úton nem próbálkozok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!